ОСМИ клас 2020/2021 - Осмокласникът онлайн блее, майка му от яд беснее!

• 27 716
  • 756
  •   1
Отговори
# 615
  • sofia
Аз тази година съм дала възможност за самостоятелност и самоконтрол. Нямам представа какво прави в час и извън него, но поддържа  висок успех. По един от предметите получи "шамар", защото се оказа, че не е пращал редовно домашни. Каза, че ще си понесе последиците, защото всичко си е постигнал сам и е доволен от себе си като цяло, но на моменти просто го мързи( поне е откровен). Класирал се е за втори кръг на олимпиадата по АЕ, но аз нямам представа дали е трудно или лесно това като ниво, имам си други грижи и не ми се дълбае. Няма максимален брой точки, за това незнам дали да го хваля😊
Къде могат да се видят резултатите?

# 616
Винаги, ако изкарам 30- 40 мин на минусови температури и съм хремава.
А, да, и главоболие ми се появява от студа.

# 617
  • София
Биси, тъжното е, че вече дори не си спомням как е било преди.
В случая часове наред ни набрули един адски вятър по пистите. И на всички още първата вечер ни потекоха носовете.
Но ми беше важно да съм в офиса тези дни, затова направих теста.

# 618
Редче, на мен при хрема много ми помага Муконазал Плюс и гореща вана със соли или билкова отвара във ваната.
Обаче, Яга ще ти бае тази вечер , да ви мине хремата и да сте здрави🌠🧙‍♂️

Последна редакция: чт, 28 яну 2021, 21:39 от Biserka_a

# 619
  • София
Яга най-много ще помогне, сигурна съм! ❤️

# 620
  • sofia
Nati67, за резултатите от олимпиадата са им съобщили  в час по АЕ днес.

# 621
Дребното беше една седмица на училище и се разкашля. И от вторник съм го оставила пак вкъщи. За цялата година му се събират няколко седмици ПО. Самообучаваме си се.
В третокласната тема изказват подозрения, че децата боледуват, защото ги изкарват навън. Не мисля, че е баш така. По време на ДО по цял следобед беше навън в двора, чорапи не слага, носи обувки на бос крак, вкъщи също все е бос. Шапка ни веднъж не е сложил, а яке два- три пъти за цяла зима.
Но и при мен се появява хрема и главоболие при вятър.

# 622
  • София
Олимпиадата по английски и немски за осми клас обща ли е за всички училища? Има ли откъде да се види след като мине? Моите не проявиха разбираемо интерес, но ми е любопитно да им ги дам да ги направят вкъщи, да видя как ще се справят.

# 623
При нас мина Олимпиадата хо АЕ. Нито едно дете не се яви от нашия клас.
Почти всички посещават школи по АЕ, а и учителката някак между другото го спомена.
Добре, че не разчитаме АЕ да се научи в училище. Видях как се преподава по предмета.

# 624
  • София
Да се разпиша и аз преди да е свършила темата.

Оформена е по три предмета, като по музика има вече и годишна оценка.
По немски учи много, класното беше 3 дена с различни упражнения.
Минава и на втори кръг на олимпиадата по немски.

Но пък по физическо ще е с 4 за срока, заради една двойка за голям брой непредадени задания. Не ѝ даде много шанс да си оправи оценката, но и моята не настоява, което мен ме дразни. Но се надявам това да ѝ е за пример до какво води мързела и неглижирането на задълженията.

Айла, не мисля че има къде да се видят олимпиадите. Доколкото знам първи кръг се изготвя от самото училище.

# 625
Олимпиадата по английски и немски за осми клас обща ли е за всички училища? Има ли откъде да се види след като мине? Моите не проявиха разбираемо интерес, но ми е любопитно да им ги дам да ги направят вкъщи, да видя как ще се справят.
Различни са, изготвени от училището. По АЕ вашата класна може и да ви я даде (след серия подсещания).

BFF_, много тъпо с бел, но някак хич не се учудвам. Ако те успокоява, днес видях снимка по време на час с другия преподавател по бел на осмите класове - с цигарката и в чуден вид, та може и късмет да е вашата (която ама хич не харесвам). Как ще ги оформят по НЕ след проверка на оли, която ще се проведе в понеделник? По наредба оформянето трябва да е приключило до 2 дни преди края на срока. Не, че за някои училища наредбите са нещо съществено Simple Smile. ИТ не е "специалност" на смг. Профили са мат и инф. ИТ би могъл да е, ако си го избере дете. Просто има една учителка, която меко казано се изхвърля с домашни и изисквания и верно става като специален Simple Smile.

# 626
  • София
BFF_, много тъпо с бел, но някак хич не се учудвам. Ако те успокоява, днес видях снимка по време на час с другия преподавател по бел на осмите класове - с цигарката и в чуден вид, та може и късмет да е вашата (която ама хич не харесвам). Как ще ги оформят по НЕ след проверка на оли, която ще се проведе в понеделник? По наредба оформянето трябва да е приключило до 2 дни преди края на срока. Не, че за някои училища наредбите са нещо съществено Simple Smile. ИТ не е "специалност" на смг. Профили са мат и инф. ИТ би могъл да е, ако си го избере дете. Просто има една учителка, която меко казано се изхвърля с домашни и изисквания и верно става като специален Simple Smile.
Не ме успокоява, такава снимка на другия преподавател се разпространяваше и миналата година от випуска на сина ми, не че той им преподаваше, де. И в началото на уч. година се молех да не се падаме при него. Е, не се паднахме, но не мога да си обясня как такива деца са оставени на самотек по този предмет в гимназията, от всички само двама-трима стават.
Да, знам че профилът е МАТ и Инф, но ИТ е близък до тях. Не, аз не се дразня на многото домашно, все практически неща са, а и се оценява като види, че децата са се потрудили, справедливо си заслужават високите оценки. Явно са сменили програмата по този предмет, преди години синът ми не е правил такива проекти/задания, а и той е бил при тази учителка.
А това за оформянето по немски е предположение от страна на децата, спокойно можеха да насрочат Оли с такава функция и за по-ранна дата, а не да чакат предпоследния ден. Но е факт, че още нямат срочна оценка по този предмет. Може и да им е първата оценка за втория срок Simple Smile

# 627
  • София
Винаги, ако изкарам 30- 40 мин на минусови температури и съм хремава.
А, да, и главоболие ми се появява от студа.
Това е синузит. И аз съм така, особено ако духа. Торбички /най-добре от дънков плат/ с морска сол, затоплени на 100 градуса във фурната, много помагат.

# 628
  • гр.София
А шапки носите ли?
Ние изкарваме почти 6 месеца с шапки на главите,за жалост.( у нас си е направо наследствено)  В момента девойката е на схема  със спрей и хапчета за синузит.

Снощи си говорихме,че идвал втория Първи учебен ден. Голяма радост,голямо чудо!
Добро утро!

# 629
  • Пловдив
Добро утро, мацки!
Аманда, ама много ме дразнят значи родителите понякога. По време на ДО само мрънкаха, че децата учили следобед, нямало време за игра, блабла, сега като ги изкарват навън, и с право, защото това е здраве, защо ги изкарали. Няма угодия.
Много ми е странно, като слушам, че деца са в ЕГ, а ходят на школи и то по английски. Като че преди години не беше така. Който беше в ЕГ беше ясно, че знае езика. Аз просто не искам да си мисля, че е задължително. То тогава, защо изобщо ходят на училище. Да си ги прибираме и да учат само на частно. Пуууу...
Ред, да се оправяш! Наистина вероятно е заради студа. И да не забравяме, че много ни се рвзбута имунитета с това седене вкъщи, дълго време, преобладаващо, няма как да няма последствия.
Да ви се оплача, нашата държава е много крива 😥 Всичко на хартия. За първи път от 10 години пуснах за детски, отделно реших да е по мейла. Ей, обажда ми се един социален чичко да ми мрънка защо по мейла, било им трудно, ала бала, каква съм била, и понеже бележката на мъжа ми я взех от счетоводителката без печат, което по закона за счетоводството можело, тоз ми заяви, че трябва пак да ходя, да ми сложили печат, отделно да ходя до джипито за бележките за имунизациите и после да ходя до социалното и да ги нося нещата лично. Е, кажете ми, защо изобщо да има такава възможност за имейл, като всъщност пак хората ги карат да обикалят 100 места по 100 пъти. Полудявам. И всичко това да съм го направила за 2 дни. Защото трябва да ми пускат и друго плащане, без общо с тези бележки, но и него няма да пусне, без тези документи. Ега ти хората. И кво, да ходя да се оплаквам на арменския поп. Това са едни чиновници, които просто не обичат да си мърдат нито пръста, нито главата, за нищо. Цялата работа е таква, недомислена. В ЮК личната карта по пощата получават, тук така и не въведоха електронно правителство. А всички неща може да си ги види в системата, без да ме разкарва. Да не говорим за много опасния вирус, от който искат да ме предпазят.
Хайде лек ден, дано наборите са доволни от първосрочното оформяне. И да не забравят, има и 2 срок, където да се поправят.

Общи условия

Активация на акаунт