ОСМИ клас 2020/2021 - Осмокласникът онлайн блее, майка му от яд беснее!

• 28 229
  • 756
  •   1
Отговори
# 420
Е по принцип вече затова е хубаво, ако ще се кандидатства в определен университет, да се готви човек.

# 421
  • Между гори и планини
Аманда, в рисуването има повече математика отколкото хората предполагат 🙂
Не трябва и някаква крайност, да са с тройки, колкото да минат .
Но е хубаво да имат някаква насока и да си учат повече по тези предмети. Ние ще наблягаме на български, математика и физика. Друг на биология и химия. Но останалите предмети трябва също да са на прилично ниво.

# 422
В България всеки предмет в училище си е сам за себе си. Няма връзка между тях. Изкуството и математиката са свързани, ама не и в училище.
Едно от нещата, които ме привлякоха в иновативните паралелки на 2 аег е обещанието да учат предметите така, че да са свързани и преплетени. Да видим ще стане ли така наистина.

# 423
Сигурно е така.
На мене започна много зле да ми влияе всичко във форума. Преди време изобщо не се интересувах от това какво учи и ми се струва, че се справяше по-добре. Сега го разпитвам, чета тук, пренавивам се и става зле. Ще си дам малко почивка, защото така рискувам да си разваля отношенията с децата, а те са ми по-ценни от разни оценки и представяне в училище.

Последна редакция: вт, 26 яну 2021, 19:09 от Amanda.D

# 424
  • София
Amanda, ако детето се чувства добре с решенията си, със себе си, ако има приятели, на които може да разчита, всичко друго е пълнеж, дори и образованието. Има едни основни неща, на които се гради щастливия човек. Образованието може да даде много хоризонти, но може и много да отнеме.
Звучи лесно да приложим подобно отношение към децата, но на практика не е така. Както децата са подложени на peer pressure от средата и ние сме подложени на същото (това, което казва Amanda за форума).

# 425
Форумът дава много информация и гледни точки, но да, понякога трябва да се чете с разбиране и да се бие пауза Simple Smile

# 426
Не се напрягай, Аманда. Хората сме толкова различни, че е неефективно да се правят съпоставки спрямо останалите. Няма еднозначно правилно работещи решения. Всеки трябва да се стреми да подобрява себе си, а не да се сравнява с другите. И както Ницше е казал: “ Ти имаш своя път, аз имам моя. А такова понятие като правилния, верния и единствения път, просто не съществува.“
Децата са ти прекрасни и няма за какво да се натоварваш.

# 427
  • о`майна лунна нощ е
Аманда, форумът не е състезание Кой е по-по-най. Не позволявай да те натоварва, да те вкарва в измислена конкуренция или да влошава отношенията у дома. Поставянето на филтъра зависи от теб.
Като гледам хлапетата в темата какви резултати показват, какви стремежи имат, колко учат ... Ми, наборът не е такъв. Ама хайванчето си е мое и ще си го гледам, поне до пълнолетие. Поне е добро и на вид послушно дете.

Последна редакция: вт, 26 яну 2021, 16:42 от `ТуиГ

# 428
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аз затова не влизам в готварския форум, много зле ми действа на самооценката Simple Smile Това в кръга на шегата.

Трябва да се намери баланс между това да знаем какво учат и правят децата ни и това да ги оставим да взимат решения и да носят последствията. Всяко дете трябва само да си намери пътя, а нашата работа е да им дадем повече възможни пътища и да ги подкрепим в избора.

# 429
На мен форумът ми е спасение понякога. И като ми е тежко, и като имам да питам. Пък колко неща съм научила не е истина. Освен това са ми интересни разни родителски практики, които са съвсем далечни от моите възприятия, но хората сме различни и в никакъв случай не бих ги възприела, но ги чета с любопитство. Е, ядосвам се понякога, ама толкова бързо ми минава, че няма накъде. Няма как всички деца да са перфектни във всичко, хич и не искам да е такава де. О, и си спечелих БиЖу Heart

# 430
  • у дома...
Не искам да е перфектна. Искам да е щастлива!

# 431
  • София
Ние се прибираме от кратка ски почивка (която аз изкарах преобладаващо в спа центъра 😁).
Не, анти Ковид мерки точно в хотелите няма. Всички са без маски.
Ама хубаво беше да се почива така, ей!
Три тийн деца бяха, едното в друг хотел, пуснахме ги да ходят на ски сами с шатъла на хотела и да си карат после самосиндикално. Едни такива ухилени до ушите от щастие бяха.
Девойката просто я освободих два дни от училище по домашни причини. Има шестица на класното по математика. Май само БЕЛ чакаме, по всичко друго ще е с 6.
Но по-скоро сме окрилени от почивката с приятели като в доброто старо време...

# 432
  • София
Нещо пак недомислици. Излиза, че две седмици ще ходят на училище и после пак месец вкъщи. На всичкото отгоре там, където са само гимназии ще има две седмици, в които ще ходи само 9. клас. Безумие. Защо преч в гимназиите да разделят випуските 2:3 и така две седмици ПО, две седмици ДО.
Днес започна изпитването по ФЕ за срочна оценка. Голямо изпитване пада и утре продължава. Въобще класната не си поплюва и ако хване петица ще е цяло чудо.
Скрит текст:
Май може да ми отпадне ваксинацията. Днес говорих с личната, която ми се накара, че съм се записала, защото по медицински причини нямам никакви имунизации ( с изключение на първата доза ДТК и алергична реакция след нея). Според нея трябва да изчакам и да не бързам, но това е против моето желание. И се чудя какво да правя? Да рискувам, или да изчакам

# 433
  • софия
ПитАх аз тук какво го правим този един випуск, който зависва. Ще се окаже късметлийски - само те в цяло училище.

# 434
  • Между гори и планини
Като си прехвърлях на ум седмици присъствено и онлайн, нашите сега ще почнат, после месец у дома, пролетна ваканция, още отиване, максимум две защото са до края на юни . И предполагам , че учителите ще дебнат тия две седмици и ще им накъсат шортите от контролни и изпитвания .

Общи условия

Активация на акаунт