ОСМИ клас 2020/2021 - Осмокласникът онлайн блее, майка му от яд беснее!

• 27 723
  • 756
  •   1
Отговори
# 555
  • Между гори и планини
Хаха, и моя по едно време плямпаше , че ще е ютубър и геймър. На което аз се изсмях, защото за тая цел му трябва поне геймърски компютър и игри. Което докато съм жива няма да влезе у дома. Ютубър! 🤪😂 Той е толкова притеснителен... Питах го за какво ще говори - игри 🙄 Моля ? Като не играеш, как? И така остана. Май разбра, че няма да стане.

# 556
То на мечтата не трябва да се гледа като самоцел. А да се оцени. Преди десетина дни Ния чете за режисура. Много ѝ допадна, наистина отговаря на профила ѝ с интереси. И първо сама се информираше, после седнахме двете. Намерихме възможностите, видяхме цените, изискванията и възможностите за реализация. Като цяло оценихме, че колкото и да е прекрасно и да отговаря на мечтите и интересите ѝ ще е леко непосилно и невероятно да го осъществи: финансово, а и като подготовка на портфолио, за което е нужна години целенасочена подготовка, която също няма как да вмъкне или да си я позволим. Та тази мечта просто е като мечтата да се отиде в космоса и затова не се дълбае в тази посока, освен ако изведнъж не се случи нещо, което да даде такава възможност.
Няма лошо човек да мечтае да живее на село с животни. Но нека се запознае какво коства това. Или пък как се пробива и се става успешен геймър и колко хора го искат, а колко го постигат.

# 557
  • София
На мен игрите вече не ми пречат толкова. Покрай игрите, понеже все го правят в група, говорят за много други неща, дори задачи са си обяснявали по време на игра. Случвало се е да превключват от играта, на компилатора за писане на код, но това вече е и от възрастта, така че имате време.
А и има доста хора, които изкарват не малко пари от стриймване на гейминг. Smirk

# 558
А и има доста хора, които изкарват не малко пари от стриймване на гейминг. Smirk
Е та нали точно тези индивиди ги вдъхновяват за тия техни гейминг желания. Щото си мислят, че е лесно да се правиш на маймуна за да задържаш постоянно вниманието на аудиторията. Simple Smile

# 559
  • Между гори и планини
Знам че е такова поколение, знам, че звуча старомодно, но не искам детето ми да откара живот в игри на компютъра. Не ми се струва реална професия това. Пък ако ще да печелят милиони.

# 560
  • София
Аз мисля, че осъзнатите на тази възраст деца (или тийнове) са по-скоро изключение, отколкото правило. Чудесно е да следваш мечтите си и да си последователен, но много хора и на по-сериозна възраст се лутат и не знаят какво да правят с живота си, какво остава за 13-14годишни. Хормони, себеосъзнаване, социални контакти.. Моят скоро ми каза, че по-важни са му тези неща. Доволен е от оценките и себе си. Мен ме дразни, че точно от мързел и разсеяност се случват нещата, че няма желание сам да се напъне, за да подобрят нещата. Бих могла да го насочвам и подбутвам, но ако няма осъзнато желание сам да оправи нещо, няма как да стане. Не помня моите родители да са ми налагали контрол, ограничения, наказания. Не е и моят начин на възпитание. Разликата е разбира се, че аз просто съм искала да съм знаеща, да бъда отлична ученичка и съм се занимавала много с учене. Сега изкушенията са много и всичко е съвсем различно. Светът е различен и някой път губя увереност дори в правилността на това, което мисля. Точно тези ютюбъри, инфлуенсъри и геймъри имам предвид. Може и да има някои сполучливи попадения, но доста печелят от палячовщината си.

# 561
  • София
Не е лесно, разбира се, затова и не е за подценяване. Просто го вметнах.
За мен истинската полза от играенето в мрежа с приятелите се състои в това, че в един момент играта е просто фон на други разговори и разискване понякога на важни неща... Един вид хоби, в което да поддържа контакт със съмишленици.
Доня, детето не е ли в паралелка СХН?

# 562
  • София
„Когато бях на 5, майка ми винаги ми казваше, че щастието е ключът към живота. Когато започнах да ходя на училище, ме попитаха какъв искам да стана, като порасна. Аз написах „щастлив“. Казаха ми, че не съм разбрал въпроса. Аз им казах, че не са разбрали живота.“  (Джон Ленън)

# 563
  • Пловдив
Моят синковец не знае с какво иска да се занимава, надрасна, слава богу, гейминга, но наистина не е наясно. Не знае какви цели има, какво би му харесало да прави. Иска да работи нещо, с което да инвестира и да извади пари, за да може да се пенсионира на 50. Защо иска да се пенсионира, не знам, вероятно, за да си играе спокойно. Joy Не ми е хрумвало да гледам унита в чужбина, много рано ми се вижда, особено като не знае какво иска да прави. Еми каквото. Не знам какво влага всеки човек в успял, явно да се вадят много пари, ама професиите на бъдещето какви ще са... Един Господ знае. Надявам се до 10 клас да се осъзнае, за да има време да наблегне на каквото е нужно. Оформен е по важните предмети вече, единствената му четворка е баш по френски. Но, няма как. Каза, че се опитвал в игрите да общува с французи  но те явно са шовинисти, вика хора, дето едвам знаят 5 развалени думи на английски, но никой не им се подиграва, аз, като започна да пиша на френски и ми казват, че ползвам гугъл преводач и не знам френски и да не се мъча. Та, отказват го. Тези французи какви са такива, не знам. Абе луда работа. Няма обаче да го притискам да се ориентира от сега, дано се случи в близките години.

# 564
Моите деца явно са като мен и двамата, неамбициозни. Признавам, и аз бях такава. Бях добра ученичка, винаги между 5 и 6, но никога пълна отличничка. Не преписвах на контролни, защото съм адски страхлива. Големият ми син е 12 клас. Все още не знае какво иска да учи и прави с живота си по-нататък. Баща ми има бизнес, с който е решил, че ще се занимава. Но все пак трябва и нещо да изучи. Напоследък е последователен само в тренировките, фитнес. Обожава народните танци и там също има желание да се развива, но не и да учи такава специалност. Последните две години реши, че му е важно да свири на пиано. Но сега да не си помислите, че часове на ден свири. Не, по половин час и не всеки ден. Пък и свири за удоволствие разни филмови музики. Средата също не успя да му повлияе - прословутата Първа английска. Иначе иска да е успешен, да живее добре, да разполага с пари. Но той дори не се е впечатлил да седне за матурите да се готви по-усилено. Та явно си е до човек това с ученето. Сега на дневен ред е шофьорският курс, та гледам решава листовки...

# 565
То на мечтата не трябва да се гледа като самоцел. А да се оцени. Преди десетина дни Ния чете за режисура. Много ѝ допадна, наистина отговаря на профила ѝ с интереси. И първо сама се информираше, после седнахме двете. Намерихме възможностите, видяхме цените, изискванията и възможностите за реализация. Като цяло оценихме, че колкото и да е прекрасно и да отговаря на мечтите и интересите ѝ ще е леко непосилно и невероятно да го осъществи: финансово, а и като подготовка на портфолио, за което е нужна години целенасочена подготовка, която също няма как да вмъкне или да си я позволим. Та тази мечта просто е като мечтата да се отиде в космоса и затова не се дълбае в тази посока, освен ако изведнъж не се случи нещо, което да даде такава възможност.
Няма лошо човек да мечтае да живее на село с животни. Но нека се запознае какво коства това. Или пък как се пробива и се става успешен геймър и колко хора го искат, а колко го постигат.
               Тук мога да споделя личен опит! Yum И аз разсъждавах по същия начин,но.....детето ме опроверга.Изпълни мечтата си и завърши режисура,а моите напъни да продължи професия с традиция в семейството ни осъществи голямата дъщеря.Не моята професия! Smiling Imp Кандидатства това ,което ние искахме,но....изненадаааа....явявала се е на изпити без да знаем и когато се записа ни уведоми.Изкара и една година МЕИ успоредно с режисурата ,но аз я разубедих ,защото натоварването беше прекалено и успях да я откажа от телекомуникациите.
               Така,че много мечти се реализират без значение дали сме съгласни или не.

# 566
  • София
Грийн, ти три деца ли имаш?
Иначе наистина при нас разминаването с младежа идва най-вече по линия на мързела и пропиляното време. Обяснявам му, че сега е моментът да учи език, защото после животът го грабва и е много по-трудно, почти непосилно да се отделя време за език. А и дори да го отделиш, си изморен от останалите неща в жедневието и не можеш да влоиш същата енергия и концентрация. И баща му е жив пример- от колко години се опитва под всякаква форма да отдели време за английски - ами не става. Започва нещо и после вече не може заради работата да продължи и дотам.

# 567
  • София
Моя съученичка също завърши режисура след българската филология. Отказа се от работата и кариера в офис и изпълни мечтата си. Дълги години правеше едно младежко предаване, но после го свалиха от екран.

# 568
  • София
Да, с три съм zazu - двамата калпазани и малка дама, която върти всички ни на малкия си пръст.

# 569
Не е лесно, разбира се, затова и не е за подценяване. Просто го вметнах.
За мен истинската полза от играенето в мрежа с приятелите се състои в това, че в един момент играта е просто фон на други разговори и разискване понякога на важни неща... Един вид хоби, в което да поддържа контакт със съмишленици.
Ох, благодаря за това мнение. Имам малък запален геймър и виждам огромните негативи, но ми трябва малко подкрепа, за да видя и миниатюрните позитиви на ситуацията. Играта със съученици, разпалените разговори в училище за поредните нови екстри, това също сближава.
На мнение съм, че в днешно време не можем да сложим пълна спирачка на вредните устройства, просто светът е такъв, ние няма да го променим, нито ще спрем технологичния ход напред.
Затова и разрешавам любимите игри на конзола, гледам да не прекалява и опитвам да мотивирам чрез тях. Обича математиката, може би пътят му е натам, не знам.

Зазу, много вярно наблюдение, казвам на тийнката същото. Сега е моментът да научат поне два езика на високо ниво. После като ги завърти университет, работа, няма да има време и става тройно по-трудно.

Общи условия

Активация на акаунт