За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 27 317
  • 734
  •   1
Отговори
# 90
Благодаря ви!

# 91
Яйцата колко дълго време да се варят? Майка ми казваше че трябва поне 5 минути, но аз не знам.

# 92
5 мин. - рохки, 6 стандартно.

# 93
  • Sofia
Яйцата - рохки - 4мин., за 5 минути жълтъка вече не е течен, а доста мек. За твърдо сварен жълтък - 7-8мин.

# 94
А това когато се поставят във вече вряща вода, или когато са от самото начало във водата?

# 95
  • Пловдив
А това когато се поставят във вече вряща вода, или когато са от самото начало във водата?
Simple Smile
от когато заври.

# 96
  • Sofia
От момента на завирането засичам, иначе ги слагам във водата от включването на котлона.

# 97
И от мен един съвет, който научих скоро  -  за да се белят по-лесно яйцата, във водата се слага чаена лъжичка готварска сол.

# 98
А ако ги пускаш във вече вряща вода колко време? Че винаги изпускам момента на завиране за да засека когато ги слагам отначало на котлона.

# 99
  • Sofia
И от мен един съвет, който научих скоро  -  за да се белят по-лесно яйцата, във водата се слага чаена лъжичка готварска сол.
И да слагам и да не слагам, все тая (и то е, защото зависи от това дали са пресни или не толкова яйцата, пресните не се белят)... и с оцета е същото.

# 100
Времето зависи и дали яйцето се оставя след това във водата или не. Аз често "варя" така - оставям водата да заври и изключвам, оставям. Дори не е рохко после яйцето.

# 101
  • Sofia
Времето зависи и дали яйцето се оставя след това във водата или не. ..
Така е, да. Аз слагам таймер и като свърши времето, веднага ги изключвам и наливам студена вода - прекъсвам готвенето им.

# 102
  • Sofia
Имам две огромни целувки и искам да ги вложа в някакъв десерт/сладкиш,но какъв?
 Имам банани,сгущенка с какао и крем ванилия Оле на Йоткер.
Какво бих могла да направя?
Трябва ми за утре на обед.

# 103
  • Sofia
Имам две огромни целувки и искам да ги вложа в някакъв десерт/сладкиш,но какъв?
...
Павлова. Simple Smile

# 104
За пореден път стафидите в кекса ми паднаха на дъното 😭 Не ми се получават кексовете с орехи или стафиди вътре. Пробвала съм и накисването, и овалването в брашно, слагам ги отгоре върху сместа във формата. Къде греша?

Общи условия

Активация на акаунт