ОСМИ клас 2020/2021 - Осмокласникът онлайн блее, майка му от яд беснее!

• 28 194
  • 756
  •   1
Отговори
# 360
  • у дома
И ние го бяхме пропуснали.
Добре, че Моника се сети, та го поръчахме.
Ние сме по този на Анубис.
На сайта на училището ни издателство за учебник по ИИ не видях-та абсурд да съм купила.Ако поискат ще се купува,но не вярвам...
Бисе,скоро се бях сетила-при същия образ от мин год по ФВС ли сте?

# 361
  • Между гори и планини
Не съм купувала ни Рисуване, ни Музика. По ИИ, учителят им диктуваше някакви уроци и им даваше теми за рисуване. Веднъж трябваше да рисуват върху стъкло и да правят отпечатък, да моделират фигура от пластелин, глина или сапун, и аха тема плакат екология, носии...

# 362
Светле, не!😀
Пенсионира се😎
И за да има баланс в природата, в момента имаме страхотна учителка по ФВС❤

# 363
И при нашия до сега имаха Музика, сега ще сменят с ИИ.
Девойката, една година по-голяма, която му даде учебниците, специално подчерта, че ИИ и Музика не е купувала, но нашия нали е от изпълнителните, не ме остави на мира докато не ги намерих Simple Smile Нямам спомен да е отварял Музиката, сигурно същото ще стане и с ИИ Simple Smile
Учителката по музика е страхотна. Дава интересни задачи, за изпълнението на които няма как поне да не чуеш малко от произведението...Като последната задача - таблица с различните музикални школи, представители и те трябваше да попълнят най-известното произведение, като го направят на линк към видеоклип на съответното. Бяха около 20 композитора!

# 364
И при нас музиката се сменя с рисуване втория срок. Учебникът ни по музика беше на "Изкуства". Учителката им пускаше презентации, които четеше на фона на силна музика и почти нищо не се чуваше. После на контролното даде някакъв откъс от произведение да се познае и въпроси към него и епохата, от която е. Е, да обаче музиката не тръгна и се наложи да им отпаднат няколко въпроса.
До сборника по математика не стигаме. Решава всички задачи от учебника и учебната тетрадка и силите ни се изчерпват. Simple Smile
За ДО и ПО - опасявам се, че ще "преподават" усилено през ДО и през двете седмици ПО ще правят контролни. Ако въобще стигнем до втора "врътка" и не ни затворят преди да ни дойде пак ред. А горките 6-класници и 9-класници, чак през март ще стигнат до училище евентуално!
Имаме вече и една годишна оценка - по музика направо освен срочната и годишната е нанесла.

Последна редакция: вт, 26 яну 2021, 09:06 от Betty L.

# 365
  • о`майна лунна нощ е
Първо оформяне на набора за срока - 5 по ИТ.
Като цяло средният успех ще гравитира около Мн. добър, но заради вероятните шестици по рисуване и физическо. Немският го виждам с 4 и в двата формАта. Математиката е бетонирана на средно аритметично 4, Българският отива към 5.
Не съм имала очаквания за отличен успех и се оправдаха. Живи и здрави да сме, искам да му остане нещо в главата.

# 366
  • у дома
https://

За ДО и ПО - опасявам се, че ще "преподават" усилено през ДО и през двете седмици ПО ще правят контролни. Ако въобще стигнем до втора "врътка" и не ни затворят преди да ни дойде пак ред.
При нас се случи точно това-дезата се върнаха за седмица ,преди официалното затваряне-спуквяха ги от контролти.

# 367
Да, и при нас се получи така, когато ги върнаха в училище за една седмица.

# 368
  • Между гори и планини
О, аз съм сигурна , по математика дори им го казала - влязат ли в училище, веднага контролно.
По английски не са били изпитвани само на думи, така че това очаквам. Вероятно и по български...
Слушам в момента ги оформя и изпитва по български. Учителката има приятен глас, не повишава тон, аз съм доста добра по предмета, но тази жена и начина ѝ на изразяване с много термини, ме кара да настръхна.

# 369
Момичета,младежът има едно нещо на челото, което се образува от кръвоносен съд и трябва да се махне с електрокоагулация. Имате ли опит с такава процедура? Чудя се къде да го водя, за да го направят възможно най-качествено и да не остават белези.
Зазу, тъй като в момента по друг повод се наложи да търся добри специалисти в тази област, мога да ти препоръчам https://dermatosurgery-tchernev.com/ и проф.Чернев. По-скъпо е отколкото на други места, но човека си разбира от работата.

# 370
  • София
ston в плуването картотека се прави в началото на годината, ако се изпусне срока, може да се картотекира , но се плаща глоба. Проблем има при смяна на клуб по време на годината. Тогава стария клуб  може да откаже да запише картотекирано дете за състезание, ако то тренира вече в друг клуб.
В очакване съм на официална заповед кои класове ще стартират от 04, че вече се обърках. Наборката се е наточила да ходим на шопинг Grin

# 371
  • София
Наборът каза, че предпочита да ги изпитват в училище, но това му желание се случи след класното по математика заради невъзможността да се връща назад в задачите. Интересно ще е с другите предмети, защото според мен е имало яко преписване...

# 372
Моят син има ИИ през първия срок, през втория ще е музика. И по двата предмета обаче няма учебници.
Учителката по математика му е повишила оценката от класното. Снощи го разгледах. Грешките, които е допуснал са от глупави по-глупави. Другото е, че самите задачи изобщо не ми харесаха. Струваха ми се някак неравномерно подбрани. Същите забележки обаче имам и към класното на малкия.
Не знам. Явно моите разбирания за класна/контролна работа са съвсем различни и още не мога да преглътна тези нови системи за оценяване.  Смисъл за мен има в 4-5 по-дълги задачи,  с подточки, които да обхванат целия материал. Подточка а) директно прилагане на формули, знания; подточка б) комбиниране на знания. Всичко да е с пълно разписване и да се проверява от-до. Такова контролно носи информация какво са овладели учениците и какво не. Какви са най-често допуснатите грешки. Неусвоен изцяло материал или леки пропуски. Грешките технически ли са или груби от незнание. Така могат да се направят изводи и за отделния ученик, и за класа като цяло.
А иначе един грешен отговор без разписана задача не носи никаква информация. По същия начин един правилен отговор, избран от 4 възможности, не означава непременно знание и отново не носи информация.
Аз, като родител, понеже съм заинтересована дали децата ми имат знания, винаги съм ги карала пред мен да решат сгрешената задача, когато правят тестове. За да видя аз къде точно грешат. На учителите обаче им е по-лесно да проверяват тестове с шаблони и явно вече не им се занимава да преглеждат решения. Или пък моите деца все на такива учители по математика попадат.

# 373
  • София
Странни неща се случват с това класно по математика. Наборката твърди че при предаването на класното  е излязло че е имала една сгрешена задача от тези с избираем отговор ( явно системата автоматично ги маркира).А сега при прегледа на работата излиза 5 верни.  И е неприкрито шокирана от оценката заради това разминаване.Как се доказва реалната ситуация  не зная...Притеснено ми е  от това че няма време за поставяне на оценки, за оформяне....Учителите същевременно  си карат спокойно , а ние сме. в неведение от евентуалните оценки, които си имат записани нейде по тефтерите...Ядосана съм от тази ситуация.И много искам да ни върнат присъствено.Още повече искам да се организира родителска среща.И ще настоявам за това.Ние не сме имали такава нито преди 15.09, нито след това.Реално не познаваме никой учител ,което е малко странно....

# 374
  • у дома...
Яко преписване пада през ДО-то. Аз затова обяснявам, че е много важно оценката да си е нейна. Призна, че се е опитала да си изтегли приложение за телефона, което решава задачите. Ама къса клечка - с Хуауей е и няма гугъл плей, та не станало... Нали в крайна сметка, като се върнат присъствено ще лъсне цялата работа. По-добре да се знае реалното състояние. В дипломата за 7. клас има 5 и 6 по математика. Сега чак разбра, че тези оценки не са реални.

Общи условия

Активация на акаунт