ОСМИ клас 2020/2021 - Осмокласникът онлайн блее, майка му от яд беснее!

• 28 180
  • 756
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Не че защитавам учителката, но понякога ми дожалява и за тях. Непрекъснато всичко се гледа под лупа от стотици родители и трябва да са вечно в обяснителен режим. Когато ми е минавала еретичната мисъл да преподавам, точно това ме е отказвало.

# 301
Синковецът е писал (или казал, не разбрах точно) на учителката си по математика, че има верен отговор, отчетен като грешен. Отговорила му, че ще погледне, когато има време. А, да видим. Чакам с любопитство да видя дали ще се промени оценката в Школо. Казах му обаче да си направи скрийншот на цялото класно, защото много тестове изчезват от платформата след като бъдат проверени. Това си зависи от учителя. При някои стоят неща още от средата на октомври, но при други изчезват скорострелно.

# 302
  • Между гори и планини
Ако не им харесва , винаги могат да си намерят ново поприще. Едва ли насила стоят и преподават.

# 303
  • София
Ако не им харесва , винаги могат да си намерят ново поприще. Едва ли насила стоят и преподават.
Ами те често си и намират и оттам идва драмата с липсата на добри преподаватели на много места.

# 304
  • софия
Със сигурност не им е лесно и са натоварени. Всеки от нас е така в работата си. Но, ако си сгрешил, а всеки, който работи, греши, е хубаво да се поправиш. Или госпожата не може добре писмено да изрази пропуските и оценките, или не иска да си признае, че е сгрешила. Все пак това е математика, не е бел или философия, и когато има грешки, те се виждат еднозначно.

# 305
  • София
А според вас има ли шанс ако са на ПО от 04.02., да пуснат спортовете на некартотекираните?

# 306
  • София
Аз останах с впечатление, че пускат и спортните зали, фитнеси и т.н.

# 307
  • София
sssani, хубаво е, че си писала и ти на учителката по философия. Наборът също няма отговор, но той е решил ако до сряда не му отговори да я пита и в часа.

# 308
Аз чакам с нетърпение резултата от последното контролно по математика на младежа. От чисто любопитство.
След като го предаде го изпрати и на баща си за проверка. Има две технически грешки, едната от които е толкова безумна, че баща му като видя каква простотия е написал и каза, че само заради това би му писал двойка ако е учител, независимо, че другите задачи са му верни...
Та сега чакам. Да видим дали и учителката мисли като баща му. Grinning

# 309
Пускат всичко! Картотекирането никога не е спирало, ако искате да спортува го картотекирате.
 Картотеката е проблем само за деца с амбиции за високо спортно майсторство, които са попаднали на алчни треньори в началото и решат да ги сменят.  Но и за там си има лек!

# 310
  • София
Моят проблем е, че аз винаги съм на страната на учителите и накрая това ми излиза през носа.

# 311
Всеки учител, както и всеки човек може да сбърка, ама да се инати и извърта не е достойно.
Очевидно тази учителка се е объркала, нищо чудно да е смесила работите на две деца.Ами да си признае грешката, да няма недоразумение. (за случая на green говоря, с домашните, че се размества дискусията)

Аз имах такъв случай във втори клас.Тетрадка, в която пишат съчинения и преразкази. От едната страна съчинение, от другата - място за поправка. Съчинението старателно, една запетайка сгрешена, подпис. Оказа се, че са преписвали от дъската, добре, учат се. След една седмица-на същото съчинение-поправка, пак една запетайка сгрешена, малко по-грозничко, никакви правописни грешки. И отдолу"Това не е поправка!" Слаб 2!
Сега, видях аз, че не е почерка на класната, ама иначе абсолютно абсолютно "неин почерк" на поведение. И отдидох да я питам, възможно ли е да ми покаже например, една работа със среден 3, да видя, аджеба разликата и какво не му е стигнало на моето поне за 3.
И почна, ама това била учителката от занималтя, тя замествала(моето не ходеше на занималня), ама не било "омастилена двойка"., т е била за сплашване, защото цял час синът ми се въртял и не писал. Добре, знаем си го, върти се, говори в час, не одобрявам. А кога, питам аз, като цял час не е писал, успя да напише с една сгрешена запетая цяла страницата. Мън, мън и после тормоз върху детето ми, не ми се влиза в подробности, ама грозни истории.

Този случай, ако някой ми го беше разказал, откровено ви казвам, щях да кажа "хайде, хайде", не може да е съвсем така. Ама се оказа, че може. На път бях снимки да публикувам във ФБ.
После си казах, че не искам да тровя душата си с ненужни битки.

Ако пиша всичко това, то е защото в националното ни самосъзнание образованието е изключителна ценност. Някога богати, но не толкова учени хора са подпомагали финансово образованието на чужди деца(през Възраждането и по-късно), давали са пари да се строят училища. Учителят е на пиедестал в нашите представи. Да, обаче сред тях има такива дребни душици, че е въпрос на оцеляване досегът с тях.
Иначе, майната им на оценките, обаче че деца нараняват, това е болното.

# 312
  • София
Но такива ситуации едно към едно показват защо много деца в 7 клас стигат до положение да мразят математиката и да си мислят, че е ужасно трудно нещо. Попадаш на кофти учител и всичко е до там, а това не е предмет, който да може да се компенсира 8 клас да кажем.

# 313
  • София
Това е валидно за всеки предмет/наука, не само за математиката. Децата са си деца. Не случайно, за да си учител, трябва да си педагог, но в днешно време всички са специалисти по отглеждането, възпитанието и обучението на децата. Smirk
Цял живот ще съм благодарна на учителите на моето дете, в периода 5-7 клас, че някак без напрежение, стрес и излишни драми, му отвориха чакрите за науките. Joy

# 314
  • софия
Започвам да се притеснявам за догодина, нищо че проповядвам как не трябва да се прави за нещо, което още не се е случило. Има много оценки по всичко и изглежда, че няма какво да ни изненада или да очакваме с оформянето. Мрън пак си почива. Изобщо, за сега, тази година е като на летен лагер. Как догодина ще влезе в час с натоварването от разказвателни плюс нов език не мога да си го представя и се напрягам от сега.

Вчера се вижда с деца от стария клас. Направили са обиколка за 18 км по паркове и центъра. Едва ходеше като се прибра. Чудесни деца бяха и се надявам да успеят да поддържат активен контакт. Имат един невероятен, нестандартен, умен блестящ младеж, който ми е любимец от първия ден на първи клас и е ми е астрален близнак (което не ме прави мен умна като него, макар и дърта, но ми е приятно да имам нещо общо с този прекрасник). С интерес ще го следя как ще се развие и какво ще постигне. Но и майка му е жестока - извън всякакви общоприети разбирания за възпитание е. Не знам от къде намира сила да бъде такава. Мрън и най-добрата ѝ приятелка са убедени, че той е единственият човек, когото познават до момента, с когото със сигурност биха искали да запознаят децата си. Не знам как им е хрумнало да стигат толкова далеч във времето. Като споделих с майка му и тя отговори "Това са жените. Винаги гледат в перспектива." Grinning

Последна редакция: пн, 25 яну 2021, 16:09 от zvаnchе

Общи условия

Активация на акаунт