Раждане в Майчин Дом - София (7 тема)

• 62 127
  • 767
  •   1
Отговори
# 150
Моята обменна карта още си е у мен. Никой не ми я търси и аз не съм я дала. Не се сетих. Там е и изследването за кръвната група.

# 151
и при мен беше така. Носех си всички резултати, но ми пуснаха изследване на кръв и урина и при приема. Аз бях планово секцио и постъпих предишния ден. Може би и това има значение.

Аз хем носех резултата от кръвна група хем при приема са ми пуснали изследване пак заедно с другите кръвни. Не виждам логика.

# 152
Здравейте, имам въпрос към скоро родилите вече мами.. знаете ли с каква марка биберони хранят бебетата (Avent, Nuk ... )
Благодаря предварително 🙂

# 153
  • София
Мисля че са Камера - ето такива:

# 154
  • Седмото небе
Да, точно съвсем обикновени Камера са, като вече показаните. Моето детенце си беше много добре с тях, не се е давела или да е имало проблем с разкована. А за АМ млека ми казаха, че ги въртят периодично различни.

# 155
Мисля че са Камера - ето такива:

Благодаря ви

# 156
А всъщност как се случва закърмването, ако им дават АМ в същото време (нощем да кажем) ? Като не работи 12 етаж и няма как детенцето да е нон-стоп при майката ..

# 157
А всъщност как се случва закърмването, ако им дават АМ в същото време (нощем да кажем) ? Като не работи 12 етаж и няма как детенцето да е нон-стоп при майката ..
Дават АМ докато не започнеш да си взимаш детето (например при секцио). След като започнеш да си го взимаш, ти дават да си го накърмиш и само ако нямаш кърма имаш възможност да додадеш АМ. На визитацията сутрин неотатолозите питат кърмиш ли или не и ако кажеш, че детето ти вече е изцяло на кърма ти спират добавката.
Относно марката АМ аз си мислех, че се съобразяват с нуждите на детето, например AR или за недоносени, но явно греша

# 158
Дават АМ докато не започнеш да си взимаш детето (например при секцио). След като започнеш да си го взимаш, ти дават да си го накърмиш и само ако нямаш кърма имаш възможност да додадеш АМ. На визитацията сутрин неотатолозите питат кърмиш ли или не и ако кажеш, че детето ти вече е изцяло на кърма ти спират добавката.
Относно марката АМ аз си мислех, че се съобразяват с нуждите на детето, например AR или за недоносени, но явно греша

Тоест да разбирам, че ако имаш достатъчно кърма, то между последното носене на бебето на майката вечерно време (не помня как точно бяха часовете, но да кажем нещо от рода на 19-22ч) и първото сутрин - не му дават АМ?

# 159

Тоест да разбирам, че ако имаш достатъчно кърма, то между последното носене на бебето на майката вечерно време (не помня как точно бяха часовете, но да кажем нещо от рода на 19-22ч) и първото сутрин - не му дават АМ?
По принцип дори и ако кърмиш в 01:00 му дават АМ, в 4:00 нищо не ми дават или ако много плаче- вода (в 22:00 си го кърмиш, връщаш им го в 23:00 и следващия път когато имаш възможност да го вземеш е в 7:00). Но ако имаш много кърма и цедиш, можеш да пробваш да се договориш с акушерките да му дадат кърма от шише или да помолиш да ти го оставят за през нощта. Аз така направих последната нощ преди изписването. Зависи обаче дали акушерката е склонна (на мен се падна такава, която стандартно е на 12 етаж и се съгласи). Няма как новородено да не се храни от 22:00 до 7:00.

# 160
Ееех писах, писах и накрая без да искам си го изтрих, защото исках да си оправя една запетая... Докато бях в болницата кърмех и накрая си давах и цялото шише АМ. Много ме беше страх да не е гладен, докато ме няма. Като се прибрахме си минахме само на кърма без проблем, защото си беше сукал в болницата и си знаеше какво да прави. Просто му давах много по- начесто. Всеки си е индивидуален и това си е моят опит  и тук споделям и моето мнение. При секциото най - тежкото за мен беше липсата на какъвто и да е контакт първите 24 часа, но това е неизбежно в МД.След това за мен срещите ни бяха много пълноценни, защото можех да събера сили за тях, а и беше видимо, че бебето е добре гледано и спокойно. Болката след секцио си беше фактор и се радвам, че можех да почивам нощем, а бебето  е получавало АМ, но и си спеше спокойно като отивах да го взимам.  Първото ми раждане беше естествено  на 12 етаж. Безценното бяха първите 24 часа и това, че си напълно наясно с всички манипулации на детето.Първата нощ обаче беше кошмар - рев и на ръце нон стоп, защото коластрата уж стигала и не смеех да взема АМ. Ще помня цял живот, но и аз си сбърках, че не му дадох да си суче за успокоение
, а гледах да има интервал. За целия престой дадох само 2 пъти АМ, но се прибрах скапана. .

Последна редакция: вт, 02 мар 2021, 03:21 от NadyaDzh

# 161
Преди 6 години бях на 7мия етаж и подписах нещо, вече не помня какво, че не желая да му дават АМ и вода. Имаше по-напористи майки, които и нощем ходеха да си кърмят бебетата при акушерките.

# 162
Преди 6 години бях на 7мия етаж и подписах нещо, вече не помня какво, че не желая да му дават АМ и вода. Имаше по-напористи майки, които и нощем ходеха да си кърмят бебетата при акушерките.

Да разбирам, че Вашето бебенце не е хранено въобще нощем?

# 163
Не мога да знам, но предполагам, че да. Той така и не поиска да пие от биберон, така че ми е странно ако там са успели да му дадат мляко от такъв.

# 164
  • Седмото небе
Много дечица, включително и моето, въпреки че са хранени в началото с АМ, в последствие дохранвани само вечер с такова при престоя в болницата, след определени дни и вече при прибиране вкъщи са изцяло на кърма. Всичко е въпрос на личен избор базиран на разбиранията на майката, а към момента заради ремонта на двете отделения и смесените екипи, и на разбиране от страна на акушерките.

Общи условия

Активация на акаунт