🤰Февруарски Мами 2021 🤱Тема V

• 43 132
  • 638
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте мами, моля ви са съвет или опит. Детенцето ми се роди на 26ти януари. От тогава до сега кърмя без проблем, докато снощи не се появи адска болка и зачервяване в едната гърда, придружени с 38. температура. Изписаха ми сефпотек и флажил 2 пъти по 2. Та не знам много ме е страх, и много искам да кърмя. Не вярвах, че до сега ще стане този проблем. Не ми се е налагало да изцедя само отначало, защото сега не са биле пълни или поне болезнени. Иначе имам много кърма, течаща и бебка се храни добре

# 541
Здравейте, според мен се свържете с консултантите по кърмене. Тези, за които се сещам са Хедра и Ла лече лига. Имат контакти из нета и няма да ви е трудно да ги откриете, заради пандемията правят и онлайн консултации. Предполагам няма нерешим проблем, а те доста разбират и ще ви съдействат бързо. Иначе аз съм чувала за компреси със зелеви листа, топъл душ и дори, че ако има запушване, таткото да засуче и да отпуши, но може и да са смешки това, защото само съм слушала истории и нямам личен опит.
Аз пък имам въпрос към мамите, които са носили или носят стягащ колан. Кой от двата вида има по-голям ефект, този който е като гащи или този който се стяга като голям дълък колан с лепки?
Наистина незнам какво да купя, а корема ми остана доста голям.

# 542
Как сте с кървенето и лохиите? При мен от самото раждане вече 11 дни изтичаше много малко. Преди час обаче получих страшен кръвоизлив. Чиста кръв, която просто не спираше. Напоих няколко памперса на бебето. Сега уж поспря. Прегледът ми е чак в петък. На някоя да се е случвало?

# 543
Здравейте!
Родих на 01.02 и днес ми излезе положителен резултат за Коронавирус.
Усещам леко дразнене в гърлото... Много се притеснявам за бебчето ми... Световна организация препоръчва да не се спира кърменето, няма да спирам.Някоя мама с бебе минала ли е през това?  Естествено пия Авирон рапид и още някои лекарства.
Благодаря!

# 544
Моника Георгива, вземете си лецитин - в началото дозата е 4 х 1 таблета, после минаваш на показаната дозата- мисля, че ще ти помогне още на следващия ден.  За болката ползвам студени компреси - лично аз замразявам две 500 мл шишета с вода, отиваме ги в него памучно инналагам на гърдите и акко бебето не суче активно доизцеждайбс помпа.  Лецитин го почвай веднага, ако можеш

# 545
По време на болничния ми престой си имах доста обилно кървене. После след като се прибрах спряха ...сега от вчера отново започнаха. На контролния преглед се виждаше, че има още в маточната кухина за доизчистване.
Момичета как сте с нощните хранения и съня? Направо съм като парцал, таткото и той ...
Как сте с кървенето и лохиите? При мен от самото раждане вече 11 дни изтичаше много малко. Преди час обаче получих страшен кръвоизлив. Чиста кръв, която просто не спираше. Напоих няколко памперса на бебето. Сега уж поспря. Прегледът ми е чак в петък. На някоя да се е случвало?

# 546
Здравей, Ина,
Аз съм 9 ден след секцио и краката ми са много надути. В болницата ми казаха да пия по 2,5 л вода на ден поне до 40 ден. Едва тогава щели да спаднат Cry
Дължало се на склонност към задържане на вода в комбинация с хормоналните промени. Ако намериш лек, споделяй.

Кога след секциото ви спаднаха краката ? Нещо специално правшхте ли ? Аз кърмя малко и вероятно това има значение. Извинете, ако и коментирано, но не успявам да прочета всичко

Спадат краката - глезени но бавно. Намаляха отоци значително -  Вода за пиете, масажи дори само с петата на единият крак търкам горната част на  другия и има ефект, повече време в леглото и краката да не висят ако се седи ....

# 547
Здравейте дами
Миналата сряда със секцио по спешност се появи на този свят и моята прекрасна втора дъщеря Елица. Роди се в последния ден на 38 седмица със скромните размери от 2680гр, 45см. От вчера сме си в нас и се гушкаме Simple Smile

# 548
Моя сладур е със запек вече близо седмица. На 20 дена сме. Да се изходи по голяма нужда е мъка. Давах му Лефакс за колики само един ден , но прочетох че запичат и му го спрях. Сега като се напъва, понякога даже плаче, толкова му е трудно да се изходи, а акитата са твърди. Давам му сега БиоГая и капки за колики Або Коликен, давам и чай от копър. Ефект- нула.  Храня го с Аптамил Комфорт, но акитата продължават да са корави, а детето да се напъва и плаче. Съвет?

# 549
Той и нашия се напъва, поне не плаче. А иначе не са твърди. Май четох тук в по предни постове, че било нормално да се напъват, още не владеят добре акането.

# 550
  • Велико Търново
За акането уж помага да се движат крачетата все едно върти педали на колело. Правя нещо като гимнастика така, после с кръгообразни движения с ръка по коремчето... и дали от това ака или от докосването се успокоява, но има положителен ефект при моето бебе. Пробвайте ако искате, така ще кажете дали и при вас действа Simple Smile
Моят малък герой днес става на 40 дни и тържествено днес е и хубаво времето тук и нямам търпение да излезем. Досега съм го изкарвала 3 пъти за печене на лампа заради жълттеницата (от вкъщи в колата и от колата в болницата) и 3 пъти пред блока на слънце за по 20-30 мин. Количката ще я сефтосам днес, а нз къде ми е чантата Sad обърнах апартамента, но не я намирам. Явно съм тотално изперкала и забравила всичко:)

# 551
За акането уж помага да се движат крачетата все едно върти педали на колело. Правя нещо като гимнастика така, после с кръгообразни движения с ръка по коремчето... и дали от това ака или от докосването се успокоява, но има положителен ефект при моето бебе. Пробвайте ако искате, така ще кажете дали и при вас действа Simple Smile
Моят малък герой днес става на 40 дни и тържествено днес е и хубаво времето тук и нямам търпение да излезем. Досега съм го изкарвала 3 пъти за печене на лампа заради жълттеницата (от вкъщи в колата и от колата в болницата) и 3 пъти пред блока на слънце за по 20-30 мин. Количката ще я сефтосам днес, а нз къде ми е чантата Sad обърнах апартамента, но не я намирам. Явно съм тотално изперкала и забравила всичко:)

Да и това с крачетата правя и масаж на коремчето. Взех и възглавница с черешови костилки която за сега беби харесва, по му облекчава малко болката. Провто се притеснявам, че акитата са му много твърди. Преди си се изхождаше на всяко хранене и беше много рядко, а сега 1-2 пъти за 24ч. с много зор к мъка.

# 552
Нашата принцеса няма запек, ходи нормално, но пак се напъва. Яде доста лакомо и най-вероятно засмуква въздух и после се сърди и пъне. Само на кърма се, внимавам доста какво ям.

# 553
Аз откакто смених адаптираното мляко, нямаме вече никакви проблеми с акането. От болницата малкият беше на НАН комфортис, казаха ми, че не е добре да се сменя млякото, съответно за вкъщи взех от същото. Само че малкият не акаше по два-три дни и видимо се напъваше и коремчето му беше твърдо, а като се изакаше най-накрая акото беше със зеленикав цвят и с неприятна миризма. Отделно, след като го нахраня, само час и половина - два след това вече си ядеше ръкавиците и пак беше гладен (а му давах достатъчно количество). Въпреки че и педиатърката ме посъветва до не бързам да сменям млякото, на своя глава взех Хип комбиотик (баткото е отгледан изцяло с него) и нещата при нас се оправиха. Вече ака по 2 пъти на ден. Якото е жълто и не е толкова течно като при НАН, а и го засища като че ли повече, защото е по-спокоен и не нервничи между храненията.

# 554
До колкото знам чаят от копър и капките за колики запичат. С голямото дете имахме такъв проблем след като мина на АМ. Спомням си, че педиатърът ме посъветва да спра чая и капките и имаше ефект. Гимнастиката също много помага. Добре е бебето да се държи изправено - на гърдите или на рамото на майката. Това помага за перисталтиката - гравитацията да си свърши работата Simple Smile

Моя сладур е със запек вече близо седмица. На 20 дена сме. Да се изходи по голяма нужда е мъка. Давах му Лефакс за колики само един ден , но прочетох че запичат и му го спрях. Сега като се напъва, понякога даже плаче, толкова му е трудно да се изходи, а акитата са твърди. Давам му сега БиоГая и капки за колики Або Коликен, давам и чай от копър. Ефект- нула.  Храня го с Аптамил Комфорт, но акитата продължават да са корави, а детето да се напъва и плаче. Съвет?

Общи условия

Активация на акаунт