ОСМИ клас 2020/2021 - Осмокласникът онлайн блее, майка му от яд беснее!

• 28 216
  • 756
  •   1
Отговори
# 390
Да попитам само - вие наистина ли си вярвате, че някои от вашите деца не преписват в ДО?
Да, аз го виждам с очите си. Дори и на единственото контролно, на което има нещо различно от 6 до тук (4 по ИТ само на един-единствен урок от 2 странички) предаде 10 минути по-рано, а можеше да си отвори учебника, да си прочете 2-те странички, да свери отговорите, да пише в чата. Каза, толкова знам от ползване на rar, това предадох. Аз затова се издразних на контра-въпроса на учителката след като попита да ѝ разясни защо отговорът ѝ е грешен. И в ПО много се преписва, явно не е до ДО и ПО, а до нещо друго.
Какъв е смисълът да се преписва? За стипендията? Или за висока диплома, която няма никаква стойност, защото като нямаш знанията и да те приемат в университет как се справяш?
Толкова е различно оценяването и трудността на контролните в различните училища, че няма накъде повече. В IB много добре е решен този въпрос, но и 7ци рядко има, а пък пълно отличие е огромна рядкост и няма страдащи от този факт деца. Тук на НВО само с въпроси по базовото образование е рядкост да се изкара над 87,5% (което по простата формула за оценки би трябвало да отговори на 5,50), но иначе масово има пълни отличници. Не ми се мисли ако и по разказвателните предмети им се зададат по 15 базови въпроса, тогава пък съвсем няма да има пълни отличници и това не е никаква драма. Няма човек, който да знае от всичко на макс, но тук сме царе на прах в очите и валят едни шестици и случаи на саморазправа има, дори по медиите отразяват най-фрапантните...

# 391
Въпросът защо се преписва е комплексен, както и решенията
При ПО също много се преписва. Това, че не го виждате директно, не значи, че го няма.

# 392
Всичко си е до детето. Има такива, които изкарват до 12 клас с преписване, има и такива, които си учат. Аз съм доволна, че моето е от учещите. Винаги е знаела, че преписването в един момент ще лъсне и после срам.
По-добре да се постарае да го разбере отколкото просто да препише. В момента тече борба с една задача по математика. Урокът е нов. Снощи 1 час се бори, днес продължава. Изкарва отговор различен от този в учебника. Най-лесно е да го препише, но не иска. Важно е да разбере решението.
Възможно ли е в учебника да има грешен отговор?

# 393
Възможно е, естествено. Ако искаш я пусни тук и ще я решим с обяснения да види какво я запъва.

# 394
Мария,
Супер сила си!

Ей го чудото. Урокът е нов новеничък. Още пари. За Дескриминанта.
Госпожицата изкарва отговор 0. В учебника е -1.

img]//cdn.bg-mamma.com/yTcl/GAY7T.jpg[/img]

Възможно е, естествено. Ако искаш я пусни тук и ще я решим с обяснения да види какво я запъва.

# 395
Да, -1 е отговорът. Слагам снимка. Нека види къде бърка. Ако нещо не ми разбира, питай смело.

# 396
Отговор -1 изкарвам аз

Мария ме изпревари Simple Smile
Я да използвам момента да питам нещо. Знам, че в темата има хора в ИТ сектора или с половинки там. Дайте ми препоръка за книга за Java, подходяща за осмокласника. Понеже в момента учат този език по информатика, но все пак с два часа седмично не напредват кой знае колко бързо, ми се ще да го снабдя и с нещо допълнително да може да се занимава по-обстойно. Има желание да пише повече програми, извън това, което правят в момента в училище.

Последна редакция: вт, 26 яну 2021, 13:32 от ston

# 397
Имам отговор от издателство Просвета.

Здравейге, г-жо Янкова,

Благодаря ви за забележката. Явно при отговорите е станала техническа грешка.

ПРАВИЛНИТЕ отговори са:

на 2 въпрос - Б

на 3 въпрос - А

Те ще бъдат поправени при първа възможност.

Поздрави,

Георги Шарабов,

зам.-главен редактор,

"Просвета – София"

# 398
Ох ще се гръмна с това дете.
Стигнала е до 9х2+18х+9=0
После е игнорирала цифрата 9 и е стигнала до х2+2х+1=0 и там е блокирала.
Изобщо не се е сетила, че е формула.
Мръсната работа със сметките я е направила. Омазала се е на финала😄
Благодаря Мария!❤

quote author=Maria 007 link=topic=1296852.msg42205579#msg42205579 date=1611660094]
Да, -1 е отговорът. Слагам снимка. Нека види къде бърка. Ако нещо не ми разбира, питай смело.

[/quote]

# 399
Бисе, хаха. А  аз го накарах да напише обратните отговори на тези, които мисли за правилни, защото е така според даденото за правилно в учебника.

# 400
Сигурно повечето преписват по време на ДО и вероятно и моите го правят. Истината обаче е, че оценките на девойката в СМГ са по-ниски по време на ДО, отколкото по време на ПО. Тя изглежда загубила интерес към ученето и към оценките, абе направо си е депресивна. Много ми е мъчно... За моите деца ДО е направо убийствено. Просто станаха други хора. Тази изолация буквално ги убива, или поне със сигурност убива жизнеността и интереса към живота към цяло.

Това все едно е писано от мен.
Моята девойка се мобилизира максимално при ПО и изкарва добри резултати. При ДО се отпуска и дори с възможност за преписване има по-ниски оценки. Защото то и за преписване се иска да си учил и да знаеш къде бързо да намериш информацията.
Така че явно при всяко дете е различно, моето се стяга и учи много добре в ПО. Има и вътрешен мотор, който я движи, чака с енергия и трепет да отиде на училище. Абе много е различна, много. Сега си имам едно унило водорасло у дома.

Последна редакция: вт, 26 яну 2021, 13:37 от Анонимен

# 401
  • София
Смятам да пиша на учителката по философия, че тези въпроси не би трябвало да се зачитат. И да приложа отговора на Просвета.

# 402
  • у дома...
Защо преписват децата ли? За да угодят на родителите. Колко от децата са влезнали в някое училище, защото това са искали и колко от децата са в дадено училище поради родителски амбиции? Моята е пробвала да търси програма да решава автоматично задачите заради баща си. За да е доволен той от оценката, без значение, че тя няма да научи задачите и ще затъне още толкова.

# 403
Моята е пробвала да търси програма да решава автоматично задачите заради баща си. За да е доволен той от оценката, без значение, че тя няма да научи задачите и ще затъне още толкова.
А баща ѝ помага ли ѝ по математика? Обяснява ли ѝ задачите? Търси ли вариант да я облекчи в усвояването на материала или просто изисква висока оценка?

# 404
Бисе, сега кое е вярното за самооценката, че се обърках?
Висока ли е или ниска по поставения от Грийн въпрос?

Общи условия

Активация на акаунт