Любими откъси, мисли, цитати, с които живеем - 8

• 61 121
  • 749
  •   1
Отговори
# 135
  • София
"Ако изневериш на един мъж дори веднъж, тръгни си веднага. И знай - любовта си е отишла. Ако той ти изневери дори веднъж, тръгни си веднага - любовта си е отишла. Който обича, очи за друг няма, ни сърце, ни ръце. Имай сто любови, но и в стоте бъди само докато те обичат и си обичана. И докато сте си верни. Любовта е цяла, когато обичаш и с тялото, и с душата, и с ума. По-малко от това е компромис с душата ти. Обикнеш ли някого така, чула си душата си. И не изневеряваш. Дори и през ум не ти минава. Изневериш ли, една част от теб е спряла да обича другия - или е тялото, или е умът, или е душата. И е време да си тръгваш. Щом едната част от теб е спряла, и другите части ще спрат да обичат този човек много скоро. Изневярата човекът си я е измислил. Няма такова нещо пред Бог - просто истината между двама не е изречена. За да се появи трети, има липса на любов и на истина някъде помежду им. Без любов не бива да живееш и да бъдеш с никого."

"Живот в скалите", Мария Лалева

# 136
“Стойността на един човек се изчислява като дроб: с числител и знаменател. Знаменателят е това, което получава, а числителят - което дава на обществото. Ако някой не дава нищо, а само получава, неговата стойност е кръгла нула. А ако някой много дава, докато нищо не иска - стойността му клони към безкрайност.”
Теодосий Теодосиев - учител по физика

# 137
  • София
Най-ужасното от нещастията - смъртта - няма никаква връзка с нас: когато ни има, смъртта все още я няма, а когато смъртта настъпва, нас вече ни няма. Следователно смъртта не съществува нито за живите, нито за мъртвите.

Епикур (древногръцки философ)

# 138
  • На топло в неговото сърце.
"Ако крещиш, ще те чуят всички; ако шепнеш, ще те чуе само този, който е близо до теб; ако мълчиш, ще те чуе само този, който те обича."

Mахатма Ганди

# 139
  • София
"Добрият човек ще познаеш по огъня.
Злите хора оставят след себе си пожарища,
добрият човек оставя подире си огнище."

Йордан Радичков

# 140
Красива си като сълза в очите на девица,
пролята с тръпката на първата любов,
красива си като летяща във небето птица,
зареяна свободно в полета си нов!
Красива си като море резпенено игриво,
сред зъберите скални на брега,
красива си като кокиче зимно, живо,
сред бухналите преспи на снега!
Красива си като дърво в златиста есен,
пламтящо във безбройни цветове,
красива си като звука на чудна песен,
дошла при нас от други светове

# 141
  • София
По-добре да си обичал и да си загубил, отколкото никога да не си обичал.

Свети Августин

# 142
"Поетите винаги и може би съзнателно създават погрешна представа за любовта. Любовта е стар главорез. Не е сляпа, а е канибал с изключително остро зрение. Любовта е хищно животно и е винаги гладна. — С какво се храни? — изрекох противно на волята си. Устните ми се раздвижиха, въпреки че разумът ми диктуваше, че целият разговор е безсмислен. — С приятелство — отвърна Джордж Льобей. — Храни се с приятелството".

"Кристин" - Стивън Кинг

# 143
„Една жена трябва да бъде достатъчно умна, за да харесва глупави мъже, и достатъчно глупава, за да харесва умни мъже.”

За За Габор

# 144
  • София
„Вкъщи е там, където е сърцето...и където са моите книги. Където и да отида, си нося книгите.“

Чък Фини

# 145
  • София
"Там, където има много любов, има много грешки. Там, където няма любов, всичко е грешка."   Томас Фулър

# 146
Какво иска една жена през зимата? Да чувства топлината на един човек, да притисне бузата си до неговата и да се греят заедно край камината. Какво иска една жена през пролетта? В ръцете си държейки букет цветя, които сам ѝ е донесъл, да ѝ подари зората. Какво иска тя в горещ летен ден? Да я спаси от жегата с неговата сянка, като полъх от прибоя. Какво иска тя през есента? Да слушат заедно шумоленето на листата под краката си , гледайки как луната се скрива зад облаците. Какво иска жената винаги? Иска да бъде желана , да бъде обичана. Виелици , горещини , бури- нямат значение , ако душата е щастлива !

# 147
  • София
Имам усещането, че животът е разделен между ужасно и нещастно. Това са две категории. Ужасното е, например, криминални случаи и слепи, осакатени хора. Не знам как успяват да оцелеят. Това ме изумява. А нещастното са всички останали. Така че трябва да си благодарен, че си нещастен, защото си щастлив, да бъдеш нещастен.

Уди Алън

# 148
"Жената ще я познаеш по краката, приятелю. Там е скрита истината. Някои жени преминават през живота на високи токчета. Дръзко и самоуверено. Стъпките им карат останалите да се обръщат след тях. Мъжете гледат с възторг, жените – със завист. Други притичват през живота с ниски обувки. Вечно забързани, задъхани, затънали в задължения, нямат време да помислят за себе си. А трети бродят из живота боси. Стъпват тихо, на пръсти, едва докосват земята. Приличат на самодиви. Реят се ефирни, леки, неуловими. Такава жена е магия. Ако влезе в сърцето ти, нищо не може да я извади от там. Нито хорската злонамереност. Нито собственото ти здравомислие."
Силвия Кристъл

Целува ми се
и ми се прегръща.
Докосва ми се с пръсти и със устни.
От допира на нежната ми кожа
аз искам до полуда да настръхваш!
С дъха си топъл да те сгрея,
когато се заровиш във косите ми
и името ти тихо да прошепвам
щом в мрака устните ти ме потърсят.
Целува ми се
и ми се обича.