Раждане в Майчин Дом - София (7 тема)

• 63 028
  • 767
  •   1
Отговори
# 660
Да попитам отново, дали случайно няма някаква промяна на 7-ми етаж и дали има как бебето да си е при майката постоянно? Също попитах дали има някаква информация за 12-ти и ми казаха, че не се знае кога ще е отворен, но ако някой е научил нещо ново, ще съм благодарна да сподели Simple Smile

# 661
Здравейте, бих искала да споделя информация , която аз лично не знаех при постъпването си в МД и може да е полезна за жени, на които им се налага престой в Патологията на 5-тия етаж , макар и само за една вечер преди секциото. Имайте предвид, че в това отделение също има ВИП стаи, които са доста прилични и със собствена баня и тоалетна. Условията на 5-тия етаж са кошмарни… и аз лично се изтормозих една вечер преди да разбера , че всъщност и там може да се възползваш от ВИП стая. Все пак спокойствието е важно, когато бебока още не се е появил на бял свят.

# 662
  • Седмото небе
Здравейте, днес в 04:47 се роди Виктор 💙👼 Най-прекрасното чувство на света 💙 Беше много тежко раждане, но екипа беше уникален и съм благодарна на акушер Анелия Шойлева, която през цялото време беше до нас.Тоновете на детето бяха много високи, роди се 4160гр.53см, накрая се наложи
Използването на вакуум, тъй като не ми стигнаха силите за израждането. Сложиха ми епидурална упойка на 5 см.разкритие, не съм усетила абсолютно никакви болки, бях спокойна и слушах хората в родилна зала, имам 7 шева от епизиотомията. Но крайният резултат е един прекрасен младеж 🍀 Раждането продължи около 5 часа
Честит да ти е Виктор, да расте все така голям, здрав и силен!!!
Dreaming girl, Аз съм раждала при Д-р Диков и тук вече безброй пъти съм го хвалила, но дали има опит с тромбофилии-предполагам, че да. И разбира се го препоръчвам с две ръце. За него е и една идея по-лесно да се вредите за преглед и да се запишете да раждате.  
Но има тук четящи и пишещи момичета раждали при Д-р Дяволов. За него знам, че проследява пациентките си някъде извън МЦ на МД и е изтъкнат специалист при сериозни патологии на бремеността и като цяло оперира и жени със сериозни гинекологични проблеми.

Гамора, 12 етаж скоро май няма да отваря, на 7 етаж бебенцата са все още по график при майките. Но ако сте сама в стая или в двойна, а и искате да кърмите изключително или бебето е изцяло само на кърма вече, и при при попадане на читави акушерки, мисля че все пак с добър тон и нормален човешки разговор не пречи да попитате има ли възможност.

# 663
Аз бях на терапия през цялата бременност с аспирин до 30 и някоя седмица и клексан две седмици след раждането. Раждах с екип на д-р Дяволов. Следях се успоредно при него от 6ти месец. Той знаеше за терапията, но никога не се е месил в нея и тя нямаше отношение за раждането /става въпрос за естествено/. Важно е след като вече сте в следродионо да кажете за терапията си - те са длъжни да ви осигурят инжекциите за престоя. Освен това внимавайте, защото дават аспирин на всички без много много да се обясняват, а не е много редно да се подлагате на чак такова кръворазреждане Wink

Момичета, насочила съм се към раждане в МД и аз. Като ви чета бих искала или др Дяволов или др Диков. Имате ли идея някой от тях дали е на ясно с тромбофилиите, защото съм на фраксипарин и аспирин заради такава. Искам следващия месец да започна да се следя при човека, при когото ще раждам и се чудя при кого от двамата да отида.

# 664
  • София
Имам пак въпроси, хелп моля. Трябва ли да нося лепенки за раната със секцио ще съм? Лекарят не ми каза, но се сетих, че миналия път май носих.
Мога ли да си купя вода от лафката в болницата, след като се настаня на петия етаж?
Колко вода ще ми трябва за в реанимацията?
Извинявам се ако досаждам.

# 665
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Имам пак въпроси, хелп моля. Трябва ли да нося лепенки за раната със секцио ще съм? Лекарят не ми каза, но се сетих, че миналия път май носих.
Мога ли да си купя вода от лафката в болницата, след като се настаня на петия етаж?
Да, вземи си поне 2-3 лепенки за секцио. По възможност, водоустойчиви.
За лафката и водата - не мога да кажа.

# 666
На лафката има вода. За реанимацията поне 2 малки бутилки ти трябват. Задължително си вземи лепенки за след секцио и питай за водоустойчиви хубави да можеш да се къпеш с тях, че на мен ми пробутаха някакви, с които не можех да се къпя.

# 667
Хетера, от опит съветвам да вземеш от т.нар. "дишащи" лепенки, че от другите сърбежът и запарването е страшно, не се търпи. Simple Smile

# 668
Преди няколко месеца пък въобще не позволяваха да се слагат водоустойчиви, само дишащи.

# 669
И аз със същия опит - преди няколко месеца не слагаха водоустойчиви. Въобще не искаха, връщаха от манипулационната.
Най-добре от двата вида по 2-3, за сигурност.

# 670
  • Седмото небе
Няма досадни въпроси, естествено че като не знаеш ще питаш Wink Вземете си дишащи и водоустойчиви по 2 бр, ще са достатъчни, според зависи коя пожелаят да ви сложат. На мен за 7 дни ми смениха 2 лепенки (на 3 и 5 ден ако не бъркам, на 7я ми махнаха конците), на 8я вече ни изписаха. И двете лепенки бяха водоустойчиви, не са ми правили проблем за това, а ми ги смениха различни акушерки. Така, че явно зависи и на кой попаднете. Аз лежах там в края на януари тази година. За водата за реанимация 2-3 малки бутилки е Ок, моите бяха 2 по 1л. До лафката може да слизате, но лично не ви го препоръчвам. Там влизат и излизат всякакви външни хора, понякога е навалица и се губи целия смисъл на тестове, мерки, маски, отстояние и т.н. С риск за повече и по-обемен багаж си вземете каквото можете или помолете някоя санитарка да ви вземе нещо допълнително, ако е нужно. То и така пак не е много Ок, но поне си спестявате тълпенето с всякакви хора долу.

# 671
Зимата носехме и от двата вида, но дишащата е далеч по-добра, не се усеща изобщо и не предизвиква кожно раздразнение. Т.нар. водоустойчива ми се смъкна под душа и си намокрих прясната рана, слава Богу, без последствия, и беше мн неприятна, едва я изтърпях от сърбеж. И други майчета имаха същия опит.
Успех и бързо възстановяване! Simple Smile

# 672
Здравейте, аз искам да попитам, дали си носите помпа или ви дават от там и после събраната коластра/кърма изхвърля ли се? Защото не ми е много ясно. Има ли нещо което трябва и не е записано в списъка “Какво трябва да се носи” (не че съм получила и такъв де 😅 ), но все пак да попитам вас. Знам, че бебетата ги носят на всеки 3 часа , колко време остават при майката и може ли бебето да остане за по - дълго време?

# 673
  • София
Здравейте, аз искам да попитам, дали си носите помпа или ви дават от там и после събраната коластра/кърма изхвърля ли се? Защото не ми е много ясно. Има ли нещо което трябва и не е записано в списъка “Какво трябва да се носи” (не че съм получила и такъв де 😅 ), но все пак да попитам вас. Знам, че бебетата ги носят на всеки 3 часа , колко време остават при майката и може ли бебето да остане за по - дълго време?
Помпа трябва да си носите, ако се цедите изцеденото се изйвърля, защото няма условия за стврилизация на помпа и шишета.
Бебетата се взимат в 7 сутринта до 8, от 10 до 11, от 13 до 14 от 16 до 20 и от 22 до 23. През нощта не се взимат.
В момента съм в МД ако имате други въпроси насреща съм. За списък не знам мога да ви кажа на мен какво ми е нужно до момента тук.

# 674
  • София
Аз коластрата, която първа изцедих с помпата я прелях в стерилно шише и я дадох на детето.

Това беше в деня на изписването и затова не ми е трябвало да стерилизирам в болницата.

Общи условия

Активация на акаунт