ОСМИ клас 2020/2021 - Осмокласникът онлайн блее, майка му от яд беснее!

• 28 160
  • 756
  •   1
Отговори
# 435
  • софия
Все се надявам да се върнат за постоянно пролетта.

# 436
  • София
Стаматов след малко при Цв. Ризова по БТВ.
П.П. 5 минути. Нищо не каза.

Последна редакция: вт, 26 яну 2021, 17:32 от мама МОНИ

# 437
Трябваше отделните училища да могат да решават спрямо броя на учениците си. Има малки училища, има огромни, има частни с малки випуски.

# 438
  • о`майна лунна нощ е
Има и такива с по две училища в сграда. И при тях /т.е - нас/ е купон.

# 439
  • Между гори и планини
Интересно ми е как тук ще организират ученическият транспорт за всички като нас извън града.... Ох!

# 440
  • София
На нашите май са им дали учебник/книга за JAVA, който трябва да прочетат до края на годината, но е 800 стр., ако правилно съм разбрала.
Като се прибере от плуване младежът, ще го питам колко е голям и ако става за пращане по имейл, мога да го препратя.

# 441
  • София
Някой да се сеща за онзи виц, в който синът все обвинявал майка си, че не го била подкрепил да стане клоун и накрая се стигаше до някакви пари за психотерапевт?

# 442
Зазу, поне снимай корицата. Да видя автор, издателство и ако има откъде ще я купя.

# 443
Все се надявам да се върнат за постоянно пролетта.

И аз се надявам. Няма как този график да просъществува до края на учебната година. Меганеудобен е. Да им слагат там маските и да тръгват всички. Въпреки, че ми е жал за децата. Дори аз на работа не съм задължена да стоя постоянно с маска и мога да я махна като съм на бюрото. Weary
Вече имам усещането за пълна безизходица и гнет, чудя се как и себе си, и тийнката да издърпам от дупката.
Който се дразни, да ме прескача, имах нужда да се оплача просто.

# 444
Някой да се сеща за онзи виц, в който синът все обвинявал майка си, че не го била подкрепил да стане клоун и накрая се стигаше до някакви пари за психотерапевт?
Това ли имаш предвид? https://www.obekti.bg/chovek/na-moya-bdeshch-sin

# 445
  • София
Да, точно това. Много благодаря

# 446
  • у дома...
Интересно ми е как тук ще организират ученическият транспорт за всички като нас извън града.... Ох!
В момента в нашата община има пет лъча, от които се возят 1-4 клас. Возят ги колеги от администрацията с наличните служебни автомобили. Дори и едно дете да има някъде из селата, трябва да се извози. След 5 клас до 12. клас са по една паралелка от випуск. Определено ще в весело.
 По Нова днес са давали 30-то. 70% тествани учители и за сега няма открит болен. И са закупени пречиствателни на въздуха за всеки клас. И ще почват с плуването.

# 447
Ей, браво на 30-то за пречиствателите. Повдигнах същия въпрос в нашето училище - началното, защото то сега работи. Пълно мълчание. А това може да бъде нелош вариант, особено през зимните месеци, когато има всякакви вируси.
Иде ми да отида, да купя един пречиствател и просто да им го занеса в класната стая една сутрин.

# 448
  • sofia
Аз пък друго се чудя.
Всяко дете направи своя осъзнат избор на това какво иска да учи и в кое училище иска да го учи. То не бяха чудеса от храброст да се стигне заветния бал за избраното училище, стискане на палци, леене на куршум, плюене в пазва за да се влезне на желаното място.
Хубаво. Влезна се на желаното място. И защо? За да преписват? Това ли беше целта? След като няма грам мотивация да се учи за собствено удовлетворение от придобити знания и изграждане на самочувствие, че наистина си усвоил материала и ще се справиш успешно. Иначе защо изобщо си полагал усилия да влизаш в съответното училище?
Трудно ми е да разбера ползата от преписването.
Да ви кажа честно, като го няма тоя стрес и неизвестното около изпита в 7 клас и всички тезци премеждия, сега просто децата си казват, че старшното е минало и камо ли вече са свобони от отговорности. Пък да не коментираме, че влизането в гимназиите не винаги е само от желатие, а и вече е и т.нар фукане къде си Sad . Иначе сега като ги върнат на ПО и те са първите, ще има един хаос, неразбиране и малко може да се загуби ефекта, че после пас след 1 месец пак, ама хайде все пак да ни мине мерака пак да си се върнем и поне да се опитаме да нормализираме. Кой знае сега и със скафандри може да ги накарат да ходят, но малките и гоил да тръгнат, пак всичко ще си е наред.

# 449
Simple Smile Да, това е напълно разбираемо, че децата очакват след толкова много натоварване да си почиват. Но долколко очакванията се припокриват с действителността е отделен въпрос.
Аз на моето дете му обясних, че ще трябва да се раздели с тази илюзия, защото тепърва трудното предстои.
Само тази година съм му казала, че ще е по-свободна и то заради 12-те часа английски седмично, които с нищо няма да го затруднят.
А от догодина като започнат и повече специални предмети, пътеката става все по-стръмна, а той трябва да е подготвен - без значение тази година ДО ли е, ПО ли е. Защото пропусне ли основополагащи знания от тази година, другата няма да му е особено приятна...
Но всеки сам си преценява дали иска да затрудни живота си и как. Аз предпочитам да улеснявам.

Общи условия

Активация на акаунт