ДНЕВНИК - да отслабнем заедно - тема 106

• 55 746
  • 742
  •   1
Отговори
# 615
На почивки или на хапване навън просто искам промени в поръчката си, например салатата без дресинг, бургер със салата отстрани вместо картофки и подобни. Аз не ям месо, ама за тези, които ядат даже е по- лесно според мен- избирайте пилешко на скара примерно.
Алкохол не пия, за щастие, представям си ако и това трябва да вместя в калориите си.
Тук ми е много лесно, защото има написани калориите на всичко и просто си подбирам. В България винаги излизах хапнала нещо и навън ядох салата без дресинг общо взето.
Знам че казват че не е хубаво да пропускаш хранене, за да компенсираш излизането после, но аз го правя въпреки това, просто искам като седна някъде да не рупам само зелении.

# 616
Как спазвам кое на почивка? SatisfiedSatisfiedSatisfied

# 617
Аз пък на почивки отслабвам.. при това , че пия алкохол, най-често вино.
Но от топлото карам почти 100% на салати и сладолед.
Не защото отслабвам, а защото на топло не ми се яде тежка храна въобще.

Аз продължавам да си кашлям безумно.. но нещо не ми се яде много от вчера.. дано помогне да избутам седмицата. Целта е -1кг..

Лек ден!

# 618
Добро утро, изкарах вчера на кафе, кафе с пр. мляко, кисело мляко, вода, разреден зелен чай. Даже на вечеря не успях и да си изям дажбата от кисело мляко Stuck Out Tongue Winking Eye
Супер готино ми е, че се справих без проблем! Днес съм си взела варени яйца, краставици и моркови за офиса. Довечера смятам да ям чисто заешко месо и салата.
Вече се чувствам по-лека и корема ми не е подут.
Да минат няколко дни и ще се претегля!
И на мен ми е проблем излизането и сядането на заведение. Почивките също! Нямам решение и аз. Чревоугодник съм и за това...

Последна редакция: пн, 31 май 2021, 12:46 от sunshine33

# 619
Днес фаст. Обаче в този студ съм адски гладна.
Довечра мисля да изям огромна салата със сирене.

# 620
Да се отчета - днес трети ден правя моното на Лейди! Лейди благодаря ти, че го сподели!
Добре ми се отразява, не се затруднявам със спазването.
Не издържах днес и се претеглих сутринта, въпреки че мислех утре след деня на айрян/к. мляко да го направя. Не съжалявам - видях петичка: 59,2 кг. Минус 1,7 кг за два дни. Явно съм имала доста задържана вода!
Продължавам мотивирано напред! После ще мисля как да задържам постигнатите килограми!

# 621
Ако останеш на нисковъглехидратно, би трябвало да не се налееш толкова бързо.
Чудя се дали да предложа и яйчния фаст? Аз го правих миналото лято 3 дни, но доста либерално - имах 2 закуски кафе с мляко и плодове, маслото ми беше мнооооого по-малко от предписаното и не ядох сирена. Свалих 1.500кг. "Захранвах" се на All inclusive после цяла седмица с всичко, което ми видят очите, и бях върнала само 0.500 нагоре.
Не знам колко е ключово да уточня, че в дните на фаста имах и много тежко кардио всяка сутрин.

# 622
Да се отчета - днес трети ден правя моното на Лейди! Лейди благодаря ти, че го сподели!
Добре ми се отразява, не се затруднявам със спазването.
Не издържах днес и се претеглих сутринта, въпреки че мислех утре след деня на айрян/к. мляко да го направя. Не съжалявам - видях петичка: 59,2 кг. Минус 1,7 кг за два дни. Явно съм имала доста задържана вода!
Продължавам мотивирано напред! После ще мисля как да задържам постигнатите килограми!

Супер. Обаче утре сутринта пак се премери и мини да пишеш как е - сигурна съм, че ще си още по-щастлива, щом днес си на айряни Simple Smile

# 623
Да, действително! 58,6 кг съм днес, въпреки че снощи прегреших. Намръзнах се и бях толкова освирепяла, че като се прибрах, изядох една топла супа топчета Blush
Допълвам: ebenfall, кажи по-подробно за яйчения фаст. Как го правиш?

# 624
  • Велико Търново
Аз съм правила доста пъти яйчния фаст-10 яйца и 100 грама масло.Първият път беше 5 дни.Най-изразената преса съм я имала в този период.

# 625
Sunshine, поствам първо Официалното описание:

Скрит текст:
Какво точно представлява яйчения фаст?
Това е специфичен протокол на хранене при който:

Консумираме цели яйца (поне 6 дневно, за предпочитане от пасищно отглеждани кокошки)
На всяко едно яйце приемаме по 1 лъжица (около 15гр) мазнина (краве масло от пасищно отглеждани животни). Ако използваме кокосово масло или зехтин, коригираме количеството с около 20% надолу
Зряло пълномаслено сирене (до 30гр на всяко едно яйце)
Достатъчно вода
По желание кафе или чай, стига да не са подсладени с мед, захар или друг гликемичен подсладител
Започваме да се храним в рамките на 30 мин. след събуждане
Храним се на всеки 3 до 5 часа

https://keto-bg.com/keto-zdrave/keto-iaichen-fast/

Мисля, че се препоръчва за не повече от 5 дни.

Аз, разбира се, съм аз. Не мога и не желая да ям неща, които са ми гадни и ми се повръща от тях. Модифицирах най-нагло и много хора правилно ще отбележат, че моето е било диета, а не фаст.
Закуските ми бяха 2 дни кафе с мляко и плод (диня, пак повече или по-малко отводнява), третия - кето палачинки с крема сирене, че и мед бях капала, примерно 1 лъжичка.
Останалите хранения бяха яйца - май повече от 6-8 на ден не успях да погълна. Маслото ми беше 15-20 гр на готвене, а не на яйце, че и това ми беше много тежко. Ядях бъркани яйца, варени. Май бях вкарала и един омлет с обикновен кашкавал.

Потвърждавам казаното от Сиска, аз пък бях извадила такъв релеф на раменете, дето не знаех, че го имам.

Последна редакция: ср, 02 юни 2021, 09:01 от evenfall

# 626
Аз съм правила веднъж тридневен, веднъж петдневен яйчен фаст. По 6-8 яйца, 15 грама масло на яйце и около 100 гр хаварти/гауда/чедър на ден. И двата пъти смъкнах едни и същи кила, хем на тридневния бях пред цикъл. Дава много приятно чувство на лекота, но е безууууумно скучно.

# 627
Привет Simple Smile

И аз съм правила яйчен фаст и повече никога няма да го повторя Simple Smile))
Не е моето. Не ми е комфортно, гладна съм и после резултата не е траен. При мен!

А аз продължавам да си боледувам.. станаха 10 дена вече.. много ми е отпаднало и стоенето гладна става много трудно.
Въобще нямам намерение да се меря поне още 3-4дена.
Ако не съм свалила, поне да не съм качила и после продължавам.
Гледам да не прекарявам с нищо, но не си спазвам диетата.

Даже си мисля, че ми се проточи толкова и настинката от неядене.

# 628
Съншайн, това е страхотно Hug Внимавай с прегрешенията, обаче - поне в дните на айрян. Че в супата има сол, а тя задържа вода.

Аз до края на месеца ще съм без кантар, а той ужасно много ми липсва. Много мотивиращо ми действа през ден да виждам резултати Sad. Обаче ми дадохте страхотна идея с този яйчен фаст и мисля да го включа към Моното - един ден на айряни, един ден на яйца с масло. Мога ли да вкарам и кашкавал към яйцата - да правя бъркани яйца с кашавал? Всъщност най-вероятно даже така ще го правя - и половин домат/краставица нарязан/а към тях. Ще се опитам да видя колко време ще мога да издържа така - като начало ще пробвам 1 седмица.

Менюто от вчера - салата Цезар с чаша вино /бяхме на детско парти/, после отидохме с ММ в Хепи да се почерпим двамата, докато децата са по тренировки и там 1 салата спанак с киноа, 1 калмари в сладко-кисел сос и 1 чаша вино. Последното хранене - 18.00 ч. Сега се чувствам добре - леко ми е на стомаха. Днес - айрянен ден
Успех на всички Simple Smile

# 629
Ели, бързо оздравяване!
И на мен яйчният фаст не ми се отразява добре. Нетрайни резултати, запек, подуване. Изобщо не е моето.

И да се оплача и аз от няколко дни съм болна и се чувствам ужасно. За капак отслабнах с едни 2 килограма, които изобщо нямах нужда да свалям, но нямам апетит и не усещам вкуса и мириса на храната и ми е трудно.
Като оздравея трябва да кача калориите и обмислям да вкарам малко въглехидрати. Когато съм здрава съм почти всеки ден във фитнеса за силови тренировки, но не качвам мускул. Стегнах се, оформих се, но ми се иска и малко повече обем. Сега пък съвсем мязам на скумрия с тези изгубени кг..

Общи условия

Активация на акаунт