За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 27 293
  • 734
  •   1
Отговори
# 645
  • Sofia
...но ме притеснява суровия жълтък в масления крем. Как се яде сурово яйце?
Ами яде се да ти кажа. Никога не ме е притеснявало това - ползвам яйца от големите вериги и не само, че сме оцелели, ами и не боледуваме.

# 646
Аз също не смея да слагам сурови яйца в крем или майонеза, въпреки, че много хора го правят. В случая бих сварила много малко нишестен крем и бих го прибавила към маслото, за да олекотя крема.

# 647
  • София
...но ме притеснява суровия жълтък в масления крем. Как се яде сурово яйце?
Ами яде се да ти кажа. Никога не ме е притеснявало това - ползвам яйца от големите вериги и не само, че сме оцелели, ами и не боледуваме.
+ 1. Изобщо не ме притеснява ,че има суров жълтък и точно както е споделила Морена , яйца купувам само от големите вериги и проблеми изобщо не сме имали, аз вярвам, че яйцата много стриктно се проверяват.

# 648
  • In transit
Проблем със сурови яйца може да има от белтъка, не от жълтъка. За салмонела говоря.

# 649
Имам две пилешки бутчета- Горна и Долна част, малко глупав въпрос, ама дали може да спретна шишчета с тях?

# 650
  • Sofia
Имам две пилешки бутчета- Горна и Долна част, малко глупав въпрос, ама дали може да спретна шишчета с тях?
Ако можеш да ги обезкостиш... или пък цели на грил тигана... ако обичате не докрай сготвени... Simple Smile
Пък иначе може да ги опечеш, накъсаш и затоплиш в тиган с някакъв сос - чили, барбекю, кетчуп...

# 651
Морена, а ако ги посваря лекинко, за да падне месото по- лесно? Ще бива ли после на тиган- късчета със сосче?

Благодаря Simple Smile на тиганче ще да са

Последна редакция: нд, 21 фев 2021, 15:20 от ‘Krist

# 652
Как се прави тесто от брашно от елда, което да може да се разточва, а не да се троши или цепи?

# 653
  • Sofia
Морена, а ако ги посваря лекинко, за да падне месото по- лесно? Ще бива ли после на тиган- късчета със сосче?

Благодаря Simple Smile на тиганче ще да са
Да, действай спокойно... само повече ще пръска  после в тигана. Simple Smile

Как се прави тесто от брашно от елда, което да може да се разточва, а не да се троши или цепи?
Добавяш глутеново брашно иначе не виждам как.

# 654
  • In transit
Да, към елдата трябва да сложиш пшенично брашно.

# 655
Момичета, в закусвалня Бакалов (Благоевград) продават локумки. Чудни са и търся рецептата, поне подобна. Разглеждах из нета, ама то варианти всякакви, с вода/газ.вода/бира/вино/к.мляко.

# 656
  • Sofia
Момичета, в закусвалня Бакалов (Благоевград) продават локумки. Чудни са и търся рецептата, поне подобна. Разглеждах из нета, ама то варианти всякакви, с вода/газ.вода/бира/вино/к.мляко.
Подобна на коя?!
Моята е  с бира. Wink

# 657
Подобна на коя?!
Моята е  с бира. Wink

На тази на закусвалнята търся Grinning Ако някой ги е пробвал.

# 658
Добавяш глутеново брашно иначе не виждам как.
Значи няма друг вариант? Аз пробвах с много краве масло и яйчен белтък, но не се получи. Логично, нали трябва да е еластично, за да се разточва... Все пак, ако някой е правил по някакъв начин - ще се радвам да сподели Simple Smile

# 659
  • В царството на игрите:)
Аз също не смея да слагам сурови яйца в крем или майонеза, въпреки, че много хора го правят. В случая бих сварила много малко нишестен крем и бих го прибавила към маслото, за да олекотя крема.
И така ще стане съвсем друг сладкиш, с доста по различен вкус, но не и Негреса Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт