ОСМИ клас 2020/2021 - Осмокласникът онлайн блее, майка му от яд беснее!

• 28 225
  • 756
  •   1
Отговори
# 405
Аз мога да кажа моите защо не преписват. Наборът няма от кого, а и не вярва, че другите са дали верен отговор. При малкият ситуацията е горе-долу същата плюс, че го мързи да отвори учебник, помагало и да потърси там информация, за да си помогне. Просто му се струва неоправдано усилие. 🤣

# 406
  • София
Високи претенции - ниска самооценка
Големи постижения - висока самооценка

# 407
Врабчо, твоите разсъждения са в правилна посока.
Голямото не преписва, защото не му пука за оценките. А малкото не преписва, защото има супер изострено чувство за справедливост и никога не би се зарадвало на оценка, която не заслужава.

# 408
Ааааа, мерси за отговора. Обичам, когато се оказвам права...Bowtie Joy

И моята не преписва в ДО. Или поне не преимуществено (не стоя до нея и няма как да знам със сигурност). Резултатите го показват, не са добри. Не, че са катастрофално лоши, но в ПО са идеални, а тук ми летят едни четворки.

# 409
Врабчо, според издатерството, правилните отговори са тези, които ти посочи.

2.- Б
3.- А

# 410
  • София
Малкият не преписва, защото смята, че има три предмета, които са му важни и трябва да знае (което не означава, че дава зор да учи) - БЕЛ, математика и английски. За другите не му пука ама хич.
За големия не мога да гарантирам, с изключение на математиката - пише, брише някакви си негови работи там къде верни, къде не.

# 411
  • у дома...
Моята е пробвала да търси програма да решава автоматично задачите заради баща си. За да е доволен той от оценката, без значение, че тя няма да научи задачите и ще затъне още толкова.
А баща ѝ помага ли ѝ по математика? Обяснява ли ѝ задачите? Търси ли вариант да я облекчи в усвояването на материала или просто изисква висока оценка?
С това се занимава майка ѝ. И се кара с баща ѝ.

# 412
Aз разбирам децата, че преписват, не разбирам обаче родителите, които се наемат да помагат в това.

# 413
Аз си признавам, че два пъти съм предлагала. За единия случай споделих - докарах малкото ми дете до рев, че не е достатъчно настоятелно пред учителката  да обясни, че не може да му се зареди контролното по математика. Когато най-после се зареди, оставаха само 15 минути. Предложих, но ме отряза. Почувствах се ужасно зле.
И на голямото веднъж предложих, но ми отправи такъв поглед, че замръзнах. Предлагала съм  и помощ за проектите по БЕЛ, но не иска и това е.

# 414
  • Между гори и планини
Моя ме гони от стаята. Сега на контролното по физическо има 4. Гледам по лека атлетика е трябвало да пише български лекоатлети. Пропуснал и още един въпрос. Питах, защо не ме извика, не ме попита . Отговора - толкова знам, толкова писах. Еми честно е така. Ще има 4 по физическо, философия и български. Не ми е фатално. Има време за надграждане. Виждам го, че се старае и учи, това ме радва.
Утре има само английски, преписа си страниците с думи, предаде още снощи проекта за Лихтенщайн, сега го оставих да играе на компютъра и гледа филми.

# 415
Заради преписването сега се родиха пък разнообразни мерки. Много въпроси за кратко време, изпитване пред камера с вдигнати ръце, устно изпитване по математика и т.н. В някакъв момент трябва да се намери баланс. Иначе става смешно. Simple Smile

# 416
  • у дома...
ММ има страшно високи изисквания към щерката. Иска да е перфектна в училище по всички предмети. Мотивът му е "Искам най-доброто за нея и да има повече възможности пред себе си.". Обясних му, че това излишно я травмира. И тя няма да е спортист, няма да е математик. Нейните желания и сила са в съвсем друга посока. Май за сега се съгласи с мен. Оставил бил образованието ѝ в мои ръце. Да, той също не бил перфектен, ама искал тя да е по-успяла от нас в живота и кариерата. Ми осми клас е, да му се не знае! Каква кариера от сега???

# 417
Е те мъжете са по тия помпозни изказвания и изисквания, но са над дреболии като конкретен учител, наредба, уроци, състояние на самото дете и т.н. Иначе искат.

# 418
  • Между гори и планини
Кажи му, че най голямата отличничка на моя випуск, продава яйца на пазара. Едно време , буквално цитираше учебника. Никакво четене с разбиране, пълно наизустявате. И какво като завърши с 6? Тя не успя да развие собствено мислене. Срещнах я на 30 - умът ѝ беше още на 17.

# 419
При нас е обратното - баща им непрекъснато повтаря, че оценките не са важни.
И аз така си мислех, докато не почнах да чета за изискванията за университети. Накрая ще се окаже, че не можеш да кандидатстваш с рисуване, ако имаш четири по математика.

Общи условия

Активация на акаунт