🤰Февруарски Мами 2021 🤱Тема V

• 43 177
  • 638
  •   1
Отговори
# 195
Наистина трудно решение ти предстои, но според мен е най-добре да проведеш един задълбочен разговор с лекаря ти. Вярвам, че той е човекът, който би трябвало да те насочи. В крайна сметка, както и друг път съм писала, важно е здравето майката и бебето, нищо друго няма значение.
И още нещо - не се поддавай на това всеобщо схващане, че ако не си родила вагинално, не си истинска майка. (Това би го казала само комплексирана жена, която няма никаква представа колко кофти е една коремна операция).
Аз нямах възможност да избирам при първото раждане, защото имаше опасност за бебето. Сега реших да се доверя напълно на лекаря, който отново се насочи към секцио.
Каквото и да решиш - започвай да мислиш позитивно и да си представяш как всичко ще мине супер спокойно и ще прегърнеш малката душичка за първи път Wink

С ехограф ме гледаха и ми казаха, че плацентата стареела по-бързо отколкото трябва и има калциране. И това можело да доведе до страдание на плода вътре. Затова ходя през ден на запис на тонове. Казаха, че в моя случай не трябва да преносвам след датата на термин.

# 196
Това четох за лечение на преждевременно старееща плацента. Не знам дали реално го прилагат на практика https://bg.iliveok.com/family/prezhdevremenno-stareene-na-placen … 129571i15929.html
Scarlett, честито бебче и бързо възстановяване!

# 197
Благодаря за подкрепата Mama_bo. Лекарката ми дава избор, но все пак каза, че секциото ще е по-малко мъчително за бебето и мен.
В интерес на истината от разговорите за секцио или нормално с познатите ми досега, само мъже са били привърженици на естественото и са се изказвали негативно за секциото просто като нова мода за раждане, че природата си знаела работата и сме били устроени да раждаме естествено и подобни коментари... Не разбирам защо мъже биха имали претенции как ще роди една жена... Иначе в групите за раждане във фейсбук съм забелязвала и жени да се изказват така за съжаление.

Catalea, изписаха ми флебодия веднъж дневно, откакто разбрахме за проблема.

# 198
Те щото мъжете всеки ден раждат и затова са толкова компетентни...Не зная защо се насажда такава вина у майката, че секциото не било раждане (ако пък не успееш и да кърмиш - съвсем...) Винаги бих избрала по-доброто за бебето и мен. И тъй като вече съм имала едно секцио и зная какво е, дори и без медицинска причина - пак бих избрала него.

# 199
Олее, изтървах 6 страници 😂

Първо.. ЧЕСТИТОО на всички майчета ,които вече си гушкат бебоците 🤱 да сте здрави и щастливи и бързо да се възстановявате ❤️💙🎊🎁

Относно плацентата, не знам дали може да се поправи едно стареене , но според мен ,ако майката вече е влязла в 9 месец няма и много смисъл да е поема риск.. я стане, я не стане. Важното е мама и бебе да са добре.

Темата за секциото вече ме кара да се изприщвам. Аз хем ще съм по медицински показания .. не мога да ви опиша колко пъти ми се каза да не се лигавя, да не се меся в божиите дела или 'кво пък толкоз, раждай си нормално' 😀 Факт е ,че има много момичета ,които го избират без да има реална причина за това, но всеки сам си преценява кое работи най-добре за него. Много е масово жени да карат други жени да се чувстват зле..
И аз не разбирам избора да не кърмиш, ама не бих го коментирала с жена, която така е избрала. Другото модерно сега е да се критикува жена, която кърми повече от 6 месеца.. и то от жени и мъже.. 🤯 хората масово се чудят как да накарат  някой да се чувства зле с изборите си. Сега мен една позната ми подмята разни хапливи изречения, че смятам да не показвам бебето 40 дни .. и предвид ,че смятам да кърмя на поискване - да не го оставям на разни баби от 2рата седмица.. и все едно съм няква луда дето ще е обсебена от бебето си.. ами за мене това си е стандартно, дете на 2 седмици трябва да бъде с майка си, а не тя да обикаля кафенета и бабата да дава АМ 🤯

Та се тая... Вече съм 38+2 , утре съм на изследвания финални преди секцио и живот и здраве след няколко дни ще си гушкам бебето 😍 дано всичко мине гладко, да тръгне кърмата и да не се шашкам много 😀

# 200
Отвратителни са тези опити за насаждане на вина и натрапване на мнение. Аз съм ви казвала и преди, че съм много рязка по отношение на подобни коментари и може би затова никой не се е пробвал повече от един път да завърши подобно изречение. Особено е чаровно да се изказват мъже по тия теми с раждането и кърменето 😂 то толкова години опит, можеш ли да не почерпиш знания от извора 😂

Майтапа настрана, момичета, бъдете щастливи и уверени в избора, който сте направили. Той е различен, но правилен за всяка една от нас и това е най-важното Hug

# 201
Хората дрънкат всякакви простотии, обичайно неиздържани... аз се стремя да се абстрахирам. Иначе и аз се наслушах, за вредата от банята със смрадлика, примерно (не дамски душ!) и какво ли още не... Доверяваме се на лекарите си и това е! Важното е, всичко да мине добре! Както и да родиш, си герой! Нито едно от двете не е лесно! Не си вменявайте вина, щото народа обича да съди всичко дето мърда!

# 202
Поздравления, Скарлет! Да е жив и здрав юнака!

Мен ме мъчи високо кръвно, лежах 5 дни за проследяване на кръвното и сега уж пия хапчета, но не успявам да го овладея.
Днес лекаря ми предписа още нещо да пия и каза, че другата седмица ще видим как съм, но ще иска да предизвика раждане по-рано, ако не го овладеем. Аз съм едва 35та + 5дни. И малко това ме стресира повече цялата ситуация...

# 203
Скарлет,  честито бебче💙, желая ви много здраве, щастие и късмет. Бързо възстановяване на теб, та много да се гушкате🥳

# 204
  • Велико Търново
Какво за баните със смрадлика!? Не съм чувала лош отзив от мъж за тях Simple Smile))
Наистина, какво му е лошото на кисненето в леген със смрадлика?

# 205
Честито на новите майчета , да са им здрави дечицата . Това е най -важното ❤С разликата за хемороиди ли е ?
Мъчат ме страшни хемороиди , едва ходя .
Не знам как ще искарам още 2 седмици .

# 206
По отношение на стареещата плацента. 5 дни преди да родя я гледахме на ехограф. 2 седмици преди това казаха, че е 3та степен с препоръки за следене. Единственото, което ми казаха е да намаля тестото до колкото мога. На последния преглед отговаряше на 39 седмица и се разбрахме тонове всеки ден, а при нужда дори по-често. От 39та седмица (в 34та) по-старо не знам, но дума за секцио не се е обелила от нито един от 2мата доктори (моето АГ и израждащ). Да, родих в 35та, явно плацентата е повлияла на ранното раждане, но наистина не разбирам как по-точно секциото помага, а нормалното вреди в случай на стара плацента.

# 207
Как е моята плацента не знам, но тоновете са на долната граница и лекарят каза, че плодът вече е напълно зрял. Имам си и болезнени контракции, но нищо още не е падало или изтичало. Не прегледа бебето на УЗ, защото можело допълнително да подразни матката. Ще гледаме да го позадържим още малко, като следим тоновете през 3 дни, но аз вече няма да мрънкам и ако се наложи, нека предизвикат раждане (ще се мъчи естествено първо, бебето е в добра позиция, тазът ми е даже с 2 см по-широк от минимума). Анатомията си я взех, иска ми се и на биохимия да се явя, но каквото е писано, има и поправилтелна сесия. Относно насаждането на мнение...ами хората са си гадни. Аз много се дразнех как някакви не кой знае колко близки директно питат момче или момиче ще е, при положение, че аз бременността си не съм обявявала на всеослушание. Още повече ме дразнят като следващия въпрос е къде е бащата. 🙄 Но това е положението, ще трябва да свиквам с подобна нетактичност.

# 208
Здравейте! Първо честито на всички родили майчета, да са ви живички и здравички бебчетата и много да ви радват! ❤
Аз имам може би малко тъп въпрос, но тъй като ми е първа бременност и през цялото време пиех магнезии до 36 седмица така и не разбрах какво са подготвителни контракции. Естествено чета в интернет като ментруални болки и втвърдяване на корема. Имала съм такива менструални болки но не придружени с втвърдяване съответно примерно продължават 5 мин и спират не са няколко пъти на няколко минути. Отделно ми се е втвърдявал само корема и се надува от едната страна, но това мисля, че е бебка а не контракция... А снощи не можах да спя около час може би и повече имах дискомфорт в корема, все едно като газове и тежест в самия корем едва се завъртах и това без да има паузи. Та въпроса ми е някое от тези неща ли са контракции. Знам че казват като тръгнеш да раждаш ще разбереш, но се притеснявам поне да мога да си засичам контракциите, тъй като болницата където ще раждам е на 1 час път.

# 209
  • Велико Търново
Същинските родилни контракций няма да ги сбъркаш! Те са едновременно да изпитваш болка като по време на цикъл и да е твърд корема ( все едно бебето се е размърдало но на огромна площ усещаш разместване то му). Също така, си жена Simple Smile така, че още повече няма как да пропуснеш момента че наближава раждането, от чисто женска интуитивна точка Simple Smile
Предстои ти първо раждане, което обикновено е доста продължително, така че не се притеснявай от пътя ( освен ако няма преспи Simple Smile).

Последна редакция: пт, 29 яну 2021, 13:05 от skk007

Общи условия

Активация на акаунт