ОСМИ клас 2020/2021 - Осмокласникът онлайн блее, майка му от яд беснее!

• 28 186
  • 756
  •   1
Отговори
# 285
  • у дома...
Значи сагата на моята Ани с математиката продължава... Задачите, дето вчера решава и рева на тях, се оказа, че днес са ги взимали. Девойката объркала страниците, на които е домашното...

# 286
  • Между гори и планини
И моя веднъж по невнимание решава съседните задачи. Та прави двойно домашно 😜 Но поне беше на същия урок.
Тая седмица математика чак в четвъртък и събота. Малко почивка.

# 287
Значи сагата на моята Ани с математиката продължава... Задачите, дето вчера решава и рева на тях, се оказа, че днес са ги взимали. Девойката объркала страниците, на които е домашното...
Просто_майка, мисля, че трябва поощрителна награда да получи за ентусиазма си. Hug
Пък ако и сама си ги е разбрала - даже две! Grinning

# 288
  • София
Не искам да чувам за този предмет.Току що говорих  с една учителка по телефона.Очаквам потвърждение че ще я вземе с един поне помощен час седмично.Потривам ръце в очакване на физиономията на наборката като й кажа новината в междучасието.....

# 289
  • София
Тук понеже сме си по-близки ще споделя какъв отговор получих от учителката по математика на петокласника по повод 4ка за липсващи домашни: "Здравейте, бях изключително натоварена изминалата седмица, за което се извинявам. Не точно съм се изразила, че липсват домашни. Домашните са налице, т.е написани, изпратени от Никола и получени от мен. Както Вие пишете, аз проверявам верността на задачите и ако искате, ще ги прегледам отново и ще Ви посоча на всяка една домашна грешките, а това и Вие може да го видите в отговорите ми. Оценката от домашна се посгавя, не само на решена и изпратена домашна, а и на верността на решените задачи, т.е оценката е комплексна. Виждам, че ми изпраща и пререшени задачи,което е чудесно, но аз проверявам и си отбелязвам грешките, както на цомашни, така на контролни, класни и писменни изпитвания. За да не се допускат грешки, още в часа или на другия ден, трябва да ми каже какво е неясно, за да обясня пак. Освен това, на всички ученици лично съм диктувала телефона си и съм казала, че може да ми се обадят за разяснения. В тиймс на лично или на телефона, отворена съм за дообясняване на задачи или друго. Телефона ще го напиша и на Вас, ако сметнете за необходимо да се чуем: ...... Хубав ден!"
От нея цифром и словом обратни мейли с коментар за грешки има 2 като и след двата детето е изпратило пререшените задачи... Или излиза, че 4ките са му на точни тези две домашни, а всички други пък въобще не са оценени... Да не говорим, че оценките върху писмени изпитвания, контролни и класни са отделни и въобще не разбирам защо ги намесва. В момента дишам дълбоко и броя до 10...

Последна редакция: пн, 25 яну 2021, 14:27 от green_dawn

# 290
  • Пловдив
грийн, аз се вбесих само да го чета това,не знам какво ти е на теб. Не дишай дълбоко, набери я, мамка му.

# 291
  • у дома...
Просто_майка, мисля, че трябва поощрителна награда да получи за ентусиазма си. Hug
Пък ако и сама си ги е разбрала - даже две! Grinning
Сега се чувствам виновна, че ѝ се карах, че не си е чела урока... Ще ѝ купя торта Simple Smile

Подозирам, че ще върнат 5., 7., 10. и 12. клас присъствено. И после ще има трета вълна. Дано не се окажа права.

Последна редакция: пн, 25 яну 2021, 14:42 от Просто_майка

# 292
  • Между гори и планини
Да, понякога директната връзка е най-добрата. Така чрез писма е дълга и широка.

# 293
  • София
Аз държа да има писмена следа. Ето в това писмо изведнъж вече не била четворката за непредадени домашни... А това е съобщението й от предната седмица до детето в Teams:
[1/22 8:52 AM] Никола ....
    Г-жо имам написана четворка с дата 21 ще ми кажете ли грешките ми и как да си ги поправя?
​[1/22 5:28 PM] Елена ........
    Четворката ти и за липсващи домашни и  е от дата 20.01, не от 21.01, имаш грешка на 1 г не 1 в, както ми казваш. След предишната оценка на домашна има само 1 работа изпратена от теб. Вторият срок  бъди редовен с домашните си и ще имаш по–висока оценка.
След моето писмо има още едно съобщение до него от днес:
За писменото изпитване оценката ти е мн.добър 5 /грешна 1г/, тази оценка не променя срочната ти оценка"
Тук вече ще действам грубо и ще искам да разбера скалата й за оценка, защото искам да разбера как 1 грешка води до 5ца.

# 294
  • софия
Грийн, обади се на тази госпожа и се разберете. Тя не помни къде какво и на кого пише. Нали ти е дала телефон да се чуете, ако прецениш. Преценила си.
Бих се направила на чук, че може би в резултат на писмената кореспонденция ми се губи нещо и явно пропускам нещо важно.

# 295
  • София
Грийн, мисля, че е по-добре да се чуеш с нея. Писмената комуникация може страшно да изкриви картината. От написаното от учителката оставам с впечатлението, че е влязла във фаза защита - прекалено дълъг отговор, абсолютно неясен и объркан. Де факто като страничен човек нищо не разбрах от писмото ѝ.

# 296
Грийн, съгласна съм, че трябва да има яснота.
Аз бих я потърсила, при така развилата се ситуация, колкото и да не ми е приятно да водя подобни разговори.

# 297
  • София
Същата учителка преподаваше на набора миналата година и опитът ми показва, че при нея всичко може да бъде изкривено без значение писмено или по телефона. Сега се амбицирах и довечера ще му проверя всички домашни, които е пращал едно по едно, за да видя колко грешки има и за колко от тях тя му е върнала обратна връзка. Тогава ще преценя дали да й се обаждам или пак ще пиша, но с копие до директора.
Да не говорим, че ММ днес е "присъствал" в час и е станал свидетел как тя е сбъркала задача, Никола се е опитал да я поправи, но тя му се е скарала да си мълчи.

# 298
  • Между гори и планини
В такъв случай, с тетрадките и кореспонденцията при директора!

# 299
  • София
И аз бих се обадила.И аз обичам писмени следи.И след като писах през платформата съобщение на учителката по философия, никъде не се вижда това......И сега- шах и мат.Аз ли съм тъпа, платформата ли  .Дори не знам как да разбера и къде да гледам  за отговор при условие че никъде не е отразено че е имало изпратено съобщение до въпросната учителка

Общи условия

Активация на акаунт