За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 27 340
  • 734
  •   1
Отговори
# 570
  • под тепетата
  • Мнения: 11 115
Благодаря на i_peych за прекрасната рецепта за телешки език по кавказки! Това е отзив на питане от новогодишните празници,  тъй като тогава не успях да намеря език. Сега използвах друг повод и  мъжът ми беше възхитен!

# 571
  • Мнения: 33
Здравейте! Млада "кулинарка" съм, та сготвих едно свинско каре цяло парче на фурна, но не ми допада вкуса въобще и сега се чудя на какво да го преправя..идеи?

# 572
  • софия
  • Мнения: 30 202
Най-лесно е да направиш сос - бешамел, напр., и да го залееш. Към него може да добавиш нарязани на ситно кисели краставички.
Може да направиш сметанов сос с гъби.
Карето го режеш на филии, затопляш леко, но не много, че съвсем ще изсъхне и заливаш.

# 573
  • Sofia
  • Мнения: 22 546
Свинско каре съм правила веднъж и ни хареса, колкото за тоя път.  Освен ако не искам да режа тънки слайсове от него за сандвич, за друго не става според мен. Тоооолкова сухо парче месо...

# 574
  • Мнения: 17 116
not.a.momma.yet, на готвеното каре му рябва нещо мазничко, на запеканка с кашкавал ще стане.
Скрит текст:
Сваряваш няколко картофа и моркова, нарязваш ги на едри кубчета, слагаш в тава. Нарязваш готвеното каре и също на кубчета, като зарче горе-долу. В купа правиш заливка от няколко яйца, настърган кашкавал и малко прясно мляко, да стане кашичка, като количество горе-долу да покрие това дето е в тавата. Заливаш, отгоре по желание може да добавиш нарязан пресен домат, и печеш да се зачерви.

# 575
  • Мнения: 12 137
Аз бих го направила карето на салата, нарязано на ситно кубчета и после се добавят кисели краставички, царевица, майонеза и каквото има налично.
Много често купувам каре, за мен това е вкусно и крехко месо. Обикновено го нарязвам, начуквам до тънко, мариновам го обилно. Понякога го правя със сметана и топено сирене, понякога пека с картофи и други зеленчуци, понякога го задушавам под капак в тиган с покритие. На мен ми харесва.

# 576
  • Русе
  • Мнения: 6 129
Скрит текст:
Благодаря на i_peych за прекрасната рецепта за телешки език по кавказки! Това е отзив на питане от новогодишните празници,  тъй като тогава не успях да намеря език. Сега използвах друг повод и  мъжът ми беше възхитен!

Вilqna_69, благодаря за доверието! Радвам се, че Ви е допаднала рецептата.

Скрит текст:
Свинско каре съм правила веднъж и ни хареса, колкото за тоя път.  Освен ако не искам да режа тънки слайсове от него за сандвич, за друго не става според мен. Тоооолкова сухо парче месо...

Morena ,  опитай да го приготвиш по тази рецепта. Ще ти допадне особено в компанията на хубаво червено вино.
https://ipeychev9.blogspot.com/2015/11/blog-post_15.html

Последна редакция: ср, 17 фев 2021, 12:46 от i_peych

# 577
  • Mediterraneo
  • Мнения: 42 509
Редовно пека свинско каре на голямо парче( как му е другото име на това каре, не е ли контрафиле, по снимки май да). Първо го запечатвам на тиган, после във фурната. Става сочно и далеч не сухо, стига да не го изтървеш и да го готвиш много.
Ако има за доизяждане на следващия ден- на тънки резени, със задушени зеленчуци на фурна с бешамел или сметана.

# 578
  • софия
  • Мнения: 564
аз също пека цяло парче каре с подправки - сол, чер и червен пипер, чубрица, кимион и др.на вкус с малко водичка и олио под фолио. пека на 1 кг месо 1ч10 мин. на180-200 гр. с вентилатор - става много крехко. в горещия сос от печенето слагам 1-2 с.л. брашно/запържва се/, 1-2 скилидки счукан чесън и кисело мляко. получава се много елегантен сос за сервиране.

Последна редакция: ср, 17 фев 2021, 14:38 от ema22

# 579
  • София
  • Мнения: 12 214
Свинско контрафиле си е по сухо месо, но по тази рецепта става вълшебно, удивих се колко е добро, ваш избор е, дали да я погледнете и съответно да я опитате, заслужава си.
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2020/07/balsamic-roasted-pork-loin.html
Скрит текст:

# 580
  • София
  • Мнения: 1 423
Здравейте!
Търся изпитана и одобрена рецепта за торта "Киндер пингуи".
Благодаря.

# 581
  • София
  • Мнения: 12 214
Здравейте!
Търся изпитана и одобрена рецепта за торта "Киндер пингуи".
Благодаря.
Тази съм правилаТОРТА KINDER
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2020/05/kinder.html
Скрит текст:

# 582
  • Мнения: 7 946
Здравейте! Млада "кулинарка" съм, та сготвих едно свинско каре цяло парче на фурна, но не ми допада вкуса въобще и сега се чудя на какво да го преправя..идеи?
Задуши в малко мазнина 2-3 глави лук нарязани на полумесеци, 1-2 моркова на ивички, сол на вкус, щипка кафява захар. Когато са почти готови може да се добавят и 1-2 чушки също нарязани на ивици. На тях не им трябва много време, за да останат леко хрупкави. Ако е възможно накъсай месото на конци или го нарежи на ивици и него. Когато зеленчуците са готови, добави месото, малко сос барбекю и разбъркай хубаво за 1-2 минутки, колкото месото да се овкуси. Питки лаваш, няколко листа зелена салата, краставица и домат и домашните дюнери "направи си сам" са готови.

# 583
  • Мнения: 10 688
МОже ли да ми дадете някакви предложения за апетайзъри несъдържащи мляко? Как го обясних само.
Ще ми идват гости и щях да пълня едни дребни чушчици с яйце и сирене и щях да ги запичам. Така също мислех и да пълня кошнички със яйце, сирене и спанак. Но единия гостенин се оказа със заболяване някакво и млечни не може да консумира. И сега вече не знам каква да я почвам. Банички да направя, пак я сирене, я мляко ще има вътре.....

# 584
  • In transit
  • Мнения: 14 170
МОже ли да ми дадете някакви предложения за апетайзъри несъдържащи мляко? Как го обясних само.
Ще ми идват гости и щях да пълня едни дребни чушчици с яйце и сирене и щях да ги запичам. Така също мислех и да пълня кошнички със яйце, сирене и спанак. Но единия гостенин се оказа със заболяване някакво и млечни не може да консумира. И сега вече не знам каква да я почвам. Банички да направя, пак я сирене, я мляко ще има вътре.....
Турска рaзядка с чушки и маслини

Мухаммара

Няколко вида хумус

Пълнени домати с риба тон

Общи условия

Активация на акаунт