Малки убийства (Ufak tefek cinayetler) - bTV

• 53 091
  • 656
  •   1
Отговори
# 15
На мен също ми харесва началото на.... каквото и да е между Серхан и Ойя - този лек флирт, постепенното сближаване, откриване че просто този човек ти допада да споделяш неща, флуидите между тях, които започват да прехвърчат. Връщат ме много години назад, когато и на мен ми се е случвало нещо подобно, ха-ха. Както се казва - "Приятно вспоминать"....

А Мерт Фърт не мога да си го спомня кой игра в 1001 нощи, както и Отмъщението - за какво беше този сериал, може и да не съм го гледала.

# 16
  • В най - голямото село
И аз съм на 11 епизод. Май го гледам заради Серхан и Ойя . Simple Smile

# 17

А Мерт Фърат не мога да си го спомня кой игра в 1001 нощи, както и Отмъщението - за какво беше този сериал, може и да не съм го гледала.

В "1001 нощ" Мерт Фърат беше с дълга коса и играеше ролята на Бурак

в "Отмъщението" играеше главна мъжка роля, тази на Емре.  А Берен Саат играеше главната женска

Аз съм го гледал и в сериала "Капалъчаршъ", който даваха по atv

И  горещо препоръчвам игралния филм "Любов без думи" (букв. Любов на друг език / Başka dilde aşk)

първа част https://www.vbox7.com/play:59c72a3dc0
втора част https://www.vbox7.com/play:1e50fde40a
трета част https://www.vbox7.com/play:198d44c4b6
четвърта част https://www.vbox7.com/play:3318c4edf0
пета част https://www.vbox7.com/play:03be49a6cd

Последна редакция: пн, 18 яну 2021, 20:54 от diziler

# 18
Много красива тази Аслъхан Г.( Мерве ) , помня я от Кьосем . И отлична актриса .Отива и ролята на тигрица Grinning Както впрочем и на Гьокче и отиват ролите на чувствителни , уязвими героини ( Лейля от Листопад пак беше такава ) Но се надявам Оя да започне да воюва с тези змии .
Да ви кажа аз съм много подробна и перфекционистка понякога ( дразнещо , нали ? Stuck Out Tongue Winking Eye ) , но ми харесват добре подбрани актьори и ролите на децата им в сериала да са подходящи . Например на Арзу децата сякаш са осиновени .Тя бяла и синеока , той рижав и синеок , а децата им тъмни и тъмнооки , което е генетически невъзможно ( има съвременни  теории ,че са възможни тъмнооки деца , но се случва веднъж на няколко милиона + да има в рода негри или монголоиди ) .Ами нека да са по достоверни . Обикновено се справят комшуто с тези подробности .Или по лесно да не събират светлоока двойка , за да не търсят подходящи деца Joy
Да ви кажа Мерве е най голямата кучка , но аз се дразня на Пелин повече .Каква комплексарка , да си държи дебелия тъп мъж Joy , но Арзу ми се струва по добра .Или нейният проблем е ,че е слабохарактерна ?
Поне така ми се струва , не искам да прибързвам и да гледам напред .

# 19
Diziler , за мен Гьокче е различна заради пластичните операции , беше си чаровна и преди Sweat Smile , но няма значение . Героинята и ми допада , тя я играе много достоверно . Въобще всички са на много високо ниво . Този сериал римейк ли е ? Или се лъжа ...
Мисля, че филмът е римейк на американския сериал "Малки сладки лъжкини", ако правилно си спомням.
Иначе определено е зарибяващ и чакам с нетърпение всеки следващ епизод. Интересно ми е докъде ще стигне Оя в отмъщението си. Както и каква е интригата с учителя Едип, има нещо гнило в него с тия снимки.

# 20
Не, в Турция също правиха римейк на Малки сладки лъжкини и то със същото заглавие... Tatlı küçük yalancılar. Тук не го излъчиха, но помня, че имаше римейк и без промяна в името. Отделно правиха и римейк на Отчаяни съпруги - Unutsuz ev kadınları, първият сезон го даваха по Нова.

но аз се дразня на Пелин повече .Каква комплексарка , да си държи дебелия тъп мъж Joy , но Арзу ми се струва по добра .

Тайлян ли е дебел? Защо да е дебел? Хмм.. нещо бъркаш. Аз го помня от "Мечтатели", любимият ми сериал, който го гледах още отпреди БТВ да го пуснат. Там играеше брат на Ефе... самият актьор се казва Ферит Актуу

# 21
Не, в Турция също правиха римейк на Малки сладки лъжкини и то със същото заглавие... Tatlı küçük yalancılar. Тук не го излъчиха, но помня, че имаше римейк и без промяна в името. Отделно правиха и римейк на Отчаяни съпруги - Unutsuz ev kadınları, първият сезон го даваха по Нова.

но аз се дразня на Пелин повече .Каква комплексарка , да си държи дебелия тъп мъж Joy , но Арзу ми се струва по добра .

Тайлян ли е дебел? Защо да е дебел? Хмм.. нещо бъркаш. Аз го помня от "Мечтатели", любимият ми сериал, който го гледах още отпреди БТВ да го пуснат. Там играеше брат на Ефе... самият актьор се казва Ферит Актуу

И аз го помня от Мечтатели , не е ли напълнял ? Той ми е симпатичен , но героят му - не .Нали беше много влюбен в момичето , а го остави . Сега не знам какъв ще е героят му като възрастен .Дано не е малодушен , но май все още е ...

# 22
Е, героят му е като на абсолютен Мунчо. Мълчи и търпи да го тъпчат, а злобната му жена го върти на малкия си пръст, той не смее гък да й каже. Егаси и "мъжът", хахаха

# 23
Мерве непрекъснато нещо измисля, подхвърля го на другите между другото, но уж добронамерено и след това гледа и се наслаждава на поредната си победа. Е, не винаги.

И на мен ми е интересно кой е убитият, мъж или жена, но са измислили интересен подход да ни запознаят със случилото се и участниците преди 1 г.

При Мерве няма добронамереност, всичко е тактика, стратегия  да владее, да е определяща.
 Изобщо четворката от ,,приятелки,, е всяка за себе си, две заедно и против третата.  
Арзу не е слабохарактерна, ще ви изненада в един момент. И то много.
Пелин е разглезеното момиче на татко, каквото поиска трябва да притежава- харесва Тайлян, отстраняват Ойя и той е нейното момче. Тайлян е мечо под чехъл, без собствено мнение. Мехмед е мухльо който ще си плати за собственото си поведение, но малко по -късно.

Ойя и Серхан, за тези които не искат изненади

Скрит текст:
Не е просто флирт. Двамата си подхождат , няма да ги спре и Мерве каквито интриги да заформя.
За  трупа,  щи ви подскажа,  че е на мъж.

Последна редакция: вт, 19 яну 2021, 21:45 от eliNIM

# 24
еп.12
Скрит текст:
Странно ми е как изведнъж забраниха на Оя да практикува само по свидетелството на една единствена жена? Ами то всеки може да каже всичко и изведнъж да ти запечатат офиса и да ти забранят да практикуваш професията си. Нито имаше свидетели, нито проверка на случая, нито дело... Малко ми е... "като на филм"

# 25
Оя или както се казва актрисата - няма харизма за главна героиня.... Според мен... Дано не съм права и да си променя  мнението.  Иначе всички играят страхотно, личи си, че са актьори с школа. Удоволствие е да ги гледам.. Малко не им схващам интригите, но филм да става.
Ех, Мечтатели, какъв сериал беше...

# 26
еп.12
Скрит текст:
Странно ми е как изведнъж забраниха на Оя да практикува само по свидетелството на една единствена жена? Ами то всеки може да каже всичко и изведнъж да ти запечатат офиса и да ти забранят да практикуваш професията си. Нито имаше свидетели, нито проверка на случая, нито дело... Малко ми е... "като на филм"

Да така е, нагласено  но с определена цел, която обаче не сработва. Ойя остава в квартала и продължава да практикува

Оя или както се казва актрисата - няма харизма за главна героиня.... Според мен... Дано не съм права и да си променя  мнението.  Иначе всички играят страхотно, личи си, че са актьори с школа. Удоволствие е да ги гледам..

Отделните епизоди са накъсани от оригинала и от там интригите остават ,,недоразбрани,, последователността се понарушава.
Ойя не е главна героиня, всички са в центъра на събитията, но в сериалът се откроява  Аслъхан/ Мерве. Останалите също са добре подбрани, работят в екип. Съседите имат добра актьорска школа.

Последна редакция: вт, 19 яну 2021, 21:54 от eliNIM

# 27
Е как Оя (Ойя) не е в главната роля? Аз си мисля, че тя е главната героиня в този сериал. И е един вид... добрата героиня, а останалите 3 я тровят. Нали тя е изгонена от училище като дете, заради останалите три... В "Сексът и градът" 4-те са равнопоставени, както и в "Отчаяни съпруги", ама тук...?
А и в този патриархален свят, особено в Турция където думата на мъжа в къщата е закон, как пък на трите фльорци мъжете им са пълни мунчовци, а жените командват парада, ц ц ц ....

# 28
  • В най - голямото село
Кой мислите , че падна от прозореца? Пуснах си 1 епизод, да погледна пак и полицайката каза "паднала е на главата си". Т. е. е жена. Но коя?

# 29
Аз пък прочетох, че е паднал
Скрит текст:
упителят Едип
Но също прочетох,
Скрит текст:
че накрая всичките 4 героини умират

Дали е вярно??

Общи условия

Активация на акаунт