🤰Февруарски Мами 2021 🤱Тема V

• 43 134
  • 638
  •   1
Отговори
# 525
Здравей,
Моя приятелка имаше същия проблем. От болка накуцваше. След раждането се оправи. Но е хубаво да споделите с лекуващия ви лекар.

Здравейте, мами и честити бебенца 🤗 Имам питане, случвало ли Ви се е възпаление в 9-ти месец на седалищен нерв, от седмица съм зле, боли ме, когато се опитвам да вървя, има моменти, в които не мога да стъпя на краката си от болка, ходих на невролог, но няма лек докато не родя, та питането ми е, ако сте имали подобен здравословен проблем как го решихте? Благодаря 🤗

# 526
Олее , като ви чета с тези нощни паузи малко ви завиждам. Моя през 2 часа цоцка яко 🤣
Иначе аз дупе мия всеки ден. Целия във ваничката през ден - 2 , зависи. Моя малко се превъзбужда още и после му е шах и мат и е крив. Та трябва да свикне малко по малко.
Какъв Витамин Д ви изписаха на вас. На мен ми каза Педиатърката да взема на Jamieson ,но никъде не го намирам. Чудя се на коя марка да взема при това положение 🙄

# 527
Нашата педиатърка ни изписа Вигантол.
Относно отоците по краката спаднаха около 10на дни след операцията но пък си остана проблем"паднал свод" поради който съм с метални стелки които ще трябва да нося постоянно😐.За изстръпналите и надути ръце ми трябваше малко повече време но вече всичко отшумя сякаш нищо е нямало.
Ps:Добре дошла Валерия жива и здрава и много щастлива да е😁

Последна редакция: сб, 20 фев 2021, 14:49 от Анна Иванова 648392

# 528
samon благодаря ти 🤗
Лекарят ми знае и ми каза, че мога да пия невробекс, но не ми помага за съжаление 😔
До термина ми остават дни, но пък и все по-трудно вървя, че понякога и не мога и крачка да направя без придружител. На последния преглед ми каза лекарката, че нямам никакво разкритие и бебчо е високо, та се притеснявам като съм толкова обездвижена как ще помогна на бебчо да “слезе”. Предлаг ми секцио, но аз много искам естесвено раждане. Дано помамалее болката 🙏
Здравей,
Моя приятелка имаше същия проблем. От болка накуцваше. След раждането се оправи. Но е хубаво да споделите с лекуващия ви лекар.

Здравейте, мами и честити бебенца 🤗 Имам питане, случвало ли Ви се е възпаление в 9-ти месец на седалищен нерв, от седмица съм зле, боли ме, когато се опитвам да вървя, има моменти, в които не мога да стъпя на краката си от болка, ходих на невролог, но няма лек докато не родя, та питането ми е, ако сте имали подобен здравословен проблем как го решихте? Благодаря 🤗

# 529
Здравейте, относно къпането на бебчетата. Ние сме на 15 дни, къпем малкия всеки ден, тялото и косата. Имам един въпрос- подсолявате ли водата като къпете бебето? Свекърва ми каза, че трябвало задължително да се подсолява водата, да не меришело бебето. Обаче такива статии прочетох за това солене на водата, че не хвана страх и вече сол не слагам. Вие правите ли го ?

# 530
Не мажа с мас,не подслаждам водата с мед или захар и в никакъв случай няма да подсолявам.Това за мен са  вредни неща и отживелици.Има достатъчно достъп до информация в наши дни и достатъчно изследвания кое е вредно или полезно.Това си е лично мое мнение и мой избор.Не упреквам никого и не очаквам някой да приема мнението ми.

# 531
  • Велико Търново
Ивето, ползвай солта за салата вечерно време. Кажи и на свекърва ти да соли манджите, не водата на детето ви.

# 532
Боже Господи 🤦🏽‍♀️ Питай свекърва си дали е посолявала мъжът ти и ако да, питай я що тогава се поти, като всеки нормален човек.

# 533
Посолява се рибата преди да се изпече, това е дете - не се соли, не се маринова и не се консервира, нито то нито водата, в която се къпе! Кажете на свекърва си като толкова много държи да посоли себе си, да остане за през нощта и да види какво ще стане! Ако видите как изглежда изгорено дете със сол в спешен педиатричен кабинет завинаги ще си запушите ушите за бабини дивитини.

# 534
И аз имам дни до термин и нямам достатъчно скъсяване на шийката. Лекаря ми каза колкото и смешно да звучи: секс и стимулиране на зърната. За да мога да предизвиквам контракции. Иначе си имам йога топка и на нея си подскачам (не знам дали в твоя случай ще помогне).

samon благодаря ти 🤗
Лекарят ми знае и ми каза, че мога да пия невробекс, но не ми помага за съжаление 😔
До термина ми остават дни, но пък и все по-трудно вървя, че понякога и не мога и крачка да направя без придружител. На последния преглед ми каза лекарката, че нямам никакво разкритие и бебчо е високо, та се притеснявам като съм толкова обездвижена как ще помогна на бебчо да “слезе”. Предлаг ми секцио, но аз много искам естесвено раждане. Дано помамалее болката 🙏

# 535
Благодаря ти samon 🤗
Ще опитам с йога топка, дано помогне.
И аз имам дни до термин и нямам достатъчно скъсяване на шийката. Лекаря ми каза колкото и смешно да звучи: секс и стимулиране на зърната. За да мога да предизвиквам контракции. Иначе си имам йога топка и на нея си подскачам (не знам дали в твоя случай ще помогне).

# 536
Някъде май в тази тема бяха пуснали упражнения на йога топка... иначе вие какви правите?

# 537
Здравей, Ина,
Аз съм 9 ден след секцио и краката ми са много надути. В болницата ми казаха да пия по 2,5 л вода на ден поне до 40 ден. Едва тогава щели да спаднат Cry
Дължало се на склонност към задържане на вода в комбинация с хормоналните промени. Ако намериш лек, споделяй.

Кога след секциото ви спаднаха краката ? Нещо специално правшхте ли ? Аз кърмя малко и вероятно това има значение. Извинете, ако и коментирано, но не успявам да прочета всичко

# 538
Ще спаднат скоро, не се притеснявай ! Гледай да се движиш повече , дори и да лежиш се опитвай възможно най-често да вдигаш първо единия крак, после другия - това ти го казвам, ако всичко останало покрай операцията то е наред. Това с движението на краката е добре и за правите ти коремни мускули- като превенция за евентуална диастаза. Аз си “отгледах” една такива при първата бременност - голямо бебе, голям корем, абсолютно неправилни упражнения - и сега много ще внимавам Simple Smile

# 539
Моите се оправиха след като започвах повече да вървя. Времето е лошо все още, но докато бабата се грижи за бебо, ме пускат градска за час-два. Ръцете обаче още са надути някои сутрини.

Общи условия

Активация на акаунт