🤰Февруарски Мами 2021 🤱Тема V

• 43 167
  • 638
  •   1
Отговори
# 165
И аз с малко закъснение да споделя, че на 25.01. със секцио се роди моят Ивайло, 3810 гр. 52 см. Добре сме, все още не е при мен, но днес вече ще бъде 🤩 Малко е трудно възстановяването за мен, но имам най-големия стимул да съм в кондиция възможно най-скоро 🥰

# 166
Честито, жива и здрава малката Грейс и бързо възстановяване на майката.

# 167
Момичета, аз не съм спала вече 2 дни и нямах време да поразкажа за раждането.. Отидох на преглед и ми отлепиха мехура и след час вече имах отново нерегулярни контракции, но бяха доста на често и се върнах в болницата, приеха ме, пуснаха система окситоцин, за да станат нещата по-бързо, спукаха ми и мехура и 4 часа по-късно имах най-прекрасното същество в ръцете си! ❤️ Няма да разказвам цветно, че боли 😁 всички си го знаете, но ви стискам много палци всичко да мине и за вас бързо и да гушнете прекрасните създания! ❤️
Честито на новите мамии, да са живи и здрави всички бебчета!

# 168
Честито на Ивайло и Никол, бързо възстановяване и много здраве и щастие!

# 169
Честити Грейс и Ивайло! Да бъдат живи и здрави и много да радват своите родители! Heart

# 170
  • Велико Търново
Честит ви и цар в темата Simple Smile да е жив и здрав Ивайло и мнооого голям късметлия да бъде Simple Smile!!!

# 171
Честити Ивайло и Грейс💖Здрави и щастливи да са бебоците.Бързо възстановяване на майчетата😗

# 172
Да е жив и здрав Ивайло и да расте голям и силен, а на мама Никол бързо възстановяване!

# 173
Добре дошли на Катерина, Грейс и Ивайло! Бързо възстановяване, мамчета! Flowers Tulip

# 174
Днес отново бях на ехограф В 37 седмица и два дни бебето е 2.500 кг. Тоновете са добре засега. Но тъй като плацентата старее по-бързо, гинеколожка ми казва, че след една две седмици ще трябва или да предизвикаме раждане или да го извадят секцио. Бях с нагласа за нормално, но бебето да тръгне само да излиза, не и предизвикано. честно казано се плаша от мисълта за предизвикано раждане и не го възприемам... И сега клоня към това да изберем секцио пред предизвикано раждане.

Последна редакция: чт, 28 яну 2021, 00:01 от TheUnforgettable

# 175
Днес и аз бях на преглед в 38 г.с. теглото е 3600.Тонове са добре ,няма намерение да излиза скоро и докторката иска да предизвикаме раждането след седмица,ако не е излязла дотогава.Имам само подготвителни контракции и нямам идея дали е необходимо да се предизвиква.....

# 176
  • София
А защо да се предизвиква раждане при нормално протичаща бременност? В чужбина чакат до 2 седмици преносване, а тук до термин не ни оставят. За мен това е много грешна практика да се бъркаш в естествения ход на нещата, особено когато няма индикации за опасност за бебето или майката.

# 177
Аз също мисля, че ако всичко е наред е най-добре да си тръгне само раждането. С първото ми дете преносих 3 дни, имам приятелка, чийто лекар й каза, че ще я чака до 10тия ден. Просто по-често на тонове и прегледи. Може би искат да го предизвикат, за да не стане бебето твърде голямо😳 все трябва да имат някакво основание, за да го извадят

# 178
Здравейте момичета, не съм писала от известно време но нещата станаха много натоварени на работа в последно време а и много се измарях до вечерта. Честито на всички нови мами. Да са живи и здрави всички бебенца и бързо възстановяване на мамите!
Аз днес бях на тонове. Всичко е наред, 149/мин засякоха. В 38+5гс съм и имам 1см разкритие. Килограмите не ги знам защото тук не ги мерят рутинно.
Искам да попитам, как ви определха че плацентата старее и защо не се прилага лечение вместо да се изважда бебето преждевременно? Чета че плацентата се гледа по време на ултразвук и така се определя качеството ако не се лъжа? Тук (САЩ) това не го мерят рутинно освен ако няама предпоставка за притеснение. Но превентативно да има хирургическа намеса да се извади бебето преди то да е готово да се ражда, или когато няма медицински индикации за здравето на бебето или майката, ми се струва крайно ненужно. С първата ми бременност преносих 4 дни и ми казаха че до 42 седмици е нормално и ще чакат раждането да си тръгне само. Струва ми се, че докато няма индикации за медицинска нужда, предизвикване или секцио е излишно и рисково.

# 179
С ехограф се гледа и определя кога плацентата е започнала да старее, т.е. започва да се калцира. Има различни степени на стареене и това е един нормален процес в хода на бременността и не налага лечение🙂

Общи условия

Активация на акаунт