В момента чета ... 68

• 44 483
  • 741
  •   1
Отговори
# 495
Аз на тази алкохоличка грам не съчувствах и едва я избутах книгата.

# 496
  • Mediterraneo
Йовков ми е любимият български автор! Винаги плача на неговите разкази. Йовков ми се падна като кандидатствах в университета, много ми беше трудно да пиша без да рева. Винаги ми е буцата в гърлото, когато го чета.

# 497
  • София
Аз пък да ви се оплача за втори път ми се случва да сънувам кошмари, заради "Шепнещия мъж". 😂 Чела съм и съм гледала какви ли не неща, не мога да разбера защо този трилър ми влияе така, луда работа. 🤪 Иначе минах половината и за сега много ми допада.
Поръчах си я, но я дадох на брат ми, докато приключа с моите книги от списъка. Определено, след това изказване,  вече нямам търпение да я прочета. Simple Smile Сега довършвам "Отклонение" на Блага Димитрова и след това съм запланувала "Мракът в сърцето ми".
Да, защото това, което изживяваше героинята ми е било много близко в някакъв момент от живота ми-борбата за дете, доминантен и манипулативен партньор, страданието й, изневярата и т.н.Без убийствените ситуации😀
На мен ми беше посредствена, дори вече не помня какво се случи. Но да, склонни сме да съпреживяваме книги, които се доближават до нещо преживяно от нас.

# 498
Приключих със "Сребърният път" не е лош замисъла но много разтегната историята. Оттекчаваше ме. Почти 300 стр. като можеше максимум до 150 да се разкаже.

Книга на която последно се просълзих беше "Ключът на Сара" от Татяна Дьо Роне.
Книгата от която последно сънувах кошмари беше " Колекционер на деца" от Сабине Тислер.

Утре започвам " Кестеновия човек" 🌰

# 499
  • София
Преполових "Холандската къща" и за съжаление опасенията ми се оказаха основателни. С всяка страница намразвам все повече главните герои. Ще я дочета само защото се надявам нещо лошо да им се случи. Пръв и последен опит с Ан Патчет.
Скрит текст:
Хич не мога да съчувствам на две разглезени богаташки деца. Завършени егоисти, малки неблагодарници, на които явно авторката симпатизира. Все едно са първите и последни деца на разведени родители. Голяма драма, големи мъченици Unamused
Най-хубавото от книгата май е къщата.

# 500
100-годишният старец май ще лети през прозореца, изобщо не е моето - такива глупости отдавна не бях чела. Прилича на онези нискобюджетни филми, които са пародия на други филми, но не разсмиват, а губят време и отегчават. Толкова много случки, коя от коя по-абсурдни, че по-добре да си чета историите на барон Мюнхаузен. Нищо не ми носи тази книга - нито ме кара да се замисля, нито ме вълнува, нито ме развеселява - бих я определила като боза.

# 501
Аз бях харесала много филма, не съм чела книгата.

# 502
  • Пловдив
Аз също зарязах "Стогодишния старец". Не обичам такива лековати книги и филми.
Снощи прочетох "Изненади по Коледа". И тя е от този тип Simple Smile
Коледна книжка, историята е направена по калъп. На всяка страница се повтаря "завиването с топли одеяла", "затопляне", "слагане на дърва в камината". То е ясно - целта е да ти стане топло и уютно, ама нищо друго като емоции и настроения не ми донесе.

# 503
Прочетох "Жестокост в наш стил". Първата половина ми беше по-мудна. Във втората пък нещата започнаха да се развиват  дори прекалено бързо. Като цяло ми хареса. Авторката наистина е успяла да изгради много успешен образ на главния герой от психологическа гледна точка. Идеята е добра. Малко повече динамика ми липсваше в първата половина - на моменти бях на път да я оставя. И също така ми липсваше разгръщането на другите персонажи. Може би целта е била именно така едностранно да се представят нещата, но аз си мисля, че щеше да се получи по-добре, ако бяха представени и другите гледни точки.

# 504
  • София
Започнах Слепият убиец на М.Атууд, но нещо не потръгва съвсем. На 6-7% съм, и ако до 10% не започне нещо да с случва ще я оставя май. Някой с впечатления от книгата?

# 505

Точно това мисля да направя, ще изгледам филма. А иначе на четящите около мен много им харесва и книгата, наточили са се на следващата част.
Снощи, заради споменаването на Йовков в темата, си прочетох "Постолови воденици" преди сън, много харесвам Женда - толкова плътна и жива. Въобще женските образи в разказите му харесвам.

# 506
  • София

Точно това мисля да направя, ще изгледам филма. А иначе на четящите около мен много им харесва и книгата, наточили са се на следващата част.
Снощи, заради споменаването на Йовков в темата, си прочетох "Постолови воденици" преди сън, много харесвам Женда - толкова плътна и жива. Въобще женските образи в разказите му харесвам.
Аз като дете имах любим негов разказ - "Кошута". Може би един от малкото, който не беше тъжен.

# 507
Довършвам.
Автобиографичен шедьовър в тичния за Сименон стил на простота на формата, пълна с дълбока до болка откровеност. Нямаше да го разбера, ако ми липсваше нужният житейски опит:

Скрит текст:

Не съм сигурна, че е преведен на български език.

https://fr.m.wikipedia.org/wiki/Les_Volets_verts

Последна редакция: пн, 01 мар 2021, 23:15 от Oyasumi

# 508
Пазителка на тайните-успя да ме изненада финала. Явно бдителността ми е била приспана още в началото на книгата. Simple Smile Всичко изглеждаше толкова предвидимо и въобще не си напрягах мозъчето.
Стана ми смешно, че в Кестеновия човек  бях на щрек за доказателства и улики ,и се досетих за убиеца.
Книгите на Кейт Мортън са увлекателни, ако изключим заиграването с описания на детайлите.
Но Филипа Грегъри си ми остава фаворит. Темите, по които творят писателките са различни, но умеят да задържат вниманието на читателя.

# 509
  • София
Приключих От онези,които заслужават да бъдат убити.
Много интересна. С доста изненадващ финал.

Продължавам с Феномени. Имам очаквания много да ми хареса (обичам конспирации) и се надявам да не ме разочарова.

Общи условия

Активация на акаунт