За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 27 289
  • 734
  •   1
Отговори
# 630
  • Mediterraneo
Никога не съм пробвала ориз с дафинов лист. За императорския специално или и бял ориз готвите с дафинов лист? Тази подправка я ползвам за печено месо, кисело зеле и гъбени сосове и супи.

# 631
  • Sofia
Никога не съм пробвала ориз с дафинов лист. За императорския специално или и бял ориз готвите с дафинов лист? Тази подправка я ползвам за печено месо, кисело зеле и гъбени сосове и супи.
Аз изобщо за ориз, но когато го готвя отделено за гарнитура или салата в общия случай.

# 632
  • София
На ориз много му върви  дафинов лист , а и други подпрваки , ето тук - https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/10/blog-post_782.html

# 633
Забравила съм да фолирам един хляб и е изсъхнал. Как мога да го оползотворя? Хлябът е с квас и 100 % лимец и няма да мога да го нарежа за крутони. Ако го затопля във фурната с вода дали няма да се получи?

# 634
  • Mediterraneo
Би трябвало. Навремето баба ми така спасяваше стария хляб.

# 635
  • под тепетата
Има ли в Била безлактозно прясно мляко? Купувала съм веднъж от Лидл, но втория път не видях да има. Гледах в нета, за да се ориентирам предварително как изглеждат кутиите, но не намерих в нито един от двата магазина. Признавам си, много съм разсеяна напоследък Sleeping

# 636
За Билла не знам, но в Лидл си го има. Стои на рафта с био храните и е в лилава кутия.

# 637
  • под тепетата
Благодаря, sunny112233! Запомних миналия път лилавата кутия, но го търсих при другите млека.

# 638
Здрвейте, искам да направя сладкиш “Негреса”, избрала съм си рецепта-(http://ilrai.blogspot.com/2018/05/blog-post_36.html?m=1), но ме притеснява суровия жълтък в масления крем. Как се яде сурово яйце? Мога ли да го заменя с нещо??

# 639
Дафиновият лист придава много хубав аромат на ориза,но според мен подхожда, когато е ястие.В тенджера или на фурна с месо.За гарнитура или за салата според мен-не,защото трябва нещо по-неутрално,което да не засенчва чак толкова вкуса на основното или да не стават много вкусове в една чиния.
Той е силна подправка и макар и малко листче да се използва пак придава силен аромат.
Картофите на фурна с месо също стават много вкусни,ако се сложи.
Аз лично на императорски ориз няма да сложа дафинов лист,за мен ще се изгуби вкуса на ориза.

# 640
Момичета, много обичам да меся и вкъщи хапваме всякакви питки, без значение содени или с мая. Въпросът ми е как да си замразя тесто с мая, веднага след замесване или след първото втасване?

# 641
Аз дафинов лист слагам на ориз, печен в тава с или без месо, също и на прясно сготвено зеле.

# 642
  • Sofia
... след първото втасване?
Така.

# 643
Здрвейте, искам да направя сладкиш “Негреса”, избрала съм си рецепта-(http://ilrai.blogspot.com/2018/05/blog-post_36.html?m=1), но ме притеснява суровия жълтък в масления крем. Как се яде сурово яйце? Мога ли да го заменя с нещо??
По принцип няма проблем, ако яйцата са наистина пресни и с доказан произход, но, ако те притеснява, в конкретния случай можеш да го пропуснеш или да го замениш с 2-3 с.л. прясно мляко.

# 644
темперирай го жълтъка

Общи условия

Активация на акаунт