За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 27 299
  • 734
  •   1
Отговори
# 615
стават, разбира се Wink
дядо ми правеше един много як десерт навремето - млечен крем, целувки, напръскани с коняк, сладко от ягоди и така на пластове. много яко.

# 616
Тези са мааалко тип ореховки, понеже имат и орехи...
Направи шоколадов крем, може и от нишесте, и нареди в чаша ред крем, ред натрошени орехо-целувки, може към целувките да разбъркаш още млени орехи Heartbeat Аз ги харесвам омешани в бита сметана, но не е задължително, орехи и шоколад много си върви

# 617
  • София
Препоръчайте ми зелен фасул без конци

# 618
  • In transit
Вземи си от кръглия замразен. Аз ползвам Бондуел, увира за 10-тина минути.

# 619
  • София
Не си уточнила, консерва ли търсиш или пресен, ако е консерва на Бондуел, ако е пресен само гръцки, той е приятно зелен и широк, няма тесни фасулчета.

# 620
  • София/Испания
Как мога да сготвя черен/императорски/ориз?

# 621
janetaes, вари се с два пъти повече вода, малко сол, дафинов лист, и къкри доста време на бавно, към 45мин отиват. Само за гарнитура съм го ползвала, с масло, малко мащерка и толкоз.

# 622
Върви ли му дафинов лист? Не знам защо, но съм много предпазлива към тази подправка. Купих си, но май никога не съм използвала. Струва ми се доста натрапчива и като че ли за по-тежки ястия с месо.

# 623
Poni69, вкъщи ориз винаги се е готвил с дафинов лист, лук, черен пипер и масло, може такъв да ми е вкуса, но за мен ориз и дафина си отиват. Иначе да, на меса върви, телешко варено, и на мръвки готвени бавно само с подправки, в тенджерата за бавно готвене или в йена с капак, на картофена яхния също.

# 624
У нас също го готвехме с лук и черен пипер, в допълнение със стафиди. Не на всеки му харесва, за мен комбинацията е прекрасна, още повече, че ми напомня за моята майка, която готвеше ориза много хубаво. Миризмата на запържващи се лук и стафиди с масло и черен пипер много ми харесва. Някой път ще опитам и с дафинов лист.

# 625
Заимах се с буркан петмез от рошков и пакет / уж / брашно или млян шам фъстък.
За първото искам съвет за рецепти или как или в какво може да го вложа - използвам.
За второто - ами направо се съмнявам , че е възможно да е 100% чист продукт . Но пък не пише и да съдържа нещо друго.
Ако някой има опит с второто да сподели - брашното от шам фъстък .
/Купувам разни щуротии и после се чудя къде да ги трупам /

# 626
С императорския ориз си бях измислила много хубава поне за моят вкус салата.
Моркови,ориз,царевица,повечко магданоз,домати и краставици не помня дали бях слагала. С дресинг от зехтин,лимон,ябълков оцет и сол.Много си подхождаше ореховия му вкус със всичко изброено.Трябва пак да си купя ,скоро не съм.

# 627
  • София/Испания
Благодаря на всички за отговорите относно императорският ориз.

# 628
  • София
Заимах се с буркан петмез от рошков и пакет / уж / брашно или млян шам фъстък.
За първото искам съвет за рецепти или как или в какво може да го вложа - използвам.
За второто - ами направо се съмнявам , че е възможно да е 100% чист продукт . Но пък не пише и да съдържа нещо друго.
Ако някой има опит с второто да сподели - брашното от шам фъстък .
/Купувам разни щуротии и после се чудя къде да ги трупам /

Сладки с тахан и петмез

Сиропиран сладкиш с шам фъстък

# 629
  • Sofia
Така е, имераторският ориз е за салати или гарнитури. Като черната леща Белуга.
На мен и с дафиновия лист, и със стафидите  ми харесва.  Намам предвид заедно де.  И със звезден ансасон и шушулки кардамон също. И с лимонова/ портокалова кора и канела...  според зависи към какво ще е оризът.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт