ОСМИ клас 2020/2021 - Осмокласникът онлайн блее, майка му от яд беснее!

• 28 177
  • 756
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Няма лошо да понаправят по някое контролно присъствено - хем да се види реалното положение, хем малко да се посъбудят от зимния сън и да понаучат нещо Stuck Out Tongue .

# 376
Да си дам отчета аз по казуса с моето любопитсво, че на някого може и да му е интересно. Grinning
Аз чакам с нетърпение резултата от последното контролно по математика на младежа. От чисто любопитство.
След като го предаде го изпрати и на баща си за проверка. Има две технически грешки, едната от които е толкова безумна, че баща му като видя каква простотия е написал и каза, че само заради това би му писал двойка ако е учител, независимо, че другите задачи са му верни...
Та сега чакам. Да видим дали и учителката мисли като баща му. Grinning
Чакането приключи, резултатът е налице.
Ами, не... няма двойка. Спрямо точковата система за оценяване има 5, 40. Expressionless

# 377
Абе то няма лошо да понаправят някое контролно, но ако се преподава качествено. При нас например учителката по БЕЛ се справя доста добре. Преподава, диктува планове, правят заедно упражнения - задава въпроси, редува децата като тя ги посочва, не ги оставя да спят в час. Съвсем по друг начин се провеждат часовете по математика. Учителката прочита урока, който е в учебника, включително част от задачите. И ги оставя да ги разглеждат, те са решени. След това започват да решават задачите след урока. Може и да попита как се решава някоя задача, но напоследък не, или само една. През 5-10 минути пита - има ли въпроси. И така протича часът. Вече дори не смея да предложа на девойката да й прати решените задачи в Тиймс, след като миналия път я навика, че в неделя в 19 била ги пратила.

# 378
  • София
Бети, по мат и аз мисля, че не случиха много на добър учител. Нямам лични наблюдения, но така ми споделя моят осмокласник, че не обяснявала. Той ходи на уроци и се надявам да попълни дупките. Въпреки това, може би ще остане с 4. По информатика също натам върви. Сутринта слушах част от часа по БЕЛ, закръгли срочните оценки в полза на ученика. Моят е твърдо 5 там. Тоест засега се повтаря това, което изкара на НВО - по мат резултатът му се равняваше на 4.30, по БЕЛ - на 5.30.

# 379
  • у дома...
Всеки един учител, дори и госпожата по физическо, инициират дискусии в часовете си. Много е забавно да слушам децата Simple Smile

# 380
Elwing, ние също ползваме частен учител плюс помощ от приятел (Светле Heart ). По математика вероятно ще е 5, средно аритметично е точно за толкова кръгло. По БЕЛ е за 6, значи да очакваме днес да ги оформи. В момента би трябвало този час да върви.

# 381
  • София
Само да кажа, че да точиш зъби за контролни в ПО, не го намирам изобщо за нормално и абсолютно нищо не оправдава това им поведение. Как пък един не каза, че ще ги научи в ПО на нещо повече?! Наясно сме всички, че както един изпит, така и една контролна дава моментна снимка, затова не виждам това пренавиване защо е.
Що се касае за някакво доказване на оценки от ДО, категично не съм съгласна с това. Никой нито има времето, нито желанието да доказва каквото и да било.
Да попитам само - вие наистина ли си вярвате, че някои от вашите деца не преписват в ДО?

# 382
  • у дома...
Ако преписваше, нямаше да е такава трагедия в оценките по някои предмети... Личи си по кои предмети ѝ върви и учи с лекота, личи си кои неглежира от високо самочувствие и фалшива самоувереност и си личи къде пропуските са огромна пропаст. Само двойка няма тази година в оценките.

Последна редакция: вт, 26 яну 2021, 12:00 от Просто_майка

# 383
  • Пловдив
И аз смятам, че ако с истински учители и искат да ги научат на нещо, ще им е по важно да преподават и наваксват липси. По време на ПО, а не да ги изпитват. Защото оценките са най-маловажното нешо, важното е децата да знаят. И като изхабят двете седмици и в изпитване, пак сме на изходна позиция. Не знам, още Повече започвам да се настройвам негативно към такива учители.
Какво ли се учудвам, системата е просто уникална

# 384
  • у дома
Аз със сигурност не живея в такава заблуда-парадоксът е,че по философия на контр ПО има 6,а на ДО с все учебник и гугъл и вайбъргрупа има 5. По ае не ка правили контр ДО,а ПО ги спукваше през ден от контр я петминутща на думи,я някакво упр. един път седмично си правеха официални контролни от по час-два учебни часа.Сега само ги изпитва устно и им дава да пишат и да пращат.

# 385
  • Между гори и планини
С тия афти от стрес които му излизат на моя, хич не вярвам в преписването. Освен това го виждам колко се старае да учи.
Единствено трябва да се пречупи на устните изпити. Да не блокира от притеснение. Днес като изпитваха други по български и литература, всичко знаеше, но ако го изпита устно....

# 386
Нека да ги изпитват присъствено, ако ще всеки час, но на материал предаден присъствено, а не учителят да преподава урока четейки от учебника при ДО , пък после да ги  да иска знания присъствено.
 Децата знания ще имат,  но не благодарение на ДО  и изпитвания все едно са на норма.

# 387
  • о`майна лунна нощ е
Абсолютно съм наясно, че наборите грабят с пълни шепи от удобствата на ДО. Ето защо и не живея в заблуда, че оценките са реални. Много показателно е как на тест по немски в петък ми вади петици, а на устно изпитване в понеделник на думи - двойка. Оправдава се, че на теста господинът давал граматика, а на устното го изпитвал на думи, които не знаел, но не му минава номерът.

# 388
  • София
Сигурно повечето преписват по време на ДО и вероятно и моите го правят. Истината обаче е, че оценките на девойката в СМГ са по-ниски по време на ДО, отколкото по време на ПО. Тя изглежда загубила интерес към ученето и към оценките, абе направо си е депресивна. Много ми е мъчно... За моите деца ДО е направо убийствено. Просто станаха други хора. Тази изолация буквално ги убива, или поне със сигурност убива жизнеността и интереса към живота към цяло.

# 389
Аз пък друго се чудя.
Всяко дете направи своя осъзнат избор на това какво иска да учи и в кое училище иска да го учи. То не бяха чудеса от храброст да се стигне заветния бал за избраното училище, стискане на палци, леене на куршум, плюене в пазва за да се влезне на желаното място.
Хубаво. Влезна се на желаното място. И защо? За да преписват? Това ли беше целта? След като няма грам мотивация да се учи за собствено удовлетворение от придобити знания и изграждане на самочувствие, че наистина си усвоил материала и ще се справиш успешно. Иначе защо изобщо си полагал усилия да влизаш в съответното училище?
Трудно ми е да разбера ползата от преписването.

Общи условия

Активация на акаунт