Мнения за Американски университет Благоевград

• 62 611
  • 516
  •   1
Отговори
# 270
Моят син е с академична справка 6.00 и е приет с 40% стипендия .
А, какъв успех трябва да покрива?
После като се прибере от училище ще го попитам.

# 271
🤣 разликата е в плюса. Познато дете, което завърши АУБ, точно това каза, че няма разлика в успеха или тя е минимална. Но явно точно това са гледали - академичната справка, независимо от нивото на английски език - дали си с В2, С1, С2 и т.н.

# 272
Честито на всички приети! 2.5 беше изискваният успех за 40% стипендия миналата година, 3.5 май е само за пълните стипендии, нека някой ме поправи, ако греша.

# 273
Честито на всички приети! Simple Smile И аз да се похваля, дъщеря ми е приета с 30% стипендия.

# 274
Честито на всички приети! И дъщеря ми е с 40%, акад. спавка 6.00, ниво на владеене С2. Сега баче взе да ме стяга, ще се справя ли финансово. Някъде четох, че на студентите се предоставя възможност да работа /освен програмите за обмен/. Ако някой има актуална информация и желае да сподели, му благодаря предвалително за отделеното време, също така този meal plan deposit не ми е ясно за цялата година ли е, допълнително ли се заплаща за храна.... Предполагам след заплащане на определената такса не се изискват други суми за обучението?

# 275
Мил план депозита е сума, която студента може да харчи в стола и кафетата на кампуса по време на един семестър, тази сума се захранва в сметката/картата на студента. Има възможност за работа в офисите на университета определени часове.

# 276
Meal plan deposit 100 euro, е само депозит, който ще се приспадне от яденето или кафенето и когато изхарчи 100- те евро ще си покриват тези разходи. Ходят лятото в Америка да работят, като се изкарват добри пари, които могат да покрият разходите за обучение или доста да си помогнат финансово.

# 277
От този семестър е 150 евро, и това са пари които студента ще си изхарчи в кампуса в стола или кафетата.

# 278
  • Благоевград
Честито на всички приети!  И аз да се похваля, синът ми е приета с 40% стипендия.
Искам само да попитам, какви оценки на матурите трябва да получи детето , тъй като в офертата е записано , че тя зависи от успешното завършване на последната  година в гимназията и преглед на окончателния препис от дипломата.

# 279
Честито на всички приети!  И аз да се похваля, синът ми е приета с 40% стипендия.
Искам само да попитам, какви оценки на матурите трябва да получи детето , тъй като в офертата е записано , че тя зависи от успешното завършване на последната  година в гимназията и преглед на окончателния препис от дипломата.
Трябва само да завърши средното си образование и да представи диплома при записване. Оценките от матурата нямат отношение към приема, той вече е факт.

# 280
2.5 е успеха, който трябва да покрива за 40% стипендия.

# 281
  • София
Синът ми е с 20%, и трябва да поддържа 2,5 успех и 4те години. Иначе по академична справка  9 и 10 клас е с мн- добър, 11 -5.93. С много извънкласни дейности, но явно отличният успех е с най- голяма тежест

# 282
Т.е. вече са пей сърце🙂, то и без това имат още малко до края на учебната година. Пожелавам успех на всички приети деца! Да мечтаят и сбъдват и да са щастливи от избора си!
Не само успехът се гледа. Приятел на синът ми е с 30%, но е със спортни постижения, а синът ми е с 20%, успехът им е еднакъв. Но разликата между 20 и 30% е 2500лв на година, което е нищо, на фона на цялата такса.

Последна редакция: чт, 27 фев 2025, 16:06 от Flora06

# 283
Т.е. вече са пей сърце🙂, то и без това имат още малко до края на учебната година. Пожелавам успех на всички приети деца! Да мечтаят и сбъдват и да са щастливи от избора си!
Да, вече са студенти.

# 284

Синът ми е с 20%, и трябва да поддържа 2,5 успех и 4те години. Иначе по академична справка  9 и 10 клас е с мн- добър, 11 -5.93. С много извънкласни дейности, но явно отличният успех е с най- голяма тежест
Според мен и IELTS  е от значение, моят син е с 7.5.

Общи условия

Активация на акаунт