Мнения за Американски университет Благоевград

• 56 970
  • 497
  •   2
Отговори
# 195
Здравейте,
някой може ли да даде ориентир какъв резултат от SAT изпит се приема за добър, или с какъв резултат е възможно да се прескочат първите математика и английски :
"However, scores may help you waive two AUBG introductory courses, MAT 100 and ENG 100."
Пишете ми за да ви свържа със съветник по прием. Така ще получите наистина актуална и вярна информация.

# 196
Здравейте,
Имам питане към майките, чийто деца са в АУБ. Синът ми кандидатства там и силно се надявам да го приемат (това е единственото му желание за университет). Какво споделят децата, колко време им отнема на ден за учене, имат ли време за извънкласни дейности (спорт). Когата са по 3-4 човека в стая, не пречи ли на ученето? На лотариен принцип ли разпределят часовете за лекции и упражнения? Има ли задължителни предмети, които се учат, независимо от специалността която си избрал? Лекциите и упражненията само сутрин ли са? Имам хиляди въпроси😄

# 197
  • Варна
Здравейте,
Имам питане към майките, чийто деца са в АУБ. Синът ми кандидатства там и силно се надявам да го приемат (това е единственото му желание за университет). Какво споделят децата, колко време им отнема на ден за учене, имат ли време за извънкласни дейности (спорт). Когата са по 3-4 човека в стая, не пречи ли на ученето? На лотариен принцип ли разпределят часовете за лекции и упражнения? Има ли задължителни предмети, които се учат, независимо от специалността която си избрал? Лекциите и упражненията само сутрин ли са? Имам хиляди въпроси😄

Здравей, Флора, желая успех на сина ти. Не знам дали знаеш, но на 15,02 има ден на отворените врати в АУБ и посещението на място би дало отговор на много от въпросите ти. Ако аз трябва да обобщя - ученето е постоянно през целия семестър, има периодични домашни, проекти, презентации, контролни, както междинни и финални изпити. Почти всички курсове имат изискване за участие - това не е просто присъствие в час (абсолютно задължително е), а преди всичко предварителна подготовка, за да може студентът да се включва адекватно с разсъждения по зададената тема/казус. С две думи - ученето е интензивно. Няма разделение на лекции и упражнения - всяка една лекция е смесена с двата елемента. Въпреки това, извънкласните дейности (ако мога да нарека така клубовете) са силно препоръчителни за участие - в тях децата придобиват професионален/практически опит, контакти с външни фирми и хубава основа за CV си. Участието във всеки клуб изисква освен стандарните поне 2 срещи на седмица, а и допълнителна работа върху задачите поставени по време на тези срещи. Отделно АУБ организира много пъти през семестъра отворени срещи с различни външни лектори по всякакви теми, така че студентите имат достъп до богат културен/академичен живот. Спортът също се стимулира - университетът организира собствена спортна олимпиада, има отбор по американски футбол и на разположение на студентите са няколко фитнес зали. В стаите в общежитията са по двама, а когато искат усамотение - могат да учат в библиотеката. Лекциите са в зависимост от програмата, която се регистрира, която обикновено е индивидуална - т.е. във всеки курс състудентите са различни, т.е. няма общ поток. В този смисъл, програмата може да се регистрира в рамките на понеделник петък или на само 4 дни от седмицата - в зависимост как се паднат нужните курсове. Има задължителни предмети, така наречените general educational requirements, но в размките на всеки едно от тези направления, могат да се избират различни предмети, свързани с исканата от студента спецалност - например в направление Social and Cultural Analysis може да се избира от Антропология, през Микро- и Макроикономика, Политика на ЕС, Комуникации, ... та чак до Поведенческа психология. На страницата на АУБ има координати на текущи студенти, които отговарят на всички въпроси, свързани с университета. Успех!

# 198
Много благодаря за изчерпателния отговор. Бяхме на отворените врати октомври месец и това наклони везните за избор на университет. Хареса му точно това, че е по-скоро като в училище - проекти, есета, тестове, т.е. нещо познато и на мен точно това ми хареса - задължителни присъствени лекции, а не  като в БГ университетите - ако искаш ходиш, ако не искаш - не ги посещаваш. За ученето е ясно, че се учи много, за това са там, няма да имат време да скучаят🙂

# 199
  • Пловдив
Синът ми каза, че понякога им остават сили и за дискотека Simple Smile В кръгът на шегата.
Иначе каза, че ходи на фитнес и футбол.
Хубавото е, че натоварването е равномерно през семестъра и изпитите
са веднага след преключването му, в рамките на седмица.
Имам и син в стандартен университет. Има 2 изпита единия в началото,
другия в края на сесията, което си е изнервящо.

# 200
  • Плевен
Здравейте!
Ние ще ходим на отворените врати на 15.02. Девойката е в 10 клас все още, но да видим. Нея силно я интересува студентския живот в Благоевград:smiles: Ако кандидатствала там, нямало ли да умре от тъпотия?
Казах и,че няма да има време за тъпотия,ама хич:). Та кажете за клубовете и дискотеките ако знаете и по-специално за рок клуб има ли в Благоевград?
Благодаря!:)

# 201
  • Пловдив
Здравейте!
Ние ще ходим на отворените врати на 15.02. Девойката е в 10 клас все още, но да видим. Нея силно я интересува студентския живот в Благоевград:smiles: Ако кандидатствала там, нямало ли да умре от тъпотия?
Казах и,че няма да има време за тъпотия,ама хич:). Та кажете за клубовете и дискотеките ако знаете и по-специално за рок клуб има ли в Благоевград?
Благодаря!:)
Наистина не им остава много свободно време, поне при синът ми, той е 1-ви курс, но каза, че
все пак са ходили на дискотека, в четвътък била без вход за студентите на АУБГ.
А за рок клуб мога да питам колегата си.

# 202
Здравейте, момичета,
Някой има ли вече резултат от АУБ, от тези, които са кандидатствали до 15.01, и имате ли спомен дали имейлите за прием се изпращат на една дата за всички? Гледам, че миналата година са ги изпращали в края на февруари.

# 203
Здравейте, момичета,
Някой има ли вече резултат от АУБ, от тези, които са кандидатствали до 15.01, и имате ли спомен дали имейлите за прием се изпращат на една дата за всички? Гледам, че миналата година са ги изпращали в края на февруари.
Няма как да има, към края на месеца най-рано. Всички приемни писма излизат едновременно.

Последна редакция: ср, 12 фев 2025, 18:12 от I am coffee

# 204
  • София
Здравейте, момичета,

Синът ми няма все още. Чакаме края на февруари. От неговите познати, които са кандидаствали сега, също никой не е получил.

# 205
  • София
Няма още - пише от 4 до 6 седмици, което значи след 15,02. Аз залагам на 20,2 Laughing

# 206
  • Варна
Преди няколко години университетът известяваше и с пост в социалните мрежи - вижте си мейлите випуск еди кой си.

# 207
Миналата година т.е.2024 резултатите от първото класиране ги получихме на 28февруари. Тази година може да е различно, но в края на месеца ги очаквайте и успех на всички !

# 208
По важно е каква оферта ще получите, затова още малко търпение.

# 209
  • София
По важно е каква оферта ще получите, затова още малко търпение.

Офертата не идва ли едновременно с резулатите? Или това става по-късно?

Общи условия

Активация на акаунт