НОЕМВРИйчета 2❤2❤ тема 2

• 20 497
  • 746
  •   1
Отговори
# 645
Божидар понякога и след 45 минути иска да спи. А два часа в адски много за него, ако не е заспал на 90 Тата минута става много крив

# 646
Сега правихме замерване с кантара. Даде ми 40 гр. разлика преди кърменето и след. Какво става не знам вече. Някак си нещата не се връзват едно с друго. 😰🤔

# 647
...ако всеки път яде по толкова малко нормално да не наддава много. Бутай цица по на често и ако се смее и е щастлива не и се притеснявай, явно ще да е фина мадама. 💃

# 648
Сега правихме замерване с кантара. Даде ми 40 гр. разлика преди кърменето и след. Какво става не знам вече. Някак си нещата не се връзват едно с друго. 😰🤔
Само от една гърда ли яде? Защо не се консултираш в темата за кърмене - може да дадат някакво решение.

# 649
  • София
Кървенето може да е от много неща. Аз загубих една бременност с кървене заради хематом, без терапия. Сега бях на терапия с НМХ от деня на трансфера и всичко беше наред. И аз съм с 4G-4G.

Калчев и на мен последно ми обясняваше че не ми трябва терапия, не го послушах. Терапията ми е назначена от Русев, следих се при Вецев и Чучумишев, за терапията - Паскалева. И много четене, за да знам кого за какво да слушам.

В темата за тромбофилии има на първа страница мисля имена на специалисти, които са помогнали на бременни. Кървенето може да е и от ниска или предна плацента.
Ще натопя Delisardeli като доста запозната с темата. Ако не се лъжа тя следеше бременността си при д-р Вецев (май така се казваше) и д-р Чучумишев. Дали обаче те обръщат внимание на тромбофилиите не знам.

# 650
Само от една гърда ли яде? Защо не се консултираш в темата за кърмене - може да дадат някакво решение.
От двете. Да, ще питам и там само искам да получа още информация преди това. Почти всеки ден, включително и в момента, плаче като реша да я кърмя. Тази т.нар. кърмаческа стачка.

# 651
При нас дам си направи режим. Яде на 3 часа, през нощта повече. Случвало се е и на 2-2,5 ч . Наистина би било много гадно да го държиш гладно ако реве. Днес например моя направи пауза от 4часа. Изненада ни като поспа час и половина, но пък имаше 2часа бодърстване. Сега например хапна в 20:20ч и сега в 22:40 отново.
Хелинор да не би просто да не засищаща кърмата. Майка ми когато е родила брат ми също е имала много, но така с пробно кърмене й казали да дава каши тогава, че не го засищала, била рядка ли какво ми беше казала не помня. Но пък е имала доста като количество. На колко време хапва бебка? Най-важно е да си спокойна, не се вглъбявай, няма да остане гладно ако трябва и от шише ще яде, само трябва по-настоятелно. Това с тези везни е голям нож с две остриета. Иначе и аз 1-2 пъти в месеца го тегля на моя кантар. Разликата с този на лекарката е около 100 гр, но все пак тя го тегли гол, а аз не.

# 652
  • София
Ние сме все така безрежимни в храненето през деня. Покрай спането на всеки 90-120мин се получава всъщност някакъв режим, но не е постоянен. Нощем вместо да маха ядене пък небрежно вкара още едно към 2ч. Но засега това не ме притеснява, има още толкова промени да стават с храненето им през първата година. Иска ми се обаче да заспива сам, а не на гърда и ръце и да си спи и без са съм до него, което в момента се получава само в количката. А и с биберона май няма да има успех, 3 месеца почти опити, не го иска и това е.

# 653
Когато гледах лекции за кърменето, казаха че това с не хранителната кърма е пълна глупост. Мисля че Хедра и Елена Василева го обясняваха.

# 654
Ако драйфа много  както беше казала Елинор, вероятно я боли раздразнения хранопровод и е пълна носоглътката с мляко и повръщано. Затова може да е решила да суче без да дърпа много - темай го контролират това бебетата, поне моя знам кога суче за наяждаме и кога за успокоение  Това ми звучи като добро обяснение, но не съм специалист все пак

# 655
Веси, повръща, но не чак толкова много.
Дух, това за некачественйта кърма го чувам непрекъснато от майка.

Благодаря на всички за помощта, за изразените препоръки.

Снощи пак имаше стачка. Не успях повече от два часа да я накарам да яде и вместо пауза от два часа между храненето снигнахме до четири.
Дадохме й успешно 40 мл. изцедена кърма със спринцовката дозатор на Панадола. След хранене разликата беше 130 гр.
Сутринта всичко беше  повече от добре като показания - 170 мл. изсукани от двете гърди и 70 мл. нацедени от гърдата, от която е сукала по-малко. Това след нощна пауза от 6 часа.
Продължавам със замерванията днес и утре.

# 656
Това че майка ти или майка ми или нечия друга майка казва нещо, изобщо не го прави вярно. Митове се развенчават всеки ден.

Пс
Аз пък не разбирам какво толкова скачате срещу термометър в дупето, винаги така съм мерила температурата и на племенниците ми и на сина ми. То е за секунди изпиуква и се бута съвсем лекичко и съвсем мъничко от него. Никога не е показал да му е неприятно, още по малко пък болезнено.

# 657
Дух, и аз това не ги разбирам, затова и казах на момичето, което посока съвет, да не се тревожи от чутото тук. Голяма работа станала, че бръкнала с върха на термометъра.

Аз имам притеснение, че на моето мече му е прегракнал гласа. Дано е от викането, да не е гърлото. Някой имал ли е подобен случай?

# 658
170мл на едно хранене си е сериозно хапване. Дано сега почне да похапва повече, апетитът идва с яденето.

При стачките знам да се кърми полузаспало (особено нощно време) или да се люшка на ръце докато яде.

# 659
За мен лично е голяма работа за бебе на 12 дни, което няма как да контролира каквото и да било в тялото си. И очевидно няма запек. Не става въпрос за неприятно или болезнено. Просто за мен е окей помощта за изакване да не включва вкарване на предмети в задника му. И като си говорим за лоши практики, тази с мазта и термометъра е една от отречените - препоръчва се бебешка клизма.

Общи условия

Активация на акаунт