ОСМИ клас 2020/2021 - Осмокласникът онлайн блее, майка му от яд беснее!

• 28 156
  • 756
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Младежът замина на олимпиада по информатика. Дано е по-концентриран от на тази по математика. Че там го бяха дали за пример на целия клас каква глупост е написал Stuck Out Tongue Winking Eye .
Този на заведенията ("австралопитекът") съм го слушала преди време в някакво предаване и ме беше изненадал приятно като начин на мислене/говорене. Сега не го знам какво е говорил. Не им е лесно и на тях. Мъжът ми вчера ми обяснява, че е минал по Витошка нагоре сред НДК и много заведения са пуснали кепенците и се дават под наем.

# 211
Да, zazu, съгласна съм. Не мога и не искам да противопоставям училищата на ресторантьори или на други браншове/групи хора. Всички сме потърпевши. Дори и тези, които уж финансово не са. Тази криза се отразява ужасно много на психично ниво и тепърва ще го усещаме. А и много хора работят наемен труд в ресторантьорския бранш и също като нас отглеждат деца, борят се със сметки.
Управляващите не решават кризата адекватно и удобно ни насъскват едни срещу други. 🥺

# 212
А аз реших да погледна тестовете по философия на моя син. Нищо не видях обаче. Първият го правили ноември, когато успяха да се върнат за една седмица присъствено и съответно от него се знаят само оценките и е нямало как да бъде върнат. Вторият тест беше онлайн, но продължава да в затворен за преглед. И на двата теста има 4. Хич не му дреме какви са му били грешките и не страда от факта, че не може да ги види. На устни изпитвания обаче има няколко шестици. Явно на ланкане го докарва.

# 213
  • Някъде в Европа...
Неразбираемите учебници са ми голяма мъка още откакто започнаха разказвателните. Казвах си, какво толкова, ей сега ще я науча да систематизира най- важното и готово. Къде ти... то така е наблъскана информация, че всяко изречение е важно и сякаш взето от съвсем друг контекст. Пълно с термини, обяснени с едно изречения и край. Идва нов термин. Шарени картинки, хаотично разхвърляни. Учебниците са енциклопедии, но с лошо качество.
Аз мисля така и за учебниците по език. Тези, които сме учили в езикови гимназии едно време, помним как бяха построени уроците в учебника...Пък сега някаква блъсканица от упражнения, в които се въвежда нова граматична тема..и пустите картинки, сякаш са първолаци..Но съм убедена и друго - нашите деца едва ли биха могли да учат по учебниците ни от едно време..Просто са друго поколение, възприемащо по различен начин...

# 214
Събота е. Моят младеж е в час по философия в момента за устно изпитване и оформяне на срочните оценки.
Тъкмо го изпитаха и направи най-хубавия подарък за рождения ден на баща си днес - писаха му шестица. По философия, предметът, който ти "вади душата" Joy Още повече ме радва факта, че осъзнава материала, който учи и не го наизустява.
Доволна съм, че надмогна притеснението си и сам вдигна ръка да го изпитат. Сега, по действащите правила у дома, си издейства допълнително време за игра.

# 215
Шмърци, жив и здрав да е г- н Шмърц!
Браво, че детето е надмогнало притеснението си!
Ето това са истинските победи на нашите деца- да преборят страхове и притеснения.
И стъпка по стъпка да стават по- уверени в себе си.

# 216
  • Между гори и планини
В събота имат часове? Ако бяха присъствено, щяха ли да ходят в събота?
Здрав да е татко Шмърци!
Моя го пратих с баща му в Търново, да купят храна на животните. От месец не е бил сред хората. Аз съм вдигнала къщата и чистя.

# 217
Да, Бисе, малките победи над собствените ни недостатъци са от изключително значение за успешните резултати в бъдеще. За това приоритетно действаме в тази посока ние. Simple Smile
В събота имат часове? Ако бяха присъствено, щяха ли да ходят в събота?
Да. И присъствено да бяха, щяха да ходят. Преди години съботния ден при тях си е бил учебен по принцип.
За това ми харесва неговото училище, защото е нестандартно и не се води по общото течение по наклонената крива на образованието.

Благодаря ви за поздравите за така важната фигура за качествено образование в нашето семейство - бащата! Bowtie

# 218
Moля да ме ориентирате - в христоматията няма нищо от Библията, те  реално Библията ли четат или им трябват библейските сюжети / легенди
https://www.pan-bg.eu/knigi/bibleyski-legendi-988.html

# 219
Скаридка, нашата христоматия има сюжети от Нов и Стар завет, сега я погледнах. На БГ учебник е.
Ако ти трябва извадка, мога да ти снимам съдържанието.

# 220
Ей сега ще го утепам! Успя да ме засили дори към книжарницата ..
Днес много съм му набрала, пак ще активирам всички защити на компютъра..

# 221
  • София
Ние се вдигнахме петък към пет следобед към Пампорово. Днес децата караха следобед, вече се прибраха. Малката и Николета пишат, Ваня обаче още след вечеря към шест и малко си легна и спи. Кога ще си напише, след като и утре ще карат и после трябва да се прибираме не знам, но си личи как е загубила тренинг и наистина е уморена.
Аз днес не се престраших да карам, времето не беше особено приятно, валя дъжд, сняг, суграшица, но утре го дават по-хубаво и може би ще се опитам и аз да се кача на ските. Доволна съм от разнообразието, надявам се и в  междусрочната да можем да организираме нещо подобно. Нета е добър в апартамента, реално мога и да си работя от тук, като не е нужно и отпуска да си пускам. Децата ще ги извиня за два дни по семейни причини, другият вариант е да карат само сутрин.

Последна редакция: сб, 23 яну 2021, 20:09 от Aila

# 222
  • Бургас
За добро утро, докато си пия кафето и ви чета, си казвам: дай да видя какво се случва в Школо, че без срам признавам, страх ме е да поглеждам, да не ми се вдига кръвното. В шок съм. Към днешна дата върви срочно: 5,51.
Как става този номер, без да съм я видяла да отвори учебник, не знам....
Сутрин става от леглото точно 4-5 мин преди час. Оставям я рошава и по пижама и като се прибирам вечерта ме посреща в същия този вид.
Да се връщат на училище, че ми идва да взема сопата вече.
Aila, ако има сняг февруари, мисля да ги изпратя с баща им да покарат и моите. Миналата година за първи път изпратих мъжа ми сам с брат й, тя не ходи, заради кандидатстването.  И сега все мрънка, че й се карало. Най-важното е, че иска и тя сама с баща си. И на мен взе, че ми хареса да си остана сама у нас. Та тази година ако успея да ги организирам така нещата, ще ми се получи супер. Да видим.

# 223
Моята в петък срещу събота стоя до 3 през нощта, за да навакса пропуснатия ае миналата събота. Съответно тази нощ пак не й се спеше. Тотално измества режима, добре че наближава втора смяна. Та тази нощ пак не спала и проучвала и просто най-новата мечта е режисура. И ми обяснява какво портфолио трябвало, какви неща трябва да научи и т.н. и как ако си режисьор можеш и да си сценарист и пак ще си пише, ама после ще ставало както си го предстовя. Просто как ги измисля тия работи, голям мечтател. Направо отсега ми е мъчно като дойде моментът да се приземи колко ще е разочарована Sad.

Зазу, браво на младежа, страхотен резултат! Успех на втори кръг на нои!

# 224
Мда, и Моника мина  през режисурата🙂
Трябва да я питам, защото скоро не е гонорила нищо по темата и вероятно е сменила посоката🤪

Общи условия

Активация на акаунт