ОСМИ клас 2020/2021 - Осмокласникът онлайн блее, майка му от яд беснее!

• 27 732
  • 756
  •   1
Отговори
# 600
  • sofia
Ston, не убивай творческия подход заради учител. Творчеството, което е подкрепено с допълнителни знания, е далеч по-ценно от рамката. Лично мнение😊

# 601
И аз смятам, че задача се решава по най-лесния за решаващия я начин. Важното е да е вярно решена.

# 602
  • софия
Мама Мони, мисля, че като за съвсем непознат и труден език като френския, Митко е супер за първия срок. Браво на момчето!

При нас няма нанесени срочни, но системата през цялото време дава идея за осреднена оценка. Вероятно ще завърши с висока петица по мат, което според мен е абсолютно обективна оценка на възможностите и знанията й. Най-високите шестици са по философия и физическо 😂

Ако мога да обобщя на база този шантав първи срок - изборът й на училище е правилен. Харесва ми комплексното и постоянно оценяване, което се прилага в Колежа. Надявам се вторият срок да е по-предизвикателен за нея, започвайки наука на английски. И се надявам да промени нагласата си по математика.

# 603
ston, детето ги е решило по творчески  и логически начин. Адмирации!
За първия начин, който изучават в момента, в контекста на материала по информатика, оная вечер баща им им показа как се пише кода за това, няколко реда. Напълно автоматизирана работа, да запомниш 2 формули и да внимаваш да не объркаш сметките ... (а там са царе 😄)

# 604
  • София
Звънче, срочните оценки са това, което виждаш - гледаш в грейдлинк списъка с предмети и срещу всеки предмет има оценка и в скоби процент. Това е. Ако има още ненанесени оценки по даден предмет, само там очаквай промяна.  След някой друг ден пак в грейдлинк горе вдясно гледай за появата на иконка за PDF файл - изтегляш и запазваш. Там ще се появят и коментарите на учителите.

# 605
  • софия
Да, там си гледам 🙂 С нетърпение и интерес ще очаквам коментарите, всички оценки са им нанесени.

Утре официално съм поканена от мрън да присъствам на урока по бел. Последен шанс преди да тръгнат на училище.

# 606
  • у дома...
Браво на децата! Ани успя да се пребори за 5 по БЕЛ. Остават ни философията и математиката. По първият предмет има реални шансове за шестица, докато по математика ще ѝ бъде много трудно да се пребори за четворка. Но, въпреки всичко, съм доволна.

# 607
Звънче, и на мен много ми харесва това, което пишеш за начина на оценяване в Колежа.
Иначе се получават абсурдни ситуации. Например, моят шестокласник е с 6 по история и с петици по ЧП и география за срока. И ако за последните оценките са му реални, то историята е чиста проба късмет. Там знанията са му зорлем за 4. Ама, ей на, по стечение на обстоятелствата ще има по-висока оценка по предмет, по който има слаби знания.

# 608
  • софия
Стон, признавам си, че от моята, може би изкривена, гледна точка този начин на оценяване е в полза на ученика. Което може и да е добре за тях и вероятно е по-добрият подход. По-стимулиращо и спокойно е за децата да им даваш, а не да им взимаш. Давам пример с мат (болна тема) на мрън - ако оценката за срока трябваше да се формира на база само контролните, тя е за около 4.50. Но участията в час и домашните работи са й помогнали да има силна петица. И със сигурност контролните по мат в Колежа не са като тези в 133. 🙂 По-труднички са, доста, и оценките съвсем реално отразяват това.
Скрит текст:

Последна редакция: чт, 28 яну 2021, 19:55 от zvаnchе

# 609
Харесва ми този подход. Да участва всичко, нека да е с различна тежест, но да си знаят, че всяко едно домашно, проект, участие се забелязват и оценяват. Така имат стимул да се стараят повече, а общата оценка е по-обективна. А и стават много голям брой оценки. Не е като да са 3-4 за срок и наистина да играе и късмета или малшанса.

# 610
  • София
Предвид това, което ви споделих за смените на 8-ми и 12-ти клас, стискайте палци нашето училище да пусне някак всички осмокласници на ПО сутрин, че родата от Австрия ще се появи за 5 дена тук в началото на февруари. Вижте какви особени ни станаха мечтите. 😁
ПП: Сестрата на мъжа ми чака ваксинация утре като медицинско лице.

# 611
  • София
Моите днес почти до 12 часа полунощ правиха някакви записи за домашното по ИТ и утре ще стават по-рано да довършват. Имам чувство, че само по ИТ пишат домашни, един път не съм ги видяла по нещо друго да пишат или учат, но и не влиза много често в детската.
И наборката прави клипчетата (tutorials) онзи ден, те приключиха ИТ в сряда. Наистина доста обемисти домашни им дава, но нали това им е специалността, моята дъщеря няма против и го предпочитаа пред писането на есе, например.
Почти по всичко е оформена с изключение на немския. Там се чака олимпиадата в понеделник, която ще е присъствена и с квестор Mask и вероятно резултатът ще играе роля на класна работа Satisfied. Засега има само 6 по предмета, да видим в живото предаване какво ще направи.
Малко се ядоса на учителката по БЕЛ, която след оценки 5,6,6,5 бързо-бързо й написа  5 за срока без "право на обжалване", т.е. не й даде възможност за изпитване и евентуална преценка в коя посока ще наклони. Както съм писала и преди, то при това преподаване и няма как да се научи много, де, може пък и да е реална оценката, макар досега да не е падала под шестица.

# 612
Направих си  домашен тест за антитела. По- добре да не бях го правила:), преди това си живеех с надеждата, че съм го изкарала без да усетя Smiley
И моето четири по БЕЛ никога не е имало. Но не се е впечатлил ..

Последна редакция: чт, 28 яну 2021, 20:58 от Amanda.D

# 613
  • София
Аз оплаках ли ви се, че след ските и тримата сме хремави?
Домашният антигенен тест каза, че няма Ковид. Поне в моя нос.

# 614
  • софия
Ковидът не респектира стандартната настинка 🙂 Само другите вируси.

Общи условия

Активация на акаунт