НОЕМВРИйчета 2❤2❤ тема 2

• 20 551
  • 746
  •   1
Отговори
# 180
При нас вечер е пуснат ТВ и понякога се заглежда и става като зомби, но го обръщам веднага. И аз съм много против ТВ и компютри поне до преди 2 години, така четох и в още една много хубава книга "Мрази ме сега, за да ми благодариш по-късно", някой още отдавна я беше препоръчал, заслужава си на 100%. През деня оставяме радио, а понякога пускаме и песни (дори не детски, но просто български) от YouTube и танцуваме тримата, радва се, изморява се и заспива по-лесно и бързо.

Редактирам, защото забравих да питам как е положението при вас с косата? Имам чувството, че до месец-два тотално ще ми опада, супер много започнах да се скубя... А през бременността беше мечта, дори 1 косъм не падаше на ден, сега по пода е като в дивия запад... Sad

# 181
И моята започна да пада повече, но това е нормално, няма да оплешивеем, споко 😄

# 182
  • София
Моята започна да пада лееекично седмица преди малкия да навърши 3м, а сега вече (3++) също е дивият запад.
Ужас... Кучето пасти да яде.

# 183
Аз нямам косопад 😀 Дано и да нямам,но дори и да имам, сз съм с прекалено гъста коса, така че ще се зарадвам. Девойки, сменям темата аз - вашите малчовци колко време дневно прекарват по корем?

# 184
На мен д-р Фурлакис каза всеки ден да увеличаваме времето, първоначално май беше от 1-2 мин., когато е на леглото (бяхме между първи и втори месец), а ако е върху мен - няма ограничение за времето. Иначе ние на леглото го оставяме докато не реши да се разпищи, днес успя да пролази известно разстояние. Интресено е, че когато го хванем под мишниците сам прави по няколко крачки напред, идва му на ум как да мърда крачетата, за да се придвижи напред.

# 185
При нас стоенето по корем се нарежда на челно място по най-разреваващи дейности, дори пред обличането на дреха с ръкави. Едвам го излъгвам няколко пъти на ден да постои по 2-3 минути. Компенсираме с часовете прекарани на рамо (заради рефлукса) - изпъва се и върти глава наляво-надясно да оглежда. Мисля че и така успява да тренира мускулите на врата.

# 186
Божко обича да седи по корем, някъде около 5 минути седию

# 187
На нас ни казаха преди всяко ядене да го слагаме по корем, така ни се събира половин-един час на ден.
Това с ходенето им е вроден рефлекс, лекарката ни го показа още на първото посещение вкъщи. Но май четох, че по някое време изчезва и после наново ще се учат 😁

# 188
Да се включа и аз за лежането по корем. Много се бях притеснила, че не го правя достатъчно и че преча на развитието на малката и оставях тази дейност на таткото. Но той се прибира чак към 18ч. че и по-късно и си казах, че трябва да направя нещо по въпроса. Исабел също много плаче като е по корем, особено ако наближава времето за хапване, а нали се прави на празен корем.
Миналата седмица обаче ходих на един бебешки клас в един детски център. Класовете бяха от 1.5 месеца до пропълзаване. Показаха ни доста упражнения където детето все пак е по корем, но не на земята или диван и т.н и е по-интересно за тях. Не се сещам какви бяха всички, защото към края много се умори и започна да плаче неистово и се шашнах, но най много ми харесаха две. Едното е, аз сядам на земята с краката опънати, слагам я напречно на краката си, а пред нея едно огледалце. Много ѝ хареса. Другото беше на една топка, като тези родилните, но беше като 2 съединени в една и слагаш бебчо по средата и я люшкаш.Също така ни дадоха едни малки кръгли емоджи възглавнички, на които бебетата лягат и пак с огледало пред тях, а през това време майката докосва всяка част на тялото, казвайки “Глава, рамене, ръце и т.н” и по този начин бебка ще свикне да чува тези думички и в последвстие да ги разбира, а и нещо я разсейва от това, че е по корем.

# 189
Това с огледалото и аз го правя, когато ме вижда и му говоря много се кефи. Май мах 15-20 Мин прекарва по корем, като не броим на рамо или на нас. Последните дни никак не седи. Преди дори се мъчеше да пълзи, а сега плаче на 2рата Мин.

За палеца аз също имах 2ма съученици братовчеди до 3 клас си ги смучеха. За мен още тогава беше грозно. Калоян и той почна но се опитвам да му давам гризалки или бибка.

Телефон да не се заричам, но няма да му дам. Колкото до тв ако е ограничено, съм за. Ще му пускам филмчета, които аз преценя, не да гледа цел ден някой канал. За сега само песнички съм му пускала много се кефи на Арам-зам-зам. В нас също е нон стоп пуснат, но много рядко го гледа.

При нас вече започват зъбите, имаме побеляло долно венче и е "чудно". Не само палеца Ами всичко се тика в устата, иска да яде по-често и малко. А да не споменавам и тоновете лиги, с лигавче е и пак преобличам по 3 пъти. Знам че е рано, но ще видим кога ще избие. Постоянно се чеше, поне се научи да си хваща гризалки и ги дъвче. Само тогава е спокоен или като яде. Дори бибка не иска много, но пък с нея заспива. Нощния сън е добре, но последните дни рязко намали спането и от час съм между храненията започна да спи по 20-30 Мин. Понякога играе малко и пак заспива, но е рядко. Знам че под 40мин не се брои за сън, но той е весел и се смее. Не го насилвам вече, не го приспивам. Като видя че се измаря давам бибка и сам заспива. Само ако сме навън спи около час два. Днес обаче и навън спа около 50 мин само.

Аз да питам слагате ли ги полу седнали? Мисля че е рано, но той много обича и иска да гледа всичко.

# 190
Мария , ходили сте на Киндиру , това е страхотно , мислех , че не работят в пандемията. Водех голямата ми дъщеря докато тръгна на ясла , страшно много й харесваше и много страдаше , че не ходим вече. 

В полуседнало положение не слагам още и скоро няма да сложа , колкото и да харесва на бебето все още костите са много меки и риска от сплескване и изкривяване е много голям .

Тв е пуснат , но тя не му обръща внимание . С голямата изобщо не пусках и до 2 годишна не беше гледала и сега като го пуснем е като облъчена , та не съм сигурна кое е по-добрият вариант , но със сигурност ще гледам да е възможно най-късно гледабето на тв. Картината се сменя с 24 кадъра в секунда и мозъчетата им не могат да осмислят какво се случва , превъзбуждат се и не знаят къде се намират .

# 191
Да ви се похваля, днес съм супер смела майка - изведох хлапето на разходка въпреки че ми се струваше че има леко силни пориви на вятъра.Като вдигнах гюрука на коша и сложих покривалото за крачета изобщо не му прави впечатление

# 192
Веси, и ние сме навън. Валя дъжд до обед. В момента, в който спря, го облякох и излязохме.

# 193
  • София
Аз не съм пропускала нито ден навън откакто ревльо навърши 3 седмици. Има само 4 дни в болница, когато беше само вътре и още 4 или 5 дни когато не се е разхождал с количката, но сме излизали с колата или съм го слагала на терасата.
Ама ако зависише от мен, щяхме да си почиваме вкъщи когато е лошо времето...

# 194
Браво за смелостта, Веси! Ден без разходка е изпуснат ден! Stuck Out Tongue Winking Eye

Не го извеждам само ако е зверски вятъра (и то за да не се простудя аз, на него му е добре на завет в количката) или мъгла/дъжд.

Дагни, как е твоя ревльо, почна ли да поспива?

Последна редакция: пн, 01 фев 2021, 14:24 от Слънчоглед 💙

Общи условия

Активация на акаунт