Любими откъси, мисли, цитати, с които живеем - 8

• 61 235
  • 749
  •   1
Отговори
# 390
Споделям няколко цитата от "Тревожни хора" на Фредрик Бакман

„Не можем да променим света, а често не можем да променим дори и хората. Освен малко по малко. Така че помагаме, когато е възможно, миличък. Спасяваме тези, които можем. Даваме всичко от себе си. После се мъчим да си втълпим, че това трябва да е...достатъчно. За да можем да живеем с неуспехите си, без да се удавим“

"Понякога си мисля, че когато двама души са били заедно достатъчно дълго време и имат деца, животът им става като изкачване на дърво. Нагоре-надолу, нагоре-надолу, опитват се да се справят с всичко, стараят се, катерят се и едва успяват да видят другия през клоните и листата. "

"Религията може и да може да бъде набита в главите на хората, но вярата не се преподава"

"Странното на тревогата е, че се мъчим да потушим хаоса с хаос. Човек, който сам се е поставил в катастрофална ситуация, рядко отстъпва. Много по-често продължава право напред, с още по-висока скорост. В живота, който сме създали, често виждаме как други се разбиват в стената, но въпреки това някак си се надяваме, че ние ще успеем да минем през нея. Колкото повече се приближаваме, толкова по-убедени сме, че чудотворно ще бъдем спасени от най-невероятни решения, докато хората, които ни гледат отстрани, просто чакат... сблъсъка."

# 391
  • София
„Каквото не умира, не може да живее. Каквото не живее, не може да се промени. Каквото не се променя, не може да се поучи.“

Тери Пратчет

# 392
През годините на съзнателното ми съществуване, чух и видях доста определения за разстояние. Но най-точното, което запомних е на баба ми:
"Когато имаш нужда от определен човек и той не е там.... Това е разстояние. Другото е пътища, места, посоки, далечност, време, но не е разстояние. Не е!"
Откъс от "Приличаш ми на щастие"
Ирина Габровска

# 393
"— И аз не знам какво ме прихвана. Не се обиждай, но понякога човек говори по-свободно пред някой непознат, отколкото пред близките си. Защо ли е така?
Свих рамене.
— Навярно защото непознатият ни вижда такива, каквито сме, а не каквито му се иска да бъдем."

"Сянката на вятъра", Карлос Руис Сафон

# 394
  • София
Беше хубава онази лимонада... В стъклените бутилки. Не знам дали защото е била истинска. Всъщност дори не знам и какво означава "истинска лимонада". Знам само торбичката, в която я носех. Тъмнокафява с големи червени макове. Като детството ми. Като "там". Баба шиеше торбички - и за хляба, и за лимонадата. Шиеше и рокличките ми - "за двора", и "за града"... Шиеше и сърцето ми, когато тук-там се скъсваше. Беше добра шивачка. И не само. "ТАМ" щастието струваше колкото едно букетче горски цветя; колкото бурканче сладко от смокини; колкото чифт протрити галоши (винаги два номера по-големи); колкото "онази най, ама най-красивата пластмасова гривничка" от сергиите на селския събор; колкото пожълтелите страници на книгите от библиотеката.. Щастието болеше, колкото ожулено коляно. Заспиваше от умора след работа на полето или в двора. Захласваше се от смях, броейки с приятели звездите и чакащо всяка вечер "оная летяща чиния" . Ядосваше се, че рибата не кълве. Ухаеше на всичко. На индрише. На мекички. На излюпени пиленца. На окосена трева. На турско кафе и изкипяло мляко. На хербарий. На домашен ператен сапун. На прането на мама. На преждата на баба. На рози и здравец. Влюбваше се в очи. В поглед. В преплетени ръце. В едва докосващи се устни, но с тежестта на най-красивата първа целувка.Щастието всъщност не струваше и 5 стотинки, то нямаше цена. А стойност. Имаше и терлички (с които галошите вече бяха по мярка). То нямаше калъп. Сега всичко има калъп. Има стандарт. Марка. Класа. Размер. Цена. Но няма живот. Някога имаше много живот в дните ни.  И добри шивачи вече няма - на "торбички за хляб и лимонада" , на "роклички за двора и града", на леко скъсани сърца. Сега има поне три марки лимонада. И нито една истинска като "онази лимонада" в тъмнокафявата ми торбичка на огромни червени макове, с която обикалях половината село... Боса. В рокличката ми за двора. Тунингована с мечти. И изтупана от глава до пети в Усмивка!

Елеонора Бойчева

# 395
- Сътворението работи по изумителен начин. Всеки оставя следа от своите действия. И всеки, колкото и да е умен, колкото и да е силен, колкото и да е безсмъртен, прави грешки. Единственото, което се иска е търпение. И ти няма да откриеш никой в цялото Съотворение, по- търпелив от Смъртта”

Darksiders The Abomination Vault
Ari Marmell

# 396
  • На топло в неговото сърце.
❝Може би е смешно или глупаво, може би е лудост - но аз мисля, че съмва не защото изгрява слънцето, а защото хората отварят очи.❞
Стефан Цанев

# 397
  • София
Причината хората да смятат, че е трудно да бъдат щастливи е, че те винаги виждат миналото по-добро, отколкото то е било, настоящето по-лошо, отколкото е, и бъдещето - по-сложно, отколкото ще бъде.

Марсел Паньол

# 398
- Слушал съм как майка ми плаче, защото няма кинти да ни нахрани. Двамата с баща ми все се караха за нещо. А аз през цялото време седях на стълбите пред входната врата и си мислех: „Един ден ще им купя Ролс-ройс и ще ги изкарам от тая лайняна дупка.”
И го направих.

„Ози без цензура”
Джон Майкъл Озбърн

# 399
"сее се в тление - възкръсва в нетление;
43. сее се в безчестие - възкръсва в слава; сее се в немощ - възкръсва в сила;
44. сее се тяло душевно - възкръсва тяло духовно. Има тяло душевно, има и тяло духовно.
45. Тъй е и писано: "първият човек Адам стана жива душа", а последният Адам - животворен дух.
46. Но първом не иде духовното, а душевното, и после духовното.
47. Първият човек е от земя, земен; вторият човек е Господ от небето."

ПЪРВО ПОСЛАНИЕ НА СВЕТИ АПОСТОЛ ПАВЕЛ ДО КОРИНТЯНИ, Гл. 15

# 400
  • София
Онова, за което мислиш, но след това никога не изричаш, твори на едно ниво. Онова, за което мислиш и изричаш, твори на друго ниво. Онова, което мислиш, изричаш и правиш се проявява в действителността ти.

"Разговори с Бога" - Нийл Доналд Уолш

# 401
  • На топло в неговото сърце.
Безизходица е, когато
стоиш на гроба на любим
човек и осъзнаваш,
че това не е страшен сън...
Не е нечия глупава шега,
и че ти ще продължиш да
живееш, но вече без твоя
скъп човек...Нищо не
можеш да промениш...
Решението е взето свише...
Това е безизходица !...
Това е отчаяние !...
Няма връщане назад...
А не твоето " Нямам работа,
зарязаха ме, нямам какво
да облека, парите не
стигат "...
Запомни - докато си жив,
имаш милион варианти
и изход от всяка ситуация !..
Докато си жив, решение
има за всичко...
           Константин Хабенский

# 402
“Нашите желания са предчувствие за нашите възможности”
Гьоте

# 403
  • София
Да ласкаеш значи да казваш на някого точно онова, което той мисли за себе си.

Дейл Карнеги

# 404
"Никога не казвай „Не мога”."

„Х джунгла”
Тайджи Савада

Общи условия

Активация на акаунт