За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 28 176
  • 734
  •   1
Отговори
# 555
  • на последния етаж
Благодаря, Ефибуш, още утре ще я пробвам! Smiley Flowers Hibiscus

# 556
  • Пловдив
Идеи за лесни ястия с нахут?

# 557
# 558
Саня, сложи хартия за печене на дъното на формата. Постави формата във фурната и я включи, за да загрее. После вадиш, изсипваш сместа за брауни и печеш.

# 559
  • In transit
Няколко идеи за лесни ястия с нахут.

# 560

като леща.

# 561
Моля за рецепта на вкусен тиквеник, за първи път ще ми е и не знам по коя от безбройните в интернет пространство да пробвам.
Благодаря, предварително Simple Smile

# 562
  • София
Мога ли да ползвам брашно тип 00 за мъфини?

# 563
  • Sofia
Моля за рецепта на вкусен тиквеник, за първи път ще ми е и не знам по коя от безбройните в интернет пространство да пробвам.
Заповядай моя тиквеник - https://morrennaa.blogspot.com/2019/12/blog-post_26.html

Мога ли да ползвам брашно тип 00 за мъфини?
Да.

# 564
Имам омесена кайма за пържени кюфтета, но навън е - 10, а нямам условиа за пържене в кухнята. Моля за идеи как да ги приготвя на фурна! Слага ли се мазнина и на колко градуса да пека? Благодаря!

# 565
загрей фурната на 200. През това време ги оформи и нареди на хартия за печене в тавата. Така се пекат бързо и не съхнат. Ако нямаш хартия за печене - сложи малко вода в тавата. А може и картофи да наредиш около тях, направо с гарнитурата да се пекат.

# 566
  • Русе
Скрит текст:
Имам омесена кайма за пържени кюфтета, но навън е - 10, а нямам условиа за пържене в кухнята. Моля за идеи как да ги приготвя на фурна! Слага ли се мазнина и на колко градуса да пека? Благодаря!

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/07/blog-post_6760.html

# 567
Благодаря Пепчо, имам хартия, ще ги изпека така. Между другото да кажа, че тази година направих ябълков оцет по твоята рецепта. Още не е готов, че го сложих края на ноември, началото на декември, но гледам такава хубава гъбка имам в буркана.
Пейчев, благодаря!

# 568
  • София
Най-хубавият тиквеник. Точно така е озаглавена рецептата и така съм я пуснала - Иван Кацаров
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2020/11/blog-post.html

# 569
Вие ще сте ги изяли вече но да кажа и аз как постъпвам в такива случаи. Кюфтета на фурна ако са "нормално" изпечени не ги харесвам, те стават като сварени в собствен сос. Затова вариантите са ми 1)наредени върху картофи на големи ладийки нарязани, в йена с капак или първо с фолио и после да се запекат без него, хем се готвят 2в1 с все гарнитурата или 2) ако фурната ти има и грил, под него стават по-добре отколкото стандартно изпечени. Хващат коричка отвън и не стават като сварени, недостатък е че трябва да се обърнат но пък стават супер бързо. При този вариант обаче под тях задължително е фолио, а не хартия за печене, че историята познава случки с дим и прочие из кухнята дето ме пращат в темата за муните от раз Grinning

Общи условия

Активация на акаунт