Енгин Акюрек в "Дъщерята на посланика". Нови и стари проекти – Тема 406

• 45 049
  • 740
  •   1
Отговори
# 315
Ками Two Hearts Всичко може да е.
Обаче нямаше кола пред хижата, пък и тя не носеше никакъв багаж. Само този неизсъхнал половер дето го стискаше накрая и май някаква дамска чанта.
Най-вероятно е вървяла пеша и виждайки хижата /незаключена/ се е приютила от дъжда.

# 316
Ками Two Hearts Всичко може да е.
Обаче нямаше кола пред хижата, пък и тя не носеше никакъв багаж. Само този неизсъхнал половер дето го стискаше накрая и май някаква дамска чанта.
Най-вероятно е вървяла пеша и виждайки хижата /незаключена/ се е приютила от дъжда.

Зависи какво и се е наложило да направи преди да избяга. Може да е фраснала годеника по главата и страхувайки се, че го е убила да е побягнала само с дрехите на гърба си.
Защото когато Санджер отвори вратата, тя беше хем изплашена, хем изненадана.

Взехме работата на сценаристките.

" За това няма формула или метод.
      Учим се да обичаме, обичайки...!"
/Олдъс Хъксли, английски писател и философ/

# 317
  • Пловдив

Източник: https://vk.com/club144707938?z=photo-144707938_457288432%2Falbum … 44707938_00%2Frev

Дъщеря на посланика - епизод 37 - Санджар изпраща Гедиз в последното му пътуване.
"Гедиз Ага си отиде от този свят със своите грехове и награди."
Ах, Енгин Акюрек, играеш толкова перфектно, че всички ние съжаляваме, че Гедиз е мъртъв. Ти беше разстроен, ти плачеше и ние плакахме с теб. Това беше и сбогуването на Енгин с Ураз.

Източник: https://twitter.com/KKhabadze/status/1354432983185432577

Тази сцена ме разби! Енгин Акюрек е майстор на невербалната комуникация! Няма такава емоция, която той да не може да направи естествено с изражение на лицето, жест, поглед, движение или докосване... или други средства за паралингвистика (глас, тон, език на тялото, проксемика или хаптика)

# 318
# 319
Марта преди беше написала, че интригите в сериала са парцалени и досега наистина бяха такива. Някакви дребни интрижки на парче, които не успяват да задържат задълго съспенса и зрителя наистина да чувства напрежение и вълнение какво ще се случи. За това смятам, че бяха виновни сценаристките. Започнах да гледам "Влад", който е румънски римейк на "Езел" и е по мотиви на "Граф Монте Кристо" и съм очарована от това как е написан сериала, действието тече бързо, има динамика, непрекъснато се случва нещо, което ти държи интереса и никога не знаеш какво ще се случи по-натам и точно това те кара да се зарибиш и да искаш още и още. Аз Езел не съм го гледала, само 1-2 епизода, но тогава гледах и друг сериал и го зарязах, но сега го дават "Влад"по БТВ и го загледах и ми стана интересен. Та се надявам новите СЦ да измислят интересни интриги между героите . Като цяло мисля, че за да бъде една интрига интересна трябва да е нещо по-мащабно, да е добре и интелигентно измислена и да са включени повече герои в нея. Сега като се замисля единствената по-вълнуваща интрига в сериала за мен беше отвличането на Наре на яхтата.  Имам някаква надежда за новите СЦ, защото в епизода, в който Наре изчезна като си тръгна и ги напусна беше доста интересно да гледам как всички я търсят и наистина се получи готин съспенс. Дано да продължат и занапред. За да е успешен един сериал трябва да има две задължителни съставки- интересни интриги и повече любов в него. Препоръчвам "Влад" на всички! Blush

# 320
Цитат
За да е успешен един сериал трябва да има две задължителни съставки- интересни интриги и повече любов в него.

Ако под интриги се има предвид неочаквани обрати- да, това е задължителен елемент за всеки сериал.
Но любовта не е.
Има толкова сериали без любовна история или без  любовната история да заема централно място, които са супер интересни.
Други задължителни елементи са добрата режисура и силните диалози (много, много, ама много слабо място на турските сериали).

# 321
Аз имах предвид в жанра, в който е "Дъщерята на посланика", все пак е любовен сериал и е нормално да има любов в него. Иначе естествено, че любовта не е задължителна съставка, ако гледаш криминале или фантастика едва ли ще те вълнува любовта, но тук тя е в основата на сериала. Макар, че предишните СЦ упорито се опитваха да я игнорират. Само не разбирам като наблегнаха на екшън, драми и интриги, защо интригите много, много не им се получиха, Иначе да, и режисурата и синематографията са много важни също. В "Дъщерята на посланика" досега липсваше атмосфера, буквално снимаха между 3 къщи, един офис и една болница. Радвам се, че последния епизод показаха някаква градска среда, хора. Искрено се надявам да включат повече локации. Забелязвате ли, че героите дори нямат хобита и интереси, неща, които обичат да правят. Thinking Това е много странно . Трябва да ги направят по-пълнокръвни образите, да дават сцени от живота им, да има сцени и от банка, фризорски салон, от някое кафе, някое мероприятие, събитие. Имам надежда, че това инвестиране на посланика в туризма ще разчупи малко нещата. Той и Санджар е в този бизнес, Мъгла е на морето и е пефектно за такива инвестиции , имат пари. има  толкова неща, които могат да правят и наистина в Мугла може да закипи живот. А и спешно им трябват нови герои и разчуване на действието.

Последна редакция: ср, 27 яну 2021, 18:36 от daizy_g

# 322
Дейзи, аз си мисля, че имат ограничени възможности за локации за снимане и заради коронавируса.

И аз тия без любов не гледам, не са ми интересни 😜 Аз съм по романтиката, трябва да има тръпка 💞. Скорост например е екшън, обаче имаше много химия между Сандра Бълок и Киану Рийвс 🔥

А в тоя сериал до сега само мъка и тук там проблясъци на надежда за накаква романтика.

Да видим сега МавиСан какво ще гледат 👀🤔🙂

Сет на плажа

Последна редакция: ср, 27 яну 2021, 18:47 от araselia

# 323
daizy_g  Two Hearts
Би ли дала цитат на мой пост, където съм писала, че интригите в сериала са парцалени, защото аз нямам спомен за използвано такова словосъчетание. "Парцалена бременност"  съм използвала и то много пъти, но това което ти твърдиш е нещо съвсем друго.
А сериала "Влад" го бях споменала още на 5 януари. Захванах да го гледам, но някак пропуснах доста серии и го спрях.

# 324
Марта Two Hearts Това беше доста назад, мисля, че беше когато обсъждахме сватбата на Наре и Гедиз и ти се беше ядосала на тази сватба и като цяло на сценария. И просто го запомних като израз, защото ми хареса и съм съгласна. Но ти пишеш дълги постове, трудно ще намеря къде е било. Ако смяташ, че не си го писала ме извини, може да не са били точно твои думи. Но аз не влагам нищо лошо в това, за мен интригите наистина бяха малко половинчати и недомислени. в повечето случаи

О, аз гледам филми и сериали, в които няма любов, обожавам екшъни, фантастика, криминални трилъри, в които много често няма любов или е много слабо засегната, но искам като е любовен филма той наистина да е такъв. Сцанарият на "Влад" е написан много интересно, много хубави диалози има между героите, има и любов, и омраза, и отмъщение, и драма и много човешки истории, много наблягат на вътрешния свят на героите, което ми е супер интересно, защото разбираш още по в дълбочина мотивите за действията на героите. За пръв път гледам румънски сериал и съм супер приятно изненадана. Отдавна много искам да видя Енгин в някакъв модерен сериал , където той да играе супер успял бизнесмен с много власт и пари и да има някаква супер интересна история и страстна и изпепеляваща любов. Нещо като в КПА, но той да е от страната на богатите. Аз попринцип харесвам по-модернистични истории. Но и нашия сериал си е супер, стига СЦ да си вършат добре работата и да раздживат нещата, защото историята имаше доста потенциал.

Последна редакция: ср, 27 яну 2021, 19:19 от daizy_g

# 325
  • Варна
Привет, момичета Yellow Heart

Много пишете, не мога да ви изчета Smile
Да почва вече новата история, че нямам търпение Smirk  Разконспирирали сте името на  новата героиня - Мави, дано и тя не е емоционално увредена ... Стига вече тежка драма, до гуша ни дойде, дано разчупят обстановката и наш Санджар да вземе глътка въздух, горкия ...

искам да виждам повече усмихнат Санджар, искам направо вече да забравя досега какво съм гледала ...

# 326
Аз "Влад" го гледам онлайн в BTV Plus и е супер удобно и лесно, епизодите ги има накуп, вчера беше финала на първи сезон и вече е качен епизода. Аз не го почнах от началото на излъчването по БТВ и затова предпочитам да го гледам онлайн и бързо наваксах със сериите. Наистина доста качествен сериал и си заслужава. Blush

Мави ми е много интересно име за жена, защото аз познавам мъж, турчин, на име Мавитан и на кратко всички му викат Мави. Та го асоциирам с мъжко име. Но ще свикна де. Но Наре ми харесва повече като име.

Последна редакция: ср, 27 яну 2021, 19:33 от daizy_g

# 327

искам да виждам повече усмихнат Санджар, искам направо вече да забравя досега какво съм гледала ...

+1 😂. Серия след серия чакахме някакво затопляне на отношенията между главните герои с надежда да гледаме красиви сцени... и накрая главната замина (не е обвинение, знам че е по болест) и ние си останахме с пръст в устата 🙃

И сега пак си чакаме приказката, дано ни огрее тоя път 🙂👀👀👀

Последна редакция: ср, 27 яну 2021, 19:51 от araselia

# 328
  • Пловдив

Ще стане - чакат ни хубави моменти.
Но не може и без злодеи - останаха посланика и Кахраман.
Ще се появи някой и от страна на Мави...

# 329
Много весело е станало тук! Имах нужда нещо да ме разсмее този следобед. Колко малко трябва - една непълна страница от сценария, за да ни разсее Grinning
varna_2, благодаря ти за превода! Flowers Bouquet
Преди няколко дни си мислех дано вече да намалят малко драмите, а сега като прочетох, че филм ще гледат в първия момент си викам кога пък стигнаха филм да гледат тези Grinning Нема угодия за мен, ей Joy
На мен ми се видя леко свенлива новата мома и изплашена с това криене зад стола. Погрешно първо впечатление ми е оставила явно Grinning и съвсем скоро ще "скандализира" Санджар. Санджарини вълнения ще има да гледаме, освен ако не ни пързалят с тази страничка и да се окаже, че няма да го включат това.
Да не го наричаме дивак Санджар, но да кажем, че е леко сопнат Grinning Без превод не смея много да коментирам, но в сцената от последния епизод ми се стори, че той тръгна малко грубо да гони Мави от колибата. Предполагам обаче, че в следващия момент ще му стане съвестно да я зареже така сама и ще тръгне след нея Blush

С това съм много съгласна
Варна Two Hearts  знам, че историята вече ще е друга, но нали трябва да има плавен преход и продължение на взаимодействията и с Кахраман, и с посланика и със семейство Ъшъклъ.
Не ми се иска да загубим връзката с това, което сме гледали до сега. Макар и да са други сценаристите някак очаквам да вземат предвид изградените до момента персонажи и да развият логично образите им.

Скрит текст:
Аз гледах първия епизод на Влад от любопитство да видя как са го направили. Не е зле, добре са се справили, прилично играят. Аз обаче навремето гледах Езел, много си го харесвах и сега не мога да избягам от усещането, че гледам неговото копие, някак безлични ми се струват всички.

Общи условия

Активация на акаунт