За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 27 278
  • 734
  •   1
Отговори
# 75
  • Sofia
  • Мнения: 4 820
Взех си гофретник, до сега никога не съм правила гофрети. Може ли да споделите интересни рецепти за солени и сладки гофрети? Търся начин да пробутам храна, на едно много злоядо детенце, което от няколко дни кара само на хляб.

В самия гофретник няма ли рецепти? В моя навремето имаше няколко, много успешни. Довечера мога да видя и ще напиша тази, която най-често ползвам. Но всички са сладки. Аз май на солени не съм попадала.
Иначе в гофретника правя и палачинково тесто.
За по-интересно може да се изрежат две  филийки по формата на гофретника с малко кашкавалче и шунка между тях, да се притиснат и се оформят като "джоб-сандвичета с пълнеж - дали го обясних добре?

# 76
  • Мнения: 2 638
Момичета, мога ли в гювеч да сготвя руладини от пилешко и свинско? В тава на фурна все сухи ми се получаваха, сега реших в гювеч да пробвам?

# 77
  • Мнения: 6 622
Взех си гофретник, до сега никога не съм правила гофрети. Може ли да споделите интересни рецепти за солени и сладки гофрети? Търся начин да пробутам храна, на едно много злоядо детенце, което от няколко дни кара само на хляб.

В самия гофретник няма ли рецепти? В моя навремето имаше няколко, много успешни. Довечера мога да видя и ще напиша тази, която най-често ползвам. Но всички са сладки. Аз май на солени не съм попадала.
Иначе в гофретника правя и палачинково тесто.
За по-интересно може да се изрежат две  филийки по формата на гофретника с малко кашкавалче и шунка между тях, да се притиснат и се оформят като "джоб-сандвичета с пълнеж - дали го обясних добре?
Не съм го отворила още и не знам дали има рецепти. Този от Лидл е. Иначе идеята за сандвич е много добра. Благодаря!

# 78
  • Sofia
  • Мнения: 22 540
В моя навремето имаше няколко, много успешни. Довечера мога да видя и ще напиша тази, която най-често ползвам. Но всички са сладки. Аз май на солени не съм попадала.
Е, хубаво де... сладките от какво са сладки... махате захарта (или силно намалявате), слагате сол и ето ви солени гофрети. Wink
И моя е лидълски, отпреди време и си има рецепти.  Сега погледнах, че отдавна не съм правила и всички са със захар, да.

Последна редакция: пн, 25 яну 2021, 20:19 от Morena

# 79
  • Мнения: 3 329
Може ли рецепта за какаов сос/дресинг. Нещо, което мога да преработя в диетично с подсладители, без масло.
Ще съм благодарна. Simple Smile

# 80
  • София
  • Мнения: 3 356
Здравейте!Трябва ми изпитана рецепта за орехчета в преса.В нета има много,но не ми се рискува,тъй като искам да ги направя за важен повод!Благодаря ви предварително!
Разбираш ли руски? Тази ми се вижда както трябва(отдавна не съм правила и забравих пропорциите).Почти всичко ясно в рецепта как става дори да не разбираш езика.А разрыхлитель е бакпулвер.
и още рецепти ако искаш да избереш друга.
https://www.google.com/search?client=opera&q=рецепт+орешков&sourceid=opera&ie=UTF-8&oe=UTF-8

Пробвай преди повода с половин доза да сигурна в резултата.

# 81
  • Мнения: 15 043
Лимонче, ето тези правя аз. Харесваме ги повече от сладките.

https://recepti.gotvach.bg/r-67073-%D0%A1%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%B … D0%B4%D0%BA%D0%B8

# 82
  • Мнения: 6 622
Изглеждат чудно! Ще ги пробвам задължително. А чашата с каква вместимост е?

# 83
  • Мнения: 2 814
Имаше тема за гофретници тук....с доста предложения за ползването му, имаше ѝ варианти за солени такива.
Най-странните които аз съм правила, освен стандартните, бяха гофрети с бутер тесто. Хубави стават

# 84
  • Мнения: 15 043
Не съм я мерила. Предполагам е 200 мл. Ако не забравя, утре ще я измеря.

# 85
  • Мнения: 6 622
Благодаря 🙂

# 86
  • Мнения: 8 388
Гофрети правя по рецептата на Ваня "Класически белгийски гофрети". Солени правих с оризово брашно и сирене, ще потърся рецептата, ако има интерес.

# 87
  • Мнения: 6 622
Интересни са ми всички рецепти. Къде мога да видя гофретите на Ваня?

# 88
  • София
  • Мнения: 12 645
Интересни са ми всички рецепти. Къде мога да видя гофретите на Ваня?

Заповядай: Класически белгийски гофрети.

# 89
  • Мнения: 8 388
Интересни са ми всички рецепти. Къде мога да видя гофретите на Ваня?
Докато се набутам, Ваня е споделила рецептата, препоръчвам я.
Ето и за солени от блога на Надя Петрова

Понеже нямах брашно от елда, сложих същото количество пълнозърнесто пшеничено брашно.

Общи условия

Активация на акаунт