ОСМИ клас 2020/2021 - Осмокласникът онлайн блее, майка му от яд беснее!

• 28 114
  • 756
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Тъй като няколко майки поискаха координати,ще дам подробности. Моите племенници са дарили в Магама,само там не са им искали допълнително да платят за направата на перуки.Уж са обещали,че косите ще са за перуки за онкоболни,но "гаранция-Франция"...Трябва да са дълги поне 30см и да не са боядисвани.

# 526
Наборът е с прибрани клавиатура и мишка. Туиг, благодаря за идеята. Около 20.02 може и да му ги върна. Има още 4 учебни дни, ще се справи и с телефона, после пък уж ще е присъствено и компютър няма да му трябва.
Светва ми тази вечер в Школо 4 по математика на домашна работа. А онзи ден го гледах, че решаваше и пращаше нещо. Той взе да мърмори, че всичко си решил и пратил, каква била тази четворка. Хвърлих един поглед на въпросната домашна. Пратил всичко, ама друг път. Някои от примерите ги няма. Не се сетил как да ги реши. Защо, бе, сине майчин, не пита как да ги решиш? Не се сетил да пита! При условие, че точно в този момент се мотаех около него и подобни задачи беше решавал предните дни. Ама не, по-важно е да претупаме набързо всичко и да продължим с тъпата компютърна игра! Ей, много съм му набрала значи.

# 527
  • Между гори и планини
Моя не е оформен само по английски, ама тя му каза че ще е 6 (успя да премахне грозната двойка с около 15 шестици), по информатика и информационни технологии. Утре има информатика и ще иска да го изпита за по-висока оценка. Дори си игра и програмира нещо на Компютъра, нищо не разбирам от кодове, трябваше да натискам едно копче и ми излизаше диалог с компютъра. За втори урок на кодове - толкова.
По английски сто часа писа - то 3 страници думи, до цял урок в тетрадката, то от учебника да пише за любимия си филм.... По едно време пак спря тока, на вън вее, сняг не спрял да вали от вчера по обед. Но телефона е на зарядно, така че при нужда да разчита на него и мобилни данни.

# 528
Ама не, по-важно е да претупаме набързо всичко и да продължим с тъпата компютърна игра! Ей, много съм му набрала значи.
Младежът контролирано го оставям да се дъни в различни ситуации. Иначе няма как да си научи уроците. Ефект има Simple Smile
Днес късния следобяд по график имаше час за устно изпитване по ИТ. Той след часовете си влезна в групата за игра с дружината (които също си имаха съответен час за устно изпитване) и си джиткат младежите, няма лошо... Наближава неговия час. Предлагам му да излезне от групата и да се настрои за устно изпитване, да се подготви технически - "добре" и продължава. Подканих още веднъж. Пак същото. Сложих си слушалките с музиката и го оставих го да се оправя с единственото 10 минутно изпитване за срока изобщо.
Баща му ми разказа после - включил се младежът, звук от микрофон няма.... Извинил се и помолил да го изчака да се включи през телефона. Пуснал телефона - гледа няма инсталирано приложението за meet. 10-те минути си текат... Инсталирал, вързал се, учителят го изпитал в оставащото време. Младежът успял да си изпее всичко в оставащите минутки (след сериозна подготовка от страна на баща му преди това), писали му шестица, поздравили го за знанията и му пожелали приятен ден. Стресът, който преживя си е за негова сметка като не иска да слуша. Оказа се, че си е бил изключил звука на микрофона от бутона върху кабела на слушалките... Има една хубава поговорка: "Ум умува, ум царува, ум патки пасе!"
Та днес и патки се научи да пасе....

# 529
  • Между гори и планини
Знам , че си постъпила правилно и възпитателно. Но аз не бих могла да издържа  .
Но пък в крайна сметка аз се събуждам сутрин по средата на първия му урок, значи все пак е станал, закусил, измил, облякъл, оправил леглото и в 8ч е пуснал компютъра. За частните уроци също сам си следи. На игри е позволено да се играе само в петък са и рядко през уикенда. Вчера по изключение, защото нямаше какво да учи.

# 530
Аз позволявам игрите (ограничено време, все пак) зарада това, че общува със съучениците си през това време. А това е важно не само за него, а за всички тях като клас. Преди изпитването даже им обясняваше как да си изчисляват стойностите в двуични и16-тични бройни системи. Надявам се да е помогнал на някой съученик. Simple Smile

# 531
  • София
Включвам се и аз с косите:
Скрит текст:
Преди години приятелка се разболя и реших да даря. Резнахаа ми я в кварталния салон, сплита се преди това. Изпратих на салони Магама по куриер и след това чух слухове как даренията се ползвали за екстеншъни и т.н. Всъщност всичко беше наред, обадиха ми се 2г по- късно от една онкологична организация, споделиха че косата е използвана, перуката е готова и могат да ми пратят тел на жената, която я носи. За съжаление бях с бебе и много забравях, та не и звъннах веднага....чудех се какво да и кажа и после съвсем утече във времето....но поне се зарадвах, че е имало смисъл. При мен нямаше проблем за боядисването, само мерихме да има 25см.
И за да не е само спам, края на първи срок е с около 5.40. Мъчно ми е за БЕЛ, до 7. клас беше безупречен, а сега 4, ноооо ще си има обеца. Дано се стегне втория срок, защото май се е насочила към Жирналистика. Не ми се иска още от сега да прибягваме към допълнителни курсове.
Gadamer, много ме радва колко ви е спретната стаята, по конец.

# 532
Бисе, много е яка Ягито (как ще и викате баба)
Стон, днес и твоите нерви не са издържали.. И аз оставям да си вади картофите сам от пещта.
Днес съм щаслива, защото го похвалиха по немски. Ха дано хвалбите продължат и като се върнат в училище Simple Smile

Последна редакция: ср, 27 яну 2021, 22:20 от скаридка

# 533
  • Отвъд алеята зад шкафа
Благодаря на всички с мнения за даряването на коса. Ще прозвъня няколко места и ще реша къде. Много ще се ядосам, ако косата замине за екстеншъни.

Ема я оформиха вече, завършва с пълно 6, което от 2-3 години не се е случвало. По Бел има 11 оценки за срока, по АЕ - 11, по мат - 6, по инф. и философия.- 3 оценки, по специалните предмети- също 3 оценки. Та така... премина първият срок.

Откакто има своя стая, много я подрежда и чисти. Ако разместя нещо се сърди. Като същински скорпион, определила е място за всичко и ведната забелязва, ако има промяна. Измислила си е и схема за книгите в библиотеката. Междудругото, прочете на АЕ "Човекът Амфибия", сега чете H.G. Wells "The War of the Worlds". С нея среща непознати думи, по-стари и такива, които и на български не знае какво значат. Вади ги всеки ден в една тетрадка речник. Прави си to do списък за всеки ден и вечер ми го показва. Сега е решила да прочете 30 книги за годината и прави някакви разчети по месеци. За януари е прочела 2. Много й хареса "Мравките".

Последна редакция: ср, 27 яну 2021, 22:36 от gadamer

# 534
  • гр.София
Детската на Гадамер още миналия път ме впечатли много.

С по БЕЛ учителката нямало искам- не искам да повишавам,както си правехме криви сметки да се задоволи с 5. Щом си между две оценки-изпитване. Та я препотила днес.

Изненадващо се заформя 5 по Физическо ,което вкъщи сега е повод за майтапи.  Скъсаха се да учат спортовете на теория.  Но и ни е малко криво.

Ей,браво на Ема,за всичко!

# 535
  • София
Оказа се, че си е бил изключил звука на микрофона от бутона върху кабела на слушалките... Има една хубава поговорка: "Ум умува, ум царува, ум патки пасе!"
Та днес и патки се научи да пасе....
Напълно го разбирам детето. Този номер и аз си го спретнах веднъж в офиса преди години. Излязох от срещата, вързах се отново, пак нямаше звук. Накрая смених слушалките. Едва след срещата, открих какъв е проблема Simple Smile

Моите днес почти до 12 часа полунощ правиха някакви записи за домашното по ИТ и утре ще стават по-рано да довършват. Имам чувство, че само по ИТ пишат домашни, един път не съм ги видяла по нещо друго да пишат или учат, но и не влиза много често в детската.
Николета ще е с 2-3 петици, основно на разказвателните и въпросното ИТ и и е много неприятно, тъй като не е свикнала на толкова петици. Надявам се да се стегне за догодина входните, защото реално те я дънят най-много. Ваня както обикновено е почти последна във випуска, но като цяло се старае, колкото може, което за мен е достатъчно. По немски и английски и двете не си дават никакъв зор, като ви слушам за обема домашни, които останалите деца имат, моите са готови за 30 минути максимум обикновено.
Напълно изненадващо Николета има достатъчно точки за участие във втори кръг на НОМ и сега се жалва, че има допълнително домашно по математика. Тя вече от две години не ходи на школа по съзтезателна математика и задачите на втори кръг на НОМ определено не са и по силите. Ще видим дали изобщо ще се яви, миналата година изкара прилични точки на втори кръг, но при подготовката вкъщи не можеше буквално нищо да реши. А ние с баща и констатирахме, че явно и нашите сили приключват до задачи за седми клас втори кръг на НОМ Simple Smile

# 536
Щях да се откъсвам, но не мога:) Вече съм вътре.
Установих, че когато не говорим за учене, стои много дълго при мен. Иначе се затваря в стаята си.
Ама как да не говориш- тая сутрин се появиха срочните оценки по БЕЛ.  При три контролни за петица, класното също е за толкова, но четири на входното и двойка, която е преди всичко за поведение в час, има четири по ООП. Шест по ИУЧ, където заданията са в пъти по- трудни.
Ядосвам се, защото им е казала да си смятат средноаритметично и да решат дали да се борят за повече. Как пък няма грам амбиция?
По математика има 4.50 на класното. Шяхме да се изпокарахме, защото видях три в платформата. А каза, че е решавал задачи и се е подготвял. Явно оценкатс в платформата е преди преглед на черновата. Не очаквам повече от четири за срока с излагацията на вектори. Не допускам, че ще поиска и изпитване.
Но няма да кажа нищо. Ще мълча.

# 537
  • София
Аманда, мисля какво бих направила на твое място.
Може би в много кратък разговор бих предложила сделка - той се захваща да си подобри успеха, а родителското тяло го оставя на мира и не го закача повече на тема учене.
И така примерно два месеца да се види в каква посока вървят нещата.
Не че ще ти е лесно, но имаш много независим и свободолюбив млад човек. Струва ми се по-вероятно точно усещането за свобода у детето да свърши по-добра работа.
Не знам, сложно е.
Четох тези дни деветокласната тема. При доста хора има подобни предизвикателства с неучене. Трудната възраст е още доста години.

# 538
Детската стая на gadamer и аз я помня. Предстои ремонт на стаята на наборката и си я бях набелязала, защото и при нас е подобна формата.
За родителите и подсказването - миналата година доста й помагах на контролните по разказвателните предмети. Но там и преподаване нямаше, само - прочетете си урока. По БЕЛ и математика си беше самостоятелна, важни предмети и си се подготвяше. По английски също. Тази година пак така я караме, без разказвателните, защото няма. По английски и български се справя сама, но по математика помагам, когато се налага. Опитвам се да не я "изпусна", както стана с големия. От 8 клас просто спря да учи. Не съм случила на амбициозни деца явно. Наборката учи, решава и задачи, но след подканяне от моя страна. Очакваме да завърши първия срок с две петици - математика и ИТ.

# 539
Зная, че при всички деца е различно. Ще кажа какво е положението при нас. Писала съм и преди: нищо не е забранено, никога за нищо не е наказвана, дори не мога да си го помисля. Винаги е стоял въпросът: "Какво искаш да се случи?". Във втори-четвърти клас отговорът беше, че иска да не е повече в този клас/училище. Прочетох възможностите, разказах, прие опцията да се пробва дали ще се справи с математика и започна да ходи по състезания с домашна подготовка. Видя, че се справя, сама прие идеята какво да е усилието от нейна страна, за да си постигне желанието. После в шести клас се появи желанието за ФЕ, видя опциите: фег или френския институт. При положение, че математиката никога не й е била страст, а само средство, за да си постигне цел, реши, че не желае да остане в смг и избра опция фег. За да си я постигне си учеше и където имаше нужда от помощ сигнализираше (на мен, на учител в училище). Сега въпросът има отговор "да уча в чужбина и да се реализирам добре". От 2 седмици гледаМЕ сайтове на университети, изисквания, блогове на студенти. Стана й ясно какви са изискванията. Знае, че без езици няма да се случи и поради тази причина няма защо да скатава по фе. И т.н. Аз съм убедена, че ако дете осъзнае какво иска и как да го постигне и само (защото няма кой друг) да си се бори, то то ще си се бори и всякакви наказания, ограничения, подкупи са неработещи и излишен тормоз за деца и родители.

Общи условия

Активация на акаунт