Изневяра

• 29 625
  • 394
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Статистиката не е дял от астрологията, има си данни в НСИ.

И не, бракът не е като покупка на автомобил Laughing

# 151
За мен изцяло бракът е чист късмет.

# 152
Бракът е един подпис. Останалото е отношения - преди и след, за съжаление.

# 153
Ако човек се замисли, ще проумее, че всъщност именно този, който клейми изневерята е бездушният, нехайният, неуважителният и т.н. партньор. Защото с това - "Ако разбера, търси си друг/а", всъщност казва - "Аз не мога и не искам нищо да променям в себе си и в нашата връзка, независимо от твоите проблеми. Ако не ти изнася статуквото, прав ти път."
Е, това ли е наистина позицията на един обичащ и отдаден на желанието да направи щастлив другия партньор? Ако беше така, то щеше да потърси вината първо в себе си. И ако разбере, че е негова вината и не е в състояние да даде на партьора си желаното, то не бива и да го ограничава, заплашва и т.н.
Само малодушните, комплексираните и страхливите се съгласяват да търпят и се лишавата от всичко в "името на брака", на децата, заради мнението на околните и т.н.

# 154
  • София
Номадски, ама разбира се! С бъклица и дрян, че и топла питка за из път Laughing

Хората изневеряват защото така, някои и за спорта. Хойкат без умисъл и акъл, как беше - заради физиологични нужди, нова тръпка, от любопитсво, скука.
Кат нямат желание да си разбутват кочинката, поне да го правят с акъл.
Ама да седна да търся вина в себе си в привидно идеални отношения - няма начин.

# 155
  • Варна
Ако човек се замисли, ще проумее, че всъщност именно този, който клейми изневерята е бездушният, нехайният, неуважителният и т.н. партньор. Защото с това - "Ако разбера, търси си друг/а", всъщност казва - "Аз не мога и не искам нищо да променям в себе си и в нашата връзка, независимо от твоите проблеми. Ако не ти изнася статуквото, прав ти път."
Е, това ли е наистина позицията на един обичащ и отдаден на желанието да направи щастлив другия партньор? Ако беше така, то щеше да потърси вината първо в себе си. И ако разбере, че е негова вината и не е в състояние да даде на партьора си желаното, то не бива и да го ограничава, заплашва и т.н. - Така де, нали само
Само малодушните, комплексираните и страхливите се съгласяват да търпят и се лишавата от всичко в "името на брака", на децата, заради мнението на околните и т.н.

Така де, нали само малодушните, комплексираните и страхливите се съгласяват да търпят и се лишавата от всичко в "името на брака".. Демек, този на когото са изневерили , променя нещо във връзката - прекратява я. Прав си - изневяра е широко понятие, но изневярата включва нарушение на принципи, идеи и идеали... неща, които една двойка би следвало да споделя. Така че, нормално си е, стигне ли се дотам, всеки по пътя си, без много философстване. Пък че има случаи, в които двойките укрепват след изневяра, има.

# 156
Ами,... то изневярата се случва и при най - идеалните, ама не мога да разбера защо хора, които не са в брак толкова се  втелясват.
Случило се,изживял си нещо ..продължаваш напред
Животът е прекрасен.

Последна редакция: сб, 06 фев 2021, 21:25 от happy doc

# 157
  • София
Прекрасно, ако не те хванат Laughing

# 158
Ами има хващане, само ако има криене. Не съм се крил никога, жена ми също. Даже сме си уговаряли отсъствията от къщи за да може другият да поеме грижата за децата. Разделихме се не заради изневерите, а защото осъзнахме в един момент, че вече нямаше какво да си дадем един на друг.

# 159
  • София
Супер, но малко са постигнали подобна симбиоза в отношенията си.

На мен лично биха ми били по вкуса, ако вътрешно е умрял партньора за мен.
Ама с трупове не си играя.

# 160
За никаква симбиоза не може и дума да става. Просто еднакво разбиране по въпроса, че никой няма право да ограничава другия да преживее и има онова, което той самият не може да му даде. 
Същите отношения имаме и с настощата ми партньорка в живота. Никакакви ограничения, заплахи, предупреждения, следене и т.н. Ходим си и в България по различно време за по-голямо удобство. Така не се налага да правим каквото и да е съгласуване по въпроса с кои хора искаме да се видим за броените дни на пребиваването си. Всеки има цялото време на престоя за себе си и го планира според личните си желания. 

# 161
Nomadski постигнали сте мерцедеса на взаимоотношенията. Браво.

# 162
Еее, при такава свобода, по-интересно би било да липсва частта с изневерите, ама то пък да не се възползва човек - много скучно.😀

# 163
Аз пък не виждам полза да си във връзка с някого ако постоянно ще си уреждаш нещо “навън”. За мен не е връзка всъщност, някакво съвместно съжителство с приятел.

# 164
  • София
Човекът казва, че явно не си дават нужното, та така наистина е по- добре.

Колко е връзка - те си знаят.

Общи условия

Активация на акаунт