Раждане в Майчин Дом - София (7 тема)

• 63 137
  • 767
  •   1
Отговори
# 165
Някой мама, която сега е в МД, може ли да каже как стоят нещата със свижданията? Чувам, че на други места позолявали и ми е любопитно, ако има такъв шанс и в МД.
Ако може и малко повече информация за ситуацията на 12тия етаж. Simple Smile

# 166
Някой мама, която сега е в МД, може ли да каже как стоят нещата със свижданията? Чувам, че на други места позолявали и ми е любопитно, ако има такъв шанс и в МД.
Имаме 2500 случая на ковид на ден поради високозаразен щам - какви свиждания? Ще ви бъде ли спокойно, ако всякакви хора се мотаят около вас и бебетата ви?
Аз лично бих избягвала болници, които в подобна обстановка разрешават свиждания, като дявол от тамян.

# 167
Здравейте, бихте ли споделили, раждалите вече в МД, колко са ви изтеглили там бебенцата непосредствено преди раждане и колко са се родили в действителност? Интересно ми е колко отклонение реално е дал в теглото апарата (знам, че е нормално да има такова).

# 168
Здравейте, бихте ли споделили, раждалите вече в МД, колко са ви изтеглили там бебенцата непосредствено преди раждане и колко са се родили в действителност? Интересно ми е колко отклонение реално е дал в теглото апарата (знам, че е нормално да има такова).
Да, при мен и в двата случая имаше големи разминавания.
Първото дете - мериха го около 3800, роди се 3200.
Последното - мериха го около 2600, роди се пак 3200. В този последния случай имах съмнения, че не го премериха добре след раждането, макар че едва ли - колко трябва да е трудно да изтеглиш едно бебе на везната...

# 169
Измерването зависи и от доктора, не само от апарата. Първия ми син го мериха трима доктора, на един апарат и тримата го изкарваха между 3600 и 4200гр. Роди се 4020гр.

# 170
Имаме 2500 случая на ковид на ден поради високозаразен щам - какви свиждания? Ще ви бъде ли спокойно, ако всякакви хора се мотаят около вас и бебетата ви?
Аз лично бих избягвала болници, които в подобна обстановка разрешават свиждания, като дявол от тамян.

По- скоро имах в предвид за бащата, при отрицателен ковид тест например. Естествено, че не очаквам да допускат всякакви хора независмо дали има грип или не. Все пак на такива места е важно средата да е максимално стерилна.

# 171
Аз слизах до спешното за 2-3 мин да се видя с мъжа ми, да ми предаде багаж и аз да му оставя. А за измерването на мен ми беше точно, час и малко преди раждането я измериха 2800 гр, роди се 2880 гр.

# 172

2 дни преди да родя 3680 и се роди 3770.

# 173
Мериха ги около 2900, а се родиха 2750 и 2580.

# 174
  • София
И за моето 2 седмици преди да родя казаха 3100, роди се точно 3 кг.

# 175
Здравейте, момичета Simple Smile
Някоя от вас, която е раждала вече в МД, дали е прибягвала до съветите и помощта на акушерката Тамара, която е и консултант по кърмене? Чувам добри отзиви, но не знам как се осъществява контакт с нея още по време на болничния престой ... къде трябва да я потърся ... дали някой от персонала би ми дал контактите й?
Ще се радвам ако някоя от вас сподели мнение Simple Smile

# 176
Попитайте някоя от главните акушерки да ви дадът нейния номер и се обадете. Иначе тя обикаля етажите 7 и 12. Поне докато аз бях на 12ет. я засичах поне 3 дни да се качва при нас. Иначе момичето от моята стая и се беше обадила и я беше извикала, та на следващия ден дойде в стаята ни и ни проведе един курс по кърмене. Показа ни как да се изтискваме с ръце и ни каза, че не е необходимо винаги да е с помпа. Много мила и отзивчива жена. Доста ни помогна.
Ще се опитам да намеря номера и, за да ви го дам.

# 177
Попитайте някоя от главните акушерки да ви дадът нейния номер и се обадете. Иначе тя обикаля етажите 7 и 12. Поне докато аз бях на 12ет. я засичах поне 3 дни да се качва при нас. Иначе момичето от моята стая и се беше обадила и я беше извикала, та на следващия ден дойде в стаята ни и ни проведе един курс по кърмене. Показа ни как да се изтискваме с ръце и ни каза, че не е необходимо винаги да е с помпа. Много мила и отзивчива жена. Доста ни помогна.
Ще се опитам да намеря номера и, за да ви го дам.

Много ви благодаря Simple Smile

# 178
Някоя от вас, която е раждала вече в МД, дали е прибягвала до съветите и помощта на акушерката Тамара, която е и консултант по кърмене? Чувам добри отзиви, но не знам как се осъществява контакт с нея още по време на болничния престой ... къде трябва да я потърся ... дали някой от персонала би ми дал контактите й?

088 824 8394 Тамара
Прекрасна е! Благодарение на нея сега кърмя, иначе бебето ми не беше при мен 3 дни и не знам как щях да се справя без нея.
Няма да сбъркате, обадете й се. Много е важно някой компетентен да обясни как нещата да се случат максимално безболезнено и лесно.

# 179

088 824 8394 Тамара
Прекрасна е! Благодарение на нея сега кърмя, иначе бебето ми не беше при мен 3 дни и не знам как щях да се справя без нея.
Няма да сбъркате, обадете й се. Много е важно някой компетентен да обясни как нещата да се случат максимално безболезнено и лесно.

Много ви благодаря, наистина. Веднага си записвам номера й. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт