🤰Февруарски Мами 2021 🤱Тема V

• 43 155
  • 638
  •   1
Отговори
# 495
Анна Иванова , капките помагат ли?
Кога започнаха при вас коликите ?
Случвало ли ви се е детето нито за миг да не изпъва крачета през целият ден ? Държи ги здраво даже гимнастика не успявам да направя . Много се тревожа .
Не е ли рано за гимнастика? Чела съм статии, че първият месец не се прави гимнастика на бебето, само леки масажи след баня. Потърси инфо. След като стиска крачета, очевидно бебчето още не е готово, не го натоварвай излишно.
http://zdravodete.bg/2016/03/28/masaj-i-gimnastika/
Ето един линк със статия по въпроса.

# 496
За масажи педиатърката ми каза след 30ти ден да започвам 🙄
И моя изпъва яко краката, не можеш да го мръднеш .

Четох, че не трябва да помагаме на бебчето да се изхожда, освен ако няма запек. Ако започнем да им помагаме няма да си го изградят като способност самички и ще трябва мнооого дълго време да им се помага.
⬇️⬇️⬇️⬇️
The problem is that your baby has an uncontrolled stooling reflex and the muscles by the anus do not relax at the proper time so your baby pushes hard with the diaphragm and the belly muscles, while holding the anus tightly closed, and it looks like your baby is very constipated because they will do this over and over again without results. But eventually, the muscles are overtaken by the baby's effort. They relax, and the poop flows.

# 497
  • Велико Търново
Нашият син направи месец и тогава започнах с гимнастика и масаж. Всъщност, гимнастика е много силно казано, по-скоро някакви некоординирани движения под мое диригентство. Иначе, по корем го оставя за по десетина секунди буквално от третия ден. Така ме бяха посъветвали с баткото, така правя и с малкото сега. Не съм сигурна, доколко е вярно, но сякаш после се чувства по-добре като си самопритиска коремчето.
Анна, разбирам те напълно с опита за кърмене. Точно така бях преди 3г! Много измъчена работа беше, а резултата гладно бебе, изнврвена майка и напрегната семейна обстановка - безценно Simple Smile

# 498
Педиатърката каза да правим гимнастика ?! А това че държи краката стегнато свити на колики ли се дължи ? Или кърмата нещо не и харесва ? На седмица може ли да имаме колики?

# 499
Здравейте, ние сме на кърма и не даваме вода. Засега няма болки в коремчето, но хълца доста, заради което педиатъра ни изписа Био Амика. Цвета и консистенцията се подобриха, но си хълца. Аз получих страхотна рагада на едно зърно и вчера цял ден ходих с цица навън, мазах с геритамин и като попие вит Ц. Преди кърмене с тази гърда я измивам.
На мен педи ми каза, че след баня при намазването с лосион да правя нещо карчто гимнастика. То по-скоро е погалване с лосион Simple Smile
Вие всеки ден ли къпете, аз искам но снощи например забравихме, нямаме навик още Simple Smile

# 500
Ние една вечер пропуснахме, че нещо не се организирахме на време. До колкото знам не е фатално ако не се изкъпе. По важно е подмиване на дупе евентуално.
Гимнастика не правим, то стигат опитите да го преоблека. Така изпъва крака, ръце, че се припотявам цялата.
Не слагам по корем, но често го държа върху мен в полулегнало положение и тогава дига глава, опира се на ръцете, кокори се и така. Врата вече е доста по силен и не знам за време по коремче дали да почваме вече. Вие с активна гимнастика ли го правите или просто някъде го оставяте? Чудя се кога да взема гимнастика.

# 501
Не е нужно къпане всеки ден, колко да се изцапа едно бебе? Нито се поти, нито ходи някъде. Ако е с цел като ритуал преди лягане и успокояване, то може да е само с вода, без козметика всеки път.

За гимнастика и аз знам, че е рано, но  правя масажи.

Вода не давам, още повече пък подсладена. Засега го кърмя, давам адаптирано мляко по 15мл два пъти на ден за по-лесно изхождане.

# 502
  • Велико Търново
Аз къпя всеки ден бебето. Знам че не се поти, не се цапа, не се движи, но както на мен ми е приятно, така си мисля и че на бебетата им е по-хубаво да са се освежат и станат чистички.

# 503
Че им е приятно спор няма. Моят ревливец го къпя на мивката още, че става по-бързо и все още не тежи, та обожава да стои под струята с вода. И аз го къпя всяка вечер, но както казах не ползвам козметика всеки път, защото кожата им е нежна още и  дори с правилната козметика мога да му я изсуша.
Същото ме посъветваха и в родилното. Както и ако има пъпчици, дори и тези от адаптирането, да не го мажа с нищо, докато не отминат.

# 504
Има ли други бебете , трудни с оригването . А оригващите в каква поза и горе долу на коя минута го правят ?

# 505
Има ли други бебете , трудни с оригването . А оригващите в каква поза и горе долу на коя минута го правят ?
Не винаги успяваме с оригването, но всеки път си го "мъча". Гледам поне няколко минути да го оригна. Гладя гърба, потупвам, тръскам леко. Понякога спирам да го храня, оригвам го /уж/, после пак яде. Той много пъшка и сумти, та често ми се струва, че хем се оригва, хем припъшква някакси.

# 506
Здравейте ! Моята госпожица стана на 8 дни, още не са започнали коликите и се радвам на сън и спокойствие Simple Smile Изобщо не се заблуждавам, че ще продължи дълго Simple Smile давам био амика, защото е изцяло на кърма. Хълца доста, макар че се и оригва след всяко хранене. Опитвам се да правя пробно кърмене, но не знам до колко е реално, защото показва странни резултати. За сега пропуска 1 от нощните хранения, но и това сигурно е чиста случайност и заблуда на противника Simple Smile Къпем я всяка вечер, по-скоро е навик- така правихме със синът ми- изгради си страхотен режим- баня- храна- сън и до днес не минава без банята всяка вечер, но редът вече е друг . Написах цял ферман Simple Smile

# 507
Ние баткото го къпем целия през ден, а иначе всеки ден дупе, ръце, крака.. бебето го къпя още на мивката, тя е на 10 дни. Изцяло я кърмя, но ме притеснява, че прави понякога много големи паузи, по 4 часа, снощи 6 часа... гърдите постоянно са ми напрегнати, след като я накърмя изцеждам още по 120 мл, вечер май започват коликите. Сложа ли я на гърда цока лакомо и в един момент заспива и повече не мога да я събудя..  притеснявам се дали яде достатъчно и дали да я будя, баткото беше като часовник на 3 часа, но всяко дете е различно..

# 508
Май е добра идея да ги будите за ядене за да премине по бързо жълтеницата. При нас най високи нива измериха вече 11 - 14 ден. От както яде по много билирубина падна почти наполовина. Вече и ние сме часовник на 3-4 часа се буди да яде.

# 509
Калъв е този билирубин ? Защо на над никой не ни го изследва?
Май е добра идея да ги будите за ядене за да премине по бързо жълтеницата. При нас най високи нива измериха вече 11 - 14 ден. От както яде по много билирубина падна почти наполовина. Вече и ние сме часовник на 3-4 часа се буди да яде.

Общи условия

Активация на акаунт