Изневяра

• 29 624
  • 394
  •   1
Отговори
# 165
Ако човек се замисли, ще проумее, че всъщност именно този, който клейми изневерята е бездушният, нехайният, неуважителният и т.н. партньор. Защото с това - "Ако разбера, търси си друг/а", всъщност казва - "Аз не мога и не искам нищо да променям в себе си и в нашата връзка, независимо от твоите проблеми. Ако не ти изнася статуквото, прав ти път."
Е, това ли е наистина позицията на един обичащ и отдаден на желанието да направи щастлив другия партньор? Ако беше така, то щеше да потърси вината първо в себе си. И ако разбере, че е негова вината и не е в състояние да даде на партьора си желаното, то не бива и да го ограничава, заплашва и т.н.
Само малодушните, комплексираните и страхливите се съгласяват да търпят и се лишавата от всичко в "името на брака", на децата, заради мнението на околните и т.н.

Шефе, ти си направо за кладата, бе !
Бг-мама да търси вина у себе си? И то първо?
Както има един виц - абе ти да не си нов тука?

Trollface

# 166
  • София
Не е нов, нещо мнението му е катастрофирало пътьом.

# 167
Ама къде търсите промяна при възрастен човек?! Човекът си е какъвто е. Не можем да променяме хората. Можем да ги обичаме. И ако тяхната любов не ни е достатъчна, да си тръгнем - с уважение и любов. Не да тропаме с краче и да изискваме промяна.

# 168
Аз пък не виждам полза да си във връзка с някого ако постоянно ще си уреждаш нещо “навън”. За мен не е връзка всъщност, някакво съвместно съжителство с приятел.
Съгласем съм. Много по-добре е да си уреждаме нещо заедно. Хем нещо ново, хем тръпка, а и изневяра няма.

# 169
Ех, че пъстър свят. С двойки, които си додават поотделно, и такива - които предпочитат заедно. Хвала, че се намират  широкоскроени жени. Пък и мъже.

# 170
Nomadski постигнали сте мерцедеса на взаимоотношенията. Браво.

Значи да не се следят, ревнуват и сърдят един на друг когато единия преспи с нещо чуждо е мерцедесът на отношенията, така ли излиза. Thinking

# 171
Да,това е тайната на добрите дългогодишни отношения....не се следят, не се ревнуват,всеки има и живот и навън. В същото време се уважават и си имат доверие.

# 172
Да,това е тайната на добрите дългогодишни отношения....не се следят, не се ревнуват,всеки има и живот и навън. В същото време се уважават и си имат доверие.

Добре. Чувал съм тази теория и от други, така че ОК. Явно това е част от съвременната култура.

Мислех, че това не е Мерцедесът, а Трабанта или Макдоналдса в любовните отношения.

Мерцедесът си го представях като любов по "детски" - хората са искрени, без маски, обичат се и това си личи по начина, по който се държат за ръка, по който се гледат, по който разговарят... И не лъха на фалш. Просто си личи, че се обичат.

# 173
Любовта и отношението ги има, но чак да се държиш за ръка и да се гледаш влюбено след 20 години с един човек? Къде е тоя феномен?

# 174
не се следят, не се ревнуват, всеки си има своя живот, но не си и говорят Simple Smile

# 175
Любовта и отношението ги има, но чак да се държиш за ръка и да се гледаш влюбено след 20 години с един човек? Къде е тоя феномен?

След 20 години трябва още повече да се обичат. Преживели са толкова неща заедно, надградили са отношенията си....

# 176
Романтик Laughing

# 177
  • София
Романтик не, ама да не питаш къде излиза петък вечер и защо се прибира в неделя е апогеят на доверието Laughing

# 178
  • SF
Последните 2 страници куп глупости са изписани.
Който иска лично пространство - има си го. Ако е мой близък и държи на личното си пространство, няма да има никакъв проблем от моя страна. Най-мразя да им навлизам в личните пространства. Не намирам нищо интересно в тях.
Но да мъчиш някого с идеите ти да сте заедно и с идеите ти да си имате лични лични пространства, не е моето. Точно както каза някой преди мен: имам си лично пространство и от петък до неделя не ме търси. Айде, заминавай си в личното пространство.
Колкото по-грубо и безочливо ми покаже, че има нужда от лично пространство, толкова по-внезапно и без обяснения ще му го предоставя.

# 179
  • София
Скрит текст:
Ако човек се замисли, ще проумее, че всъщност именно този, който клейми изневерята е бездушният, нехайният, неуважителният и т.н. партньор. Защото с това - "Ако разбера, търси си друг/а", всъщност казва - "Аз не мога и не искам нищо да променям в себе си и в нашата връзка, независимо от твоите проблеми. Ако не ти изнася статуквото, прав ти път."
Е, това ли е наистина позицията на един обичащ и отдаден на желанието да направи щастлив другия партньор? Ако беше така, то щеше да потърси вината първо в себе си. И ако разбере, че е негова вината и не е в състояние да даде на партьора си желаното, то не бива и да го ограничава, заплашва и т.н.
Само малодушните, комплексираните и страхливите се съгласяват да търпят и се лишавата от всичко в "името на брака", на децата, заради мнението на околните и т.н.

Скрит текст:
Номадски, ама разбира се! С бъклица и дрян, че и топла питка за из път Laughing

Хората изневеряват защото така, някои и за спорта. Хойкат без умисъл и акъл, как беше - заради физиологични нужди, нова тръпка, от любопитсво, скука.
Кат нямат желание да си разбутват кочинката, поне да го правят с акъл.
Ама да седна да търся вина в себе си в привидно идеални отношения - няма начин.

И двамата сте прави, но за различни случаи.

Да, има връзки, в които нуждите на единият партньор биват системно нечути, игнорирани и неглижирани, без никакво намерение за промяна. Разбира се, интутивният отговор е не да се изневерява, а да се прекрати дисфункционалната връзка. Но когато има чувства, деца, години заедно, общи инвестиции - нещата не са толкова прости. Все пак за мен изневярата си остава изходът на страхливеца, но има достатъчно случаи, в които не мога да съчувствам и на отсрещната страна.

Вече тези, които го правят от спорта, за разнообразие, защото могат и т.н., тях няма какво да ги оправдаваме, нито да им прощаваме. В най-добрия вариант, другата страна трябва да прецени дали може да направи такъв компромис заради евентуалните други качества на половинката, и какви свободи да си иска и позволи за себе си.

Nomadski постигнали сте мерцедеса на взаимоотношенията. Браво.

Дали е мерцедесът, не знам. Такива отношения винаги са ми се стрували лишени от много неща. Най-малкото говорят, че единият или и двамата партньори имат тежък дефицит в интимността. Доста енергия се губи, когато я насочваш на няколко места. Никой акт не е специален, защото ако не го направиш с партньора, ще го направиш с някой друг, или вече си го правил още няколко пъти през деня и тръпката се е изгубила. Та от доста неща са лишени такива връзки, но за да съществуват с определени хора, може би друг вариант няма.

Общи условия

Активация на акаунт