Къдрокоси красавици - 6

• 54 044
  • 777
  •   2
Отговори
# 435
Ахх, Аничка,разкошна коса 💗и моята беше такава като малка и мама не ме решеше, а само с пръсти след спрея,според мен къдриците се развалят 🌸 ноо, зависи и колко се сплита, това е спрея, с който тогава се разрвсвах :
https://www.notino.bg/schwarzkopf-professional/bc-bonacure-moist … am-za-sukha-kosa/
А и на супер цена сега Simple Smile

# 436
Много е трудно с тези фризьори , за съжаление в Бг няма специализирани за къдрави и чупливи коси 😔

# 437
Всъщност има в България доста добри фризьори, свикнали да правят различни прически на много различни коси. Чисто и просто, защото има много голямо разнообразие тук на коси и жените ходят редовно на фризьор и изискват нови и нови прически. Разбира се има и много "квартални"фризьори, но те са търсенето, което иска прическа за 4-5 лв.
В  чужбина не мога да кажа навсякъде как е, само за Германия мога да споделя, че освен на права коса: черта да пострижат: друго трудно им се отдава (защото германките са с еднотипни прически, прави коси). Пластове: забрави 😭 Там така ме окълцаха, че една година не можеше да ми се изравни косата след това. Издухвания, обем, изправяния, накъдрения: няма търсене, за това и няма предлагане. Добър фризьор: само, ако е някой от чужденец.. От приятелки в Англия знам, че и там не е лесно да си намериш добър фризьор..

# 438
Не съм се замисляла, че зависи и от разнообразните видове коса .....ама то е опит
Интересно!

# 439
Всъщност има в България доста добри фризьори, свикнали да правят различни прически на много различни коси. Чисто и просто, защото има много голямо разнообразие тук на коси и жените ходят редовно на фризьор и изискват нови и нови прически. Разбира се има и много "квартални"фризьори, но те са търсенето, което иска прическа за 4-5 лв.
В  чужбина не мога да кажа навсякъде как е, само за Германия мога да споделя, че освен на права коса: черта да пострижат: друго трудно им се отдава (защото германките са с еднотипни прически, прави коси). Пластове: забрави 😭 Там така ме окълцаха, че една година не можеше да ми се изравни косата след това. Издухвания, обем, изправяния, накъдрения: няма търсене, за това и няма предлагане. Добър фризьор: само, ако е някой от чужденец.. От приятелки в Англия знам, че и там не е лесно да си намериш добър фризьор..
Ааа тука не съм съгласна.Кварталните фризьорки в БГ,ветеранките,подстригват май най-добре къдрави коси.Опита си казва думата.Един от "най-модерните" фризьори в нашия град,учил във Франция така ме подстрига и така ме боядиса,че ревах един месец след това.
А немските фризьорки пък са най добри в подстригването на пластове,стил Модърн Токинг Joy
Начи като седне на столчето и хване ножиците,и вече ми се е изправила косата.Как пък в БГ не видях един "уморен" фризьор дето да си посядва и да подстригва Grinning Зарязала съм швабските корифеи отдавна

# 440
  • вкъщи
След много опити и хвърлени пари на вятъра пак се върнах на гела от ленено семе. Ами невероятни къдрици, мека коса и издържа няколко дни. От всякакви кремове и козметика е като слама и на клечки.
Занимавка си е, но определено ще се клепам с гел, косата ми беше заприличала на метла.

# 441
  • София
И аз давам 90 лева за подстригване (София) и честно казано леко ме боли сърцето от тая сума, но не го сменям за нищо моят фризьор, защото най-накрая отивам спокойно и без да ми треперят ръчичките от притеснения. А и салонът е хубав, има разни глезотийки - кафенце, бисквитки, чаша вино.
Но аз се подстригвам два пъти годишно и по-лесно я прежалвам тая сума...

# 442
Съншайн, сподели кой е този фризьор, ще прежаля 90 лева.
Моята фризьорка не е в час с къдравите коси, но пък винаги знам какво да очаквам и не се е случвало да ме окълца. Ходя по няколко пъти годишно при нея, много е мила и внимателна, харесва ми, че не си прави експерименти върху мен. Иначе не е кой знае какъв корифей.

# 443
  • София
Йордан Александров в Balkan Barber. Той самият е с къдрава коса и според мен това му помага да си разбира от работата.

# 444
  • София
Писала съм в темата за препоръка на фризьори, но ще споделя и тук - Руско от Ноу Хау. Досега не съм срещала по-прецизен фризьор във всяко едно отношение.

Била съм при Мърфи, при няколко момичета от салона му, Иван Ганев, Фил и Ина от Кало и кой ли още не. Косата ми е много гъста и трудна, 2b/2c в добрите дни, 2а/2b в лошите. Досега не съм попадала на фризьор, който да не изкоментира колко е много и обикновено нямат никаква идея какво да правят с нея.

Руско си е перфекционист и владее ножицата до мозъка на костите си, сигурно и затова Balmain са го избрали за техен обучител за България. Подстригване и сешоар - 65лв, но обикновено се чака около 2 седмици за час.

# 445
Митко Динев в София и Йоана Пенева-Естет в Перник гарантираме разбират от къдрави коси Simple Smile Само при тях ходя.

# 446
  • София
Здравейте,момичета!
прочетох с интерес всичко,което сте си изписали в темите дотук и си взех за мен някой ценни съвети Simple Smile
Като малка съм била с коса на ситни масурчета( така е и дъщеря ми в момента ) но към пубертета, в следвюствие на неправилна грижа, преси и тормоз къдриците се поизправиха. От около 2 години започнах и да се боядисвам и съвсем се промени косата ми. Известно време се къносвах,което може би беше по- добрия вариант,защото косата ми не падаше, беше лъскава и не цъфтеше. След това с боята, вида много рязко се влоши. Разбрах за CurlyGirl метода и реших,че ще опитам да си върна хубавите къдрици от детството. В момента косата ми е тип 2б. Започнах метода, но както повечето тук коментирате това наистина ми се струва метод за силно къдрави коси. Ами на моята след цялото мачкане и скуишване стават разкошни къдрици ,но уви само за един ден или до следобяд. Преспя ли се събуждам на кошница,клечкосани висящи като връв тук там...
Та мисля че не е лошо като цяло ползването на безсулфатен шампоан( май имам повече обем в корените  с него -възможно ли е ???)
Но цялото това мокрене,гелосване, мачкане ежедневни ми се струва че ще си увредя косата.
А споделям мнението ви,че по-добре здрава и просто чуплива,отколкото мачкана и изтощена клечкосана.
Незнам от какво е възможно да получих по- обилен косопад. (Разбира се стрес е причина винаги донякъде)
Дали е възможно това преминаване от къна към боя да е причината?
Ок ли е да редувам  според вас безулфатния шампоан с веднъж на няколко измивания със сулфатен? И без да спазвам кърли гърл метода, просто за по - дефинирани чупки/къдрици ( че имам и от двете по главата 🤣) ако стилизирам само в деня на измиването за да изсъхне косата с продукта в нея и на следващите дни само лекичко разресваме на клечките + съвсем леко намокряне за да слегне бухналото...  Този вариант би ли увредил косата...
Искам да спра с пресата и да оставя естествено чупливия си вид, не държа да имам къдрица 3та степен... Та продължавам да ви следя и благодаря за вниманието Ви,мили момичета! ❤️

# 447
Преди много години за известно време и аз си къносвах косата,съсипах я,за пореден път Grinning няма да направя такава грешка повече.
Сега боите (професионалните) са щадящи,има плексове,подходящи продукти за поддръжка...Не виждам къде е проблема.Може би,ако се боядисваш с някоя евтина дрогерийна боя...
Голяма част от блогъри,влогъри и т.н.,които прокламират CG метода,ползват шампоани.С Co-wash не може да се измие хубаво косата,шампоанът почиства скалпа идеално,затова имаш обем,а тежките ко-уоши зализват/утежняват косата.Един път седмично да миеш с ко-уош добре,но на всяко миене...
Мокренето и мачкането няма да ти навредят на косата,ако я мачкаш на сухо обаче,може и да я повредиш.Мокренето вкарва влага в косъма,а подходящите последващи продукти и мачкането запечатват влагата

# 448
Здравейте ,

Искам и аз да ви попитам нещо Simple Smile, някой има ли сешоара  на CHI Lava , понеже искам да си закупя нов  и чета добри ревюта за тази вулканична лава, че е доста щадяща  . Виждам че се предлага в  Hair Mag и Arlen  като по достоверни сайтове в Бг . Ако може някой да изкаже компетентно мнение ??

# 449
Ааа тука не съм съгласна.Кварталните фризьорки в БГ,ветеранките,подстригват май най-добре къдрави коси.Опита си казва думата.Един от "най-модерните" фризьори в нашия град,учил във Франция така ме подстрига и така ме боядиса,че ревах един месец след това.
А немските фризьорки пък са най добри в подстригването на пластове,стил Модърн Токинг Joy
Начи като седне на столчето и хване ножиците,и вече ми се е изправила косата.Как пък в БГ не видях един "уморен" фризьор дето да си посядва и да подстригва Grinning Зарязала съм швабските корифеи отдавна
За кварталните фризьорки съм съгласна, че са много добри за къдрави и гъсти коси. Години наред ходих при уж много добри фризьори, които  за да слеят пластовете на  къдравата коса , изтъняваха върховете или направо действаха с филажната ножица. А за къдрава коса с тънък косъм това е ужас- става все едно кокошка е ровила. Докато е изправена, стои добре, трагедията започва след измиване вкъщи. Или след един месец, като малко поизрастне. Не можело иначе- просто те не могат.
    След едно такова окепазяване от отчаяние влязох в най- близкото до нас невзрачно салонче. Жената направи чудо за 5 минути. Учила във фризьорско училище 88-91 година. Не мога да повярвам на късмета си, най- накрая имам добре оформена коса.

Последна редакция: пт, 19 мар 2021, 09:56 от Catley

Общи условия

Активация на акаунт