ОСМИ клас 2020/2021 - Осмокласникът онлайн блее, майка му от яд беснее!

• 28 186
  • 756
  •   1
Отговори
# 315
  • Между гори и планини
С големият ми син, направих грешката да поставям учителя на пиедестал. Направо се смачка това дете. За това го пратих в Англия при баща му, взе пък там стана от умно по-умно.
Сега гледам реално - знам си ученика, уча го на уважение. Но трябва да се заслужава и да двустранно. Всеки може да сбърка, но да се извини няма да принизи учителката.
В 6 клас - страхотен сняг, училищният автобус закъсня да вземе младежа с 10 минути, слиза бавно до града и там не може да вземе баира за училището. Децата се качват във виелицата по заснежени и заледени стълби. Накрая моя се завлича в час с 30 минути закъснение. Учителката се кара и мисли , че се е шляел по коридора. За всички години, моя няма неизвинени, може би 2 закъснения. Тя пише неизвинено. Обадих се на директора, обясних. Следващият час, учителката пред класа се е извинила на детето. Той много, много я харесваше и уважаваше.

# 316
  • София
Моята драма е, че аз много си харесвах почти всички учители и някак си очаквах, че и с децата ще е същото, но едни 30 години си казват думата.

# 317
  • у дома...
Но такива ситуации едно към едно показват защо много деца в 7 клас стигат до положение да мразят математиката и да си мислят, че е ужасно трудно нещо. Попадаш на кофти учител и всичко е до там, а това не е предмет, който да може да се компенсира 8 клас да кажем.
Това е проблема с математиката при нас - в 5. клас почти никакъв учител. Поради това, че аз и ММ задаваме общо взето неудобни въпроси на родителските срещи или търсим среща с учителите при проблем, в 5. клас детето се озова с още две три такива деца в "интеграционния" клас - болшинството бяха деца от ромски произход, кризисен център и ЦНСТ. Голяма част оттях, когато идваха на училище, създаваха проблеми в час. Другият 5. клас беше само от деца на по-така родители. В час по математика, учителката обясняваше какво е стриптийз, какви мускули има синът ѝ и какви ботуши си е купила. Говорехме с директор - резултат никакъв. Представете си какво е научила в 5. клас.
В шести клас - много добър учител, но доста възрастен. Събраха двете паралелки в едно и реално от 31 деца, 10 имаха интерес да учат. Другите понякога пееха чалга в час или се подиграваха на учителя.
В седми клас - същият възрастен учител. От март до края на годината обучението беше от рода на "Урокът е... Формулите са... Решете задачи ... и ги предайте в училището до четвъртък.".
Няма как да знае математиката при това положение.
И най-строгата учителка в старото училище е любима на дъщеря ми и до ден днешен. Заради нея заобича историята.

# 318
  • Между гори и планини
Това направо ме шашна 😳
Ужас! И тук в класовете 5 и 6 имаше по няколко ромчета, деца със СОП и такива които ходеха на ресурсен учител. В седми малко окапаха. Сега съвсем. Дори днес слушах учителката по математика, че са по- специалният клас - избрани с най - висок бал и всеки който няма старание по предмета ще отпадне. Овен това , реши че започва да дава индивидуални домашни, явно има голямо преписване.
И въпреки това ми е странно, как един съученик на моя, с 2!!!!! На НВО по математика и едвам минал 7кл е в тяхната паралелка. Това момче почти не го изпитват, или ако го правят само мълчи . Миналата седмица слушах по английски, кошмар - всеки ден двойка, накрая го изпита на превод и да вади думи, някаква фантастика и безумие и му писаха 5, а сега има 4 за срока!!!! Е как става номера?
Моя с грозната 2 за транскрипция докато мине 5.50 изкара една торба шестици

# 319
  • софия
Кои са родителите на това дете? Да не би да има друга причина, която не е задължително да е от онези нелицеприятните?

# 320
  • Между гори и планини
Бащата съм го виждала, но не знам какъв и що е. Майката е продавачка в магазин за месо... Но дори и децата се питат, как е минал, как е техният клас.

# 321
  • София
С някое заболяване по списък?

# 322
  • София
Петица на класното по ФЕ. Доволна съм, защото по думите на детето не е било хич лесно. Среден успех на класа 3.90. Ще го изпитва писмено и устно за петица като срочна. Много са му шарени оценките - 5,4,3,5,5,4,5. Не е голям оптимист, че ще успее., но е обещал да е по-добре втория срок. Да видим. И 4 на контролното по мат. Там чака оценка от класното. Философията също е неясна. И там чака оценки.

# 323
  • у дома...
Единствената драма при нас остават оценките по БЕЛ, математика и философия. И по трите предмета тази седмица ще я изпитват, за да я оформят.

От фейса на Стаматов: "Отрасловият съвет в системата на средното образование на свое заседание на 25 януари обсъди възможностите за възстановяване на учебните занятия след 4 февруари.
Бяха взети следните решения:
Приоритетно да бъдат възстановени дейностите в сферата на образованието и спорта;
Решението за възстановяване на присъственото обучение на класовете трябва да бъде взето от здравните експерти, изключително внимателно и предпазливо;
От 4 февруари да се върнат 7,8,12 клас в рамките на две седмици, а след тях 5,10,11 клас, накрая 6, 9 клас.
Не бе приета позицията на СРСНПБ за автономност при взимане на решенията да връщане в училище от страна на директорите."

# 324
Хора, бяхме на шопинг, защото от 04.02 тръгват на училище. Дори нови очила купихме. Какви са тия приказки за 5, 7, 10 и 12? Ще ни отиде шопингуването на кино, освен да си стои пред компа фенси Simple Smile

# 325
  • Между гори и планини
С някое заболяване по списък?
Не съм наясно с тези заболявания, но на пръв поглед е момче което е мързеливо и се прави на интересен и за това като го изпитват мълчи. Показвал какъв непукист е. Това по думите на другите деца. И е лигав, ужасно разглезен. Родителите му го носят на ръце.

# 326
Мария, това е третата комбинация, която чета за днес. А едната е с половин класове.

# 327
  • у дома...
Мария, преди започване на часовете се слага очна линия, спирала и се облича като за училище. Прави се прическа... Нищо, че не са с камери.

# 328
  • София
Просто_майка, адмирации за отношението на Ани. Моите тренират за рошави IT в частта в рошавостта.

# 329
Ние имаме спешна нужда от пазаруване на дрехи и обувки.
Чакаме да видим, дали ще отворят моловете, защото с поръчки от сайтове ми писна.

Общи условия

Активация на акаунт