Къдрокоси красавици - 6

• 53 762
  • 777
  •   1
Отговори
# 225
Наистина стои естествено и на пипане, а не сложи малко. Днес рефрешнах с мой мус и определено стана една идея по- колосана.

# 226
Здравейте, момичета,

От известно време само ви чета, но реших най-накрая да се включа с надежда, че някой може да ми помогне да възстановя косата си Simple Smile
Историята накратко: Майка ми е мноооого къдрава - 3c - 4a, аз съм по-скоро 2c - 3a. След едно изсвтляване, последва рязане до раменете, което доведе до постоянно изправяне в рамките на няколко месеца. После се появи ужасен косопад, който към момента съм овладяла след 4 месеца приорин и вече месец мазане на рициново малсо в корена.
От лятото опитвам да спазвам cgm, като продуктите който ползвах основно са банановата серия (шампоан и маска) на Garnier и лилавата серия (шампоан и маска) Maui Moisture. В началото резултатите бяха супер, но от месец - два насам нямам никаква дефиниция на къдриците (изглеждат 2 а) и се раздападат страшно бързо, въпреки че косата ми е супер мека. Също и имам сърбеж на скалпа и се лющи. От всичко което изчетох стигнах до извода че моеж би хидратацията от лилавата серия на Maui идва в повече на фината ми коса.  За стилизиране ползвам спрея на Балеа (langhaar madchen), гела на алверде, жълтия крем на Aphogee и жълтия на Marc Anthony като ги редувам.
В изблик на отчаяние поръчах Олаплекс 3,6,7 - видях страхотни резултати в ютуб на момичета, които възстановяват "смачканите" си и безформени къдрици. Благодарение на вас, поръчах и от HairMag - четката denmann, шампоан и балсам Shea Moisture йогурт и манука мед (стори ми се като най-ок за моя тип коса) и желето на  As i Am.
Някоя от вас ползвала ли е олаплекс за възстановяване на къдриците? Ще съм и много благодарна на всякакви препоръки.

# 227
Моята препоръка е да разкараш CGM. Имаш всички "симптоми" на спазващите метода по-дългичко.
И сега прочетох пак поста ти с продуктите -  в кремовете на Aphogee и Marc Anthony има силикони. Те се натрупват по косата ти и не се измиват, защото използваш безсулфатни шампоани. Продуктите на Балеа и Алверде не са ми познати.
Този CGM ще съсипе косите на много хора - всеки разбрал, недоразбрал, информирал се от блогове и ФБ групи къде спазва, къде не... Тук наскоро се даде линк към българска фб група за къдрави коси - влязох, хванах се за главата и излязох. Пълен хаос цари в главите на момичетата по отношение на CGM.

Последна редакция: вт, 16 фев 2021, 10:09 от Spiritlight

# 228
  • София
Papayaa доста мнения има по темата за КГМ, и съм останала с впечатление, че след един по-дълъг период на спазване, както в твоя случай почти година, косата се влошава доста. Относно Олаплекс, аз ползвам 1 и 2 и мисля, че е супер, но косата ми е супер здрава и без някакви щети. Скоро пипнах малко дължините с 2 тона надолу и сега ще разбера реално как влияе, но съм по-скоро положително настроена към бранда. От това което съм чела по темата е единствения продукт изобщо на пазара, който заздравява разрушените дисулфатни връзки на косъма. Което в дългорсрочен план и редовна употреба предполага хубави и здрави дължини. Относно възстановяването на къдриците, след като имаш Денман, пробвай като срешиш кичур по кичур мачкай много. Мисля че хубаво намачкване и то редовно може да вкара къдравата коса пак в играта. Гледай като решиш косата да е много мокра, като мачкаш също. Не познавам продуктите за които пишеш и там не мога да се включа за съжаление. Успех и да кажеш дали Олаплекс има ефект Flowers Hibiscus.

# 229
Много ви благодаря, момичета!
На каква честота горе долу ползвате дълбоко почистващ шампоан и какъв? Предполагам редувате с безсуфатен/co wash. Моята коса като цяло не се омазнява и я мия на 5-7 дни. Със сигурност ще се измия с такъв преди Олаплекса, тъй като пише че се нанся на чиста коса без продкути в нея.

Последна редакция: вт, 16 фев 2021, 11:55 от Papayaa

# 230
Папая поръчала си един преуош и два финиша,не виждам как ще ти оправят косата.
Кой Олаплекс ще ползваш след ДПШ?
Тройката се ползва преди шампоан,а 6 и 7 след маска/балсам.Тройката как ще я измиеш с Мауи не знам,дано косата ти е по-гъста и с по-дебел косъм

# 231
BlushВанеса, за 3-ката пише че трябва да се сложи на влажна но, чиста коса. Аз моята я чувствам много затлачена и тежка (явно от 2 месеца миене само с Maui и ползване на маската и като leave in) , тъй че мисля да се измия първо хубаво с ДПШ (трябва да си купя, отворена съм за препръки Blush ), след това treatement с олаплекс 3, и после да отмия олаплекса с shea moisture шампоана.

# 232
Папая, косата ти е затлачена и тежка, защото не си се информирала достатъчно за принципите на CGM и си потънала в силикони, които не отмиваш. Скоро ще започне и да капе, ако не предприемеш мерки.

# 233
Привет,

Наясно съм, че има проблем, затова реших да пиша във формума, с наджеда, че някой ще може да ми помогне със съвет. Aphogee и Mark Anthony съм ги ползвала общо 4-5 пъти за последните месеци - не ми харесва как стилизират косата ми. Предимно ползвам спрея на Балеа и гела на алверде, които са CGM approved.

# 234
В първия си пост пишеш, че ги редуваш, затова проверих съдържанието им. Не мога да ти дам съвет, на мен методът ми се отрази изключително зле в дългосрочен план, спазвах го повече от година. Ако при теб не е причина методът, а друго, пожелавам успех в намирането на правилните продукти.

# 235
Аз се отказах от този метод без да съм го започвала.Толкова неща за спазване и докато улучиш продуктите ми се видя губене на време ,нерви и пари.От един шампоан и маска(спечелени)ми се появи пърхут и сърбеж.Оправих се с Низорал.Започна да расте и да се къдри.После промених миенето на косата,като първо слагам маска,шампоан.И понеже си взех кремове за косата сега гледам да ги изразходя.Колкото съм къдрава толкова.Но пак да ме сърби не мерси.

# 236
...за 3-ката пише че трябва да се сложи на влажна но, чиста коса.
Олаплекс 3 се нанася на неизмита,но навлажнена коса(може и суха).Целта е да се хидратира косата и да не се премие от шампоана.Идеята на ДПШ-Олаплекс 3-друг шампоан е безсмислена.
Ако приемаш съвети,измий с ДПШ после нанеси хубава подхранваща маска или терапия.На следващо миене навлажни косата,нанеси Олаплекс 3,завий под шапка за баня и тюрбан и стой поне час-два.После измий (за предпочитане не с Мауи),нанеси маска/балсам,постой,измий и си нанеси финишите.
Момичетата ползват ДПШ на Балеа,не мога да го коментирам.Аз ползвам на ЛейбълМ и Шу,първият ми свършва и ще взема този на Джойко

# 237
Благодаря за съветите, Vanessa! След като направя всичко ще пиша отново с резултатите от Олаплекса

# 238
Напълно подкрепям написаното  от Spiritlight по отношение на метода. Аз също погледнах в групата в фейса, оставам без коментар. И ми се струва ,че всички момичета пишещи там много скоро ще искат съвет тук в форума как да си оправят косите от щетите нанесени от метода . Аз също бях една от тези ,които се увлече по"великия" метод , но се радвам че се осъзнах на време и благодарение на вас  косата ми се оправи. И аз като Spiritlight  силиконите започнаха много да ме радват и не ми пука че са неразтворими използвам си ДПШ по- често , шампоани и ампулите, които са по препоръка на Ванеса и се чувствам прекрасно,че отново се сдобрихме   с косата ми.

# 239
  • София
Колко често ползвате ДПШ? Аз го ползвам само преди боядисване, което е горе-долу веднъж месечно или на 40 дни. Иначе косата си мия два пъти седмично. Но Ванеса каза протеинов преди боядисване, та се чудя дали нещо не бъркам...

Общи условия

Активация на акаунт