Енгин Акюрек в "Дъщерята на посланика". Нови и стари проекти – Тема 406

• 45 012
  • 740
  •   1
Отговори
# 585
  • Пловдив

https://twitter.com/SefirinKiziDizi/status/1356182159317458946

Подгрявка:

Какво става в хижата?

От Туба:

На път да се срещнем тази вечер от 20,00 ч. по Стар тв.

Доукан - Яхя, също ни напомня за епизода тази вечер.
Йоктем - Зехра с ретуит ни кани и тя.

https://twitter.com/SefirinKiziDizi/status/1356199966855802881

Винаги рамо до рамо...
Каврук и Ефе...

ДОПЪЛВАМ:

https://www.instagram.com/p/CKv3Aain5Xb/

Ето как ни кани и Сами - Неждет:

Потъпках гордостта си, сега пълзя с надеждите си, моя курабийке.

Последна редакция: пн, 01 фев 2021, 13:32 от mariana51

# 586
Priya Hug
Момичета, нещо не мога да си спомня, всъщност какво, освен конака остава у Санджар? Бихте ли ми припомнили, моля?

# 587
Така е, Дана, всеки има право на втори шанс, даже и Санджар. И аз мисля, че си е научил урока и поне няма да повтаря същите грешки.

Щастливци са тези, които имат приятел в добро и лошо, човек, на който могат да разчитат при всяка ситуация какъвто е Каврук.

Аз не съм наясно с имуществените въпроси, но последно Санджар щеше да дели нещо с Гедиз, така че явно има акции ли, хотели ли, пристанище, фабриката  за зехтин сигурно си е негова предполагам 🙄

Последна редакция: пн, 01 фев 2021, 13:55 от araselia

# 588
Здравейте Flowers Cherry Blossom
Благодаря за всичко споделено! Flowers Sunflower
Да кажа и аз няколко думи за последния епизод и да сложа някакъв край в мислите си за Наре и Санджар, а и за Гедиз. Вече съм споделяла, че изпитвах неприязън към Санджар. Добър човек е, но егото му, собственическото му чувство и желанието му за контрол не можах да ги "преглътна". Останах с "горчив вкус" след последния епизод. Много се разочаровах от поведението на Санджар към Гедиз. Той отиде в болницата, когато разбра, че Гедиз не е тръгвал към Наре. Това не ми допада. А, ако Гедиз беше тръгнал към Наре, Санджар нямаше да благоволи да иде да го види в болницата. Той ли има право само да обича Наре? Може ли човек да командва и контролира чувствата си?! Санджар трябваше да приеме ситуацията такава, каквато е и да прости на Гедиз. Санджар искаше да му простят въпреки всичко, но той самия не даде прошка. Единственият грях на Гедиз беше, че се влюби в Наре, но предприе всички свои действия, когато видя, че Наре "гори" вследствие на поведението на Санджар и наивно се опитваше да "я спаси" от самата нея. И той сгреши, но Санджар така и не видя, че всичко тръгна от неговата упорита мнителност (трябваше ли да "пипне" и "бръкне" в раната на Наре, за да повярва в изнасилването), желание за саморазправа с Акън и чувство за собственост. С този развой на събитията, нито Наре, нито Гедиз ще имат шанс да бъдат щастливи...но Санджар ще има. Щеше ми се СЦ да бяха дали такава "вратичка" за мислене в посока и на Гедиз и Наре. НО, и в сериала се получава така, като и в реала понякога... втори шанс няма. Така се случи и в друг сериал, който следя - СЦ убиха един от ГГ, който спаси живота на няколко човека, но самият той беше погребан в земята. Всички други ще имат шанс да продължат да живеят и да бъдат щастливи, но не и той. Мъчно ми е както за него, така и за Гедиз, на когото симпатизирах. Но, и в двата случая продължавам да следя историите.
Санджар премина през катарзис, през сериозно емоционално изпитание, което пречиства и вярвам, че си е взел поуки. Вярвам, че ще го видя променен. Да видим, къде ще го отведе "новата глава" от живота му.
Приятен ден на всички и до довечера! Simple Smile

Здравей,Дана78,

Разбирам чувствата ти,от сериала дотук всеки съхрани за себе си различна емоция,различно усещане и оформи лична симпатия.
Това толкова разнопосочно мислене е факт,защото всъщност сериала прекъсна посредата.
Наре и Гедиз по манталитет и поведение са хора близки до нашия живот и е лесно да ги разберем и да им симпатизираме.
Ако сериала беше продължил и Наре и Гедиз щяха да намерят щастието си.Причината да нямат шанс за това е единствено напускането на сериала от Неслихан и Ураз.
Да ,Санджар е рожба на тази земя,изповядва местния морал и традиции.Това е толкова далече от нашия бит,но пък затова е филма,за да ни го покажат.Няма как да мислим,че хората по света са еднакви.Нещо,което е правилно и прилично в единия край на света,на друго място се третира съвсем различно.
По техния аршин Санджар е честен,справедлив,твърд човек,но състрадателен, уважаван ,приеман е за водач на общността.Тази отговорност ,която носи пред местните жители,не му дава право да изневерява на възприетите там норми.
Санджар допусна доста грешки,но не е единствения.Безгрешни в сериала няма,единствено и само Мелек.
Ако силна жена като Наре обаче застанеше до него,а той беше изключително подвластен на любовта си към нея,щеше да промени в голяма степен начина му на мислене,щеше да погледне и през нейните очи.Очаквах напред в сериала един много по-цивилизован и спокоен Санджар,но само любимата жена можеше да направи това.А той с влиянието ,което има сред местните хора,може би щеше да се опита да промени и тяхното мислене .
Според мен ,това е идеята на филма - да покажат сблъсъка на двата свята,да видим как един силен мъж с  провинциално и закостеняло мислене ,преминавайки през лична драма с момиче от цивилизования свят,преживява катарзис и променя възгледите си за света.За да се замислят зрителите,които реално живеят такъв живот на доста места в Турция.
Не можахме да видим до края истинската история на Наре и Санджар и приятеля им Гедиз,затова сега има разочарование.
Но вероятно в следващите серии Мави ще бъде неговия втори шанс и ще постигне това,което не успя Наре.

Пожелавам приятна киновечер

# 589

dana78 Two Hearts Priya  Two Hearts
Уважавам мнението ви, имате право да го споделите в темата.
Но, аз също ще взема отношение към последните ви постове.

Да, Санджар допусна две непростими според Наре грешки, които тя, не само че не прости, тя дори не пожела да разбере причините за тях. Да, точно да разбере, защото всъщност последствие тя научи - първо, защо Санджар е постъпил така с нея преди 9 години.
Защото тя в незнанието си  - чисто и просто го излъга. Сложи девствената лента и по този начин открито се подигра с чувствата на бедното селско момче. Когато споделяше тази болезнена тайна с Гедиз и той  всъщност ѝ каза за значението на тази лента - тя да  проумя  какво е почувствал Санджар тогава - не. Нито го разбра, нито му прости защо е реагирал така.
Първи сблъсък на моралните принципи на селянчето и госпожицата на света.

После, чу какво каза Акън на Санджар по телефона, когато тя лежеше цялата потрошена.
Още по-нататък също научи как Акън е измамил Санджар, когато той е отишъл да я търси /номера с флашката/.
Научи и за брака на Санджар, но какво направи... Отново нищо. Живееше у Гедиз, споделяше с него, но нито веднъж не сподели какво чувства  открито със самия Санджар.

Втората грешка на Санджар е, че си консумира брака с Менекше. Ето това,  тя като "акт" от негова страна въобще пък не можа да прости. А зададе ли си въпроса - как се е почувствал Санджар, когато тя е била в подобното състояние /друг мъж  я е докосвал/. Да, веднага ще кажете - има разлика. Обстоятелствата са различни - но деянието е едно. Дали ще убиеш някого чрез удушаване, застрелване или удавяне - крайният резултат е смърт. При нея е било изнасилване, при Санджар беше спазване на традиция.

Санджар научи истината,  разбра Наре, затова започна и да се променя. Тръгна  и извървя пътя в собствения си Ад.
Наре научи, но никога не разбра Санджар, затова си и остана там някъде застинала във времето. Единственото което поддържаше с упоритост, беше "нейната" правда, нейното страдание, нейната мъка...  Всички останали /Санджар/ тя проклинаше непрекъснато. В началото, около делото за попечителство, при вземането на решения крайно необмислени /закопавенето на трупа на Акън, даването на конака на баща си, както и брака с Гедиз/.

Относно "приятелят" . Човек който, наруши дадената приятелска клетва пръв зачерква приятелството.
След, като "прозря"  чувствата си, какво започна да прави - да действа скрито и подмолно зад гърба на Санджар.
Кой предаде /като убиец/ Санджар на полицията? И то в момент, когато полуживият Санджар се бореше да оцелее?
Кой после реши да доведе не само него, но и семейството му до просешка тояга и се съюзи с Кахраман?
Кой си пишеше сам на себе си фалшиви чекове и ако не беше прозорливостта на Санджар, да е успял да фалира Ефеоглу?
Кой правеше планове със Сахра, да вкара Санджар в затвора и той там да полудее?
Кой беше вечно в съдружие с някого с цел да навреди на Санджар?

Да, може би след като Наре си тръгна - разбра какво е сторил с приятелството...
Бях споделила още когато изгледахме серията със сватбата -  "спасиха"  един човек, но в същото време му отнеха душата и сърцето.

Последното писмо на Наре - сякаш беше най-истинската ѝ същност. За тази една година, тя говореше едно - правеше друго, а какво си е мислила всъщност - излезе, че никой не разбра.
Един пример -  радостта, когато видя проходилият Санджар, приетото с усмивка и радост предложение за брак
 - излезе  игра на щастие.
Официалният годеж и после тримата с Мелек - също игра на щастие.

И дали историята щеше да продължи с Наре по предварителен план т.е. Неслиха да беше продължила дори и с някакво малко възстановително прекъсване - краят беше предизвестен.
Още с анонса - "История за мъж отказал се от любимата и жена отказала се от любовта".

Сега историята  продължава и честно казано се радвам, че Санджар може би ще срещне  жена, която ще е истинска /без разни там феи, памуци и птички/.
Може да не ги съберат накрая като двойка, защото Санджар не е сам /той е едно с Мелек/.
Но искам най-после той да се усмихне истински и от сърце. Искам и сигурност, подкрепа и щастие за Мелек.
Ако Мави успее да завоюва сърцето и обичта на Мелек, ще я приема и за Санджар.
Хади, бакълъм!

# 590

Здравей,Дана78,

Разбирам чувствата ти,от сериала дотук всеки съхрани за себе си различна емоция,различно усещане и оформи лична симпатия.
Това толкова разнопосочно мислене е факт,защото всъщност сериала прекъсна посредата.
Наре и Гедиз по манталитет и поведение са хора близки до нашия живот и е лесно да ги разберем и да им симпатизираме.
Ако сериала беше продължил и Наре и Гедиз щяха да намерят щастието си.Причината да нямат шанс за това е единствено напускането на сериала от Неслихан и Ураз.
Да ,Санджар е рожба на тази земя,изповядва местния морал и традиции.Това е толкова далече от нашия бит,но пък затова е филма,за да ни го покажат.Няма как да мислим,че хората по света са еднакви.Нещо,което е правилно и прилично в единия край на света,на друго място се третира съвсем различно.
По техния аршин Санджар е честен,справедлив,твърд човек,но състрадателен, уважаван ,приеман е за водач на общността.Тази отговорност ,която носи пред местните жители,не му дава право да изневерява на възприетите там норми.
Санджар допусна доста грешки,но не е единствения.Безгрешни в сериала няма,единствено и само Мелек.
Ако силна жена като Наре обаче застанеше до него,а той беше изключително подвластен на любовта си към нея,щеше да промени в голяма степен начина му на мислене,щеше да погледне и през нейните очи.Очаквах напред в сериала един много по-цивилизован и спокоен Санджар,но само любимата жена можеше да направи това.А той с влиянието ,което има сред местните хора,може би щеше да се опита да промени и тяхното мислене .
Според мен ,това е идеята на филма - да покажат сблъсъка на двата свята,да видим как един силен мъж с  провинциално и закостеняло мислене ,преминавайки през лична драма с момиче от цивилизования свят,преживява катарзис и променя възгледите си за света.За да се замислят зрителите,които реално живеят такъв живот на доста места в Турция.
Не можахме да видим до края истинската история на Наре и Санджар и приятеля им Гедиз,затова сега има разочарование.
Но вероятно в следващите серии Мави ще бъде неговия втори шанс и ще постигне това,което не успя Наре.

Пожелавам приятна киновечер

Съгласна съм и с теб, Йоана. Аз лично много обичам такива образи - различни, съшити от човешко, с доброто и грешното в себе си. И тримата - Санджар, Наре и Гедиз бяха такива. За това лично на мен ми беше интересно да ги гледам, как реагират в различните ситуации. Но според мен, именно защото Санджар видя, че и той самия е допуснал голяма грешка, за която си оскуба косите, не беше редно да реагира като безгрешен. Просто не ми се понрави никак тая реакция. Ако има Господ (Аллах), той ще съди. Такова ми е мнението по този въпрос. Но както съм казвала, за мен нямаше последователност в сценаристите. Можеха да направят прекрасна история, от която да се извадят много житейски изводи, а те опляскаха нещата доста, според мен и си теглиха чертата.

Последна редакция: пн, 01 фев 2021, 17:23 от Priya

# 591
Мистериозната дама обърква Санджар.

# 592
  • Pleven, Bulgaria
Ден понеделник,денят на Санджар ефе.Здравейте и от мен,момичета.
Меги,винаги са добре дошли ценители на който и да е проект на нашето момче.Всички така сме започнали,но сме останали,защото всяка е открила нещо за себе си в темата.Дано и с теб се случи така.Гледала ли си досега ДП или започваш на чисто?
Дана,Прия,не трябваше да е такъв краят и не така е би замислен сценария,но обстоятелствата ги задължиха.Гедиз си остана объркан персонаж,загуби се между доброто и злото,обичта и завистта,любовта и предателството.Със сигурност други са били плановете,но за времето,което имаха да прекроят историята,явно това са измислили.Всъщност,направиха услуга на Гедиз.Я виж каква епопея му спретнаха и дадоха на фенките му причина да го канонизират.Виж,за Наре по не съм доволна.Не искам да я изкарват безотговорна и лекомислена пред обичните и същества,нито лекомислена.В моя сценарий,Наре се пожертва за Санджар и Мелек.Даде им свободата,която никога нямаше да имат,ако беше останала,защото баща и щеше да ги преследва до гроб.В моя сценарий,Наре остави тези подаващи спасителен пояс писма и белези,но тея се хвърли може би в морето с ясното съзнание,че умира,за да живеят те.Повтарям,това е моят личен край на тази история.Не мога да забравя как каза на Мелек "Нарисувай теб и баща и щастливи на плажа,а мен под водата,където събирам бисери за вас"Не знам дали точно предавам думите,не ме и интересува,просто за мен в този момент тя взе решението сиНакара ги да я намразят,за да могат да продължат напред,пак с цената на собственото унижение,но не заслужава такъв край..Искам да видя,че Мелек е оздравяла,Санджар е простил на себе си и на нея,примирили са се със загубата и и са могат да говорят за Наре,да споделят хубавите спомени с нея и да не я задраскват от миналото си.
За Санджар няма да се изказвам,аз лично го оправдавам.Някой ден може би ще разкажа защо.За мен до скоро беше болезнена тема тази за предателството на приятеля и преживях блката на Санджар,така,че не го виня.Ние,зрителите знаем всичко,защото наблюдаваме отстрани драмата,но героите виждат само една част от събитията.Както и да е,нали затваряме страница"!Санджар допусна грешно действие за момент и продължи да плаща за тази грешка през целия си съзнателен живот,въпреки разкаянието си.Гедиз сгреши,разбра грешката си,покая се и го превърнаха в мъченик.Наре също сгреши,дори неведнъж,но плати с цената на нещастието и страданието.Можеше да има друго развитие,но болестта на Несли не позволи да го видим.
Наистина бих искала да напишат книга със своята история ортилерките,за да разберем какъв е бил замисълът им.
За новата снимка коментираха в ТТ,че била зад камера.За мен това,което е важно, гледайки я,е,че има усмивки.Дали от Енгин,дали от Санджар......но се вижда радост.
По повод на сценариите, римейковете,заглавията....Ами ние май започваме да гледаме "Един живот,две любови" или "Един живот,две възможности".
Очаквам с нетърпение, с малко притеснение и с много любопитство, въведението в историята на Санджар и Мави.
Очаквам и да видим вече резултатите от многото промени както в сценария,така и в режис1орския състав и в герои и артисти.Нека да са поожителни,нека историята да интересна и по-лека за смилане.Нека няма предателства,враговете да идват отвън и нека Мелек да не е болна.Малкото ангелче достатъчно страдания си има и сега,няма нужда да е болно.Офффф,не обичам да гледам страдащи деца.
Сега включвам на бързи обороти,че работа ме чака,а после и един лъч светлина да търся за Санджар и мелек.
Хубав ден,момичета.

# 593

Неджет и Санджар зад кадър.

# 594
Здравейте Hug,
Хубава дискусия се е заформила. Ще споделя и аз мнението си за Гедиз.
Интересен ми беше като герой и края му не ми допадна. Според мен обаче той не беше влюбен в Наре. Той никога не е мислил за Наре извън контекста на това, което Санджар прави. Още в началото беше "впечатлен" от това колко много я е наранил Санджар и как тя продължава да го защитава въпреки това, един вид продължава да му позволява да я наранява и това го дразнеше. Мислеше, че той знае най-добре какво заслужава и какво не заслужава Наре. Неговата "любов" към Наре винаги ми е приличала на желание да покаже, че той може да има връзка с нея без да допуска грешките на Санджар. Един вид аз знам как се прави, Санджар - не. За мен това по-скоро е его, високомерие, желание да се докаже, а не любов. Наре никога не е показвала интерес към него. Двамата с Гедиз мисля, че дори един разговор нямат, който да не включва Санджар.
Много сходни са според мен и мотивите на Гедиз да разкрие истината за завещанието в миналото - отново да покаже, че той е справедлив, че той знае кое е правилното. Тогава обекта на съревнование е бил баща му. Факт е, че и двата случая наистина има несправедливост - и баща му, и Санджар са допуснали грешки,  но това не променя факта, че той се ръководи преди всичко от желанието да се докаже.
Гедиз дълго време не се решаваше да разкрие чувствата си към Наре и се опитваше да носи две дини под една мишница, именно защото знаеше какъв е Санджар и знаеше каква ще е цената. Санджар му го каза съвсем директно, без да увърта. Гедиз си направи избора и очаквано не му се получи, започна да затъва все повече. В един момент се усети и спря сякаш.
Това, което не ми хареса е, че Гедиз до последно си остана някак объркан - чудеше се да подпише ли протокола за развод, да не го ли подпише, да тръгне ли след Наре, да не тръгне ли, жалваше се, че Наре го оставила, искаше му се и Санджар да му прости. Някак останах с усещането, че той до последно се опитваше да си носи и двете дини под една мишница. Затова макар и да ми стана тъжно за Гедиз, не обвинявам толкова Санджар, че не му прости.
Може би най-достойното за Гедиз беше да приеме загубата си и на двата фронта, да се отърси от Наре и Санджар и да продължи живота си. Това до известна степен май и стана, но на мен все пак ми се искаше да видя Гедиз да се изправи пред Санджар, пред майка си, пред сестра си, но преди всичко пред себе си с ясна позиция как иска да продължи от тук нататък.

Последна редакция: пн, 01 фев 2021, 16:12 от Elly J

# 595
Здравейте Simple Smile,
Разбира се, всеки възприема нещата по различен начин и се радвам, че се приемат различните мнения без да се съди. Напълно разбирам вашето отношение към Санджар, но аз лично не го усещам така за момента. За мен, още в началото си личеше, че младият Санджар има комплекси и ревнува Наре, заради начина й на живот. Винаги, някак си, се е чувствал под нивото й, като това го правеше несигурен и подозрителен. За червения колан - аз пък бих попитала, дали Санджар изобщо си даде сметка, че Наре може и да не знае значението на колана, при условие, че не живее в Турция и не е родена там. Защо той не й обясни...след като толкова държи на този символ?! А, относно това, че Наре - изнасилената, е трябвало да мисли, как се е почувствал Санджар и да се опита да го разбере...не споделям това отношение. Наре е била изнасилена на 18 години...това е огромна травма и трагедия. Тя дори не е знаела как сама да се справи със собствените си чувства, а да не говорим да се съобразява, какво би чувствал Санджар. Собственият й баща не я подкрепи, никой не й повярва, никой не й помогна...и тя е приела това за някаква нормалност и се е опитала да прикрие болката си. Не мога да оправдая Санджар. Поне трябваше да я изслуша, а той спа с нея, а после я изхвърли като боклук. Не мога да го приема.  Лично за мен, неговото поведение беше свързано с несигурността му като цяло и чувството, че не е съвсем достоен за Наре. Имаше комплекси Санджар и това ясно личеше. Тези комплекси го правеха гневен и това беше кулминацията. След това, години наред, Санджар е подхранвал този свой гняв, гарниран с обилна доза самосъжаление. Всички около него са стъпвали "на пръсти" и са го гледали в очите. Така Санджар е изработил едно конкретно поведение на самоконцентрация. Лично за мен, беше много неприемливо и дори отблъскващо упорството му да разбере, дали Наре е била наистина изнасилена. Или вярваш, гледайки в очите жената, която твърди това или не вярваш и приключваш. Усети накъде отиват нещата и че Наре казва истината, усети наново чувствата в душата си и какво стори - преспа с Менекше, въпреки, че Мелек я имаше вече като наследница на рода и друго дете не им трябваше. Така, нарани и Менекше, не че тя заслужаваше друго, но все пак. За мен, беше неприемливо, Ефето да държи Менекше като съпруга, а да тича след Наре - да настоява да й наема къща, да крещи и изнудва хората да не й дават работа, за да бъде зависима от него и да заплашва с убийство всеки, който се осмели да я доближи Наре. С какво право? Каква традиция и местни обичаи спазва той? Има законна съпруга и няма никакво право да "обикаля" друга жена, още по-малко да се държи сякаш тя му принадлежи. Това поведение ми беше неприятно, да не кажа по-голяма дума. Още повече, че има и традиция, ако съпругът не е консумирал брака, то той може да "върне" булката  на семейството й, заедно с парична компенсация и заявление от страна на свекървата, че булката е все още "чиста". Ефето можеше да стори това, но не го направи. Оттук тръгна всичко. Цялото му последващо поведение към Наре беше възприемано като действия към любовница. Казаха му го няколко пъти, намекваха му, самата Наре му показа това с поведението си...но Ефето не го възприе. Едно си баба знае, едно си баба бае. Simple Smile Оттам и Гедиз се включи и агресира, защото не можеше да гледа цялата гавра...Ефето женен, чака дете, а държи да контролира Наре. Като разбра за Акън, вместо да го предаде на полицията, щеше да го убива. Нека не забравяме,  колко пъти Гедиз и Наре се опитваха да предпазят Санджар от него самия и от това да върши глупости. И в един момент, лично за мен, Гедиз прие, че Санджар не е добър за Наре, виждаше, как тя страда, плаче, а Санджар сякаше продължаваше да я наранява. Оттам тръгна и неговото отмъщение и желание да "отстрани" Санджар. Не беше прав, но никой не е безгрешен. Мъката на Санджар след смъртта на Гедиз мен не ме трогна, защото беше някак си закъсняла и "условна" (защото Гедиз не бил тръгнал към Наре). Щеше ми се Санджар да прости на Гедиз, без да знае детайли.Просто да му прости, заради миналото, заради всичко, което са преживяли като деца; заради това, че Гедиз е вършил всичко - и с грешките си - с мисъл за Наре. Така той щеше да покаже някакво израстване, за мен...да приеме чувствата на Гедиз. Според мен, СЦ можеха да не убиват Гедиз, а да дадат, че той заминава и до там. Точно това не могат да приемат феновете на Гедиз...историята можеше да продължи без него, но и без да го убиват.
За напускането на Наре - споделям мнението на Теменужка. Аз също приемам за себе си, че тя е направила това, жертвайки се за Мелек и Санджар. Сякаш "умира", за да живеят те.
Да гледаме напред. Да видим Санджар в ново предизвикателство. Може сега да се променя мнението за него. Но, едно остава постоянно - адмирации за Енгин!!! Simple Smile

Последна редакция: пн, 01 фев 2021, 15:26 от dana78

# 596
Ден понеделник,денят на Санджар ефе.Здравейте и от мен,момичета.
Меги,винаги са добре дошли ценители на който и да е проект на нашето момче.Всички така сме започнали,но сме останали,защото всяка е открила нещо за себе си в темата.Дано и с теб се случи така.Гледала ли си досега ДП или започваш на чисто?
Дана,Прия,не трябваше да е такъв краят и не така е би замислен сценария,но обстоятелствата ги задължиха.Гедиз си остана объркан персонаж,загуби се между доброто и злото,обичта и завистта,любовта и предателството.Със сигурност други са били плановете,но за времето,което имаха да прекроят историята,явно това са измислили.Всъщност,направиха услуга на Гедиз.Я виж каква епопея му спретнаха и дадоха на фенките му причина да го канонизират.Виж,за Наре по не съм доволна.Не искам да я изкарват безотговорна и лекомислена пред обичните и същества,нито лекомислена.В моя сценарий,Наре се пожертва за Санджар и Мелек.Даде им свободата,която никога нямаше да имат,ако беше останала,защото баща и щеше да ги преследва до гроб.В моя сценарий,Наре остави тези подаващи спасителен пояс писма и белези,но тея се хвърли може би в морето с ясното съзнание,че умира,за да живеят те.Повтарям,това е моят личен край на тази история.Не мога да забравя как каза на Мелек "Нарисувай теб и баща и щастливи на плажа,а мен под водата,където събирам бисери за вас"Не знам дали точно предавам думите,не ме и интересува,просто за мен в този момент тя взе решението сиНакара ги да я намразят,за да могат да продължат напред,пак с цената на собственото унижение,но не заслужава такъв край..Искам да видя,че Мелек е оздравяла,Санджар е простил на себе си и на нея,примирили са се със загубата и и са могат да говорят за Наре,да споделят хубавите спомени с нея и да не я задраскват от миналото си.
За Санджар няма да се изказвам,аз лично го оправдавам.Някой ден може би ще разкажа защо.За мен до скоро беше болезнена тема тази за предателството на приятеля и преживях блката на Санджар,така,че не го виня.Ние,зрителите знаем всичко,защото наблюдаваме отстрани драмата,но героите виждат само една част от събитията.Както и да е,нали затваряме страница"!Санджар допусна грешно действие за момент и продължи да плаща за тази грешка през целия си съзнателен живот,въпреки разкаянието си.Гедиз сгреши,разбра грешката си,покая се и го превърнаха в мъченик.Наре също сгреши,дори неведнъж,но плати с цената на нещастието и страданието.Можеше да има друго развитие,но болестта на Несли не позволи да го видим.
Наистина бих искала да напишат книга със своята история ортилерките,за да разберем какъв е бил замисълът им.
За новата снимка коментираха в ТТ,че била зад камера.За мен това,което е важно, гледайки я,е,че има усмивки.Дали от Енгин,дали от Санджар......но се вижда радост.
По повод на сценариите, римейковете,заглавията....Ами ние май започваме да гледаме "Един живот,две любови" или "Един живот,две възможности".
Очаквам с нетърпение, с малко притеснение и с много любопитство, въведението в историята на Санджар и Мави.
Очаквам и да видим вече резултатите от многото промени както в сценария,така и в режис1орския състав и в герои и артисти.Нека да са поожителни,нека историята да интересна и по-лека за смилане.Нека няма предателства,враговете да идват отвън и нека Мелек да не е болна.Малкото ангелче достатъчно страдания си има и сега,няма нужда да е болно.Офффф,не обичам да гледам страдащи деца.
Сега включвам на бързи обороти,че работа ме чака,а после и един лъч светлина да търся за Санджар и мелек.
Хубав ден,момичета.
Здравейте! Отново благодаря за приема  в темата! Не съм гледала "Дъщерята на посланика" досега, признавам си,  заради Неслихан. Не ми е от любимите артистки. Но, щом разбрах, че Туба ще влиза , реших , че трябва да проследя историята от тук насетне. В късния следобед мисля да попрочета назад в темата, за да се запозная с героите. Искам само да вметна, че такъв хейт, какъвто има в темата за Неслихан почти не съм виждала на друго място! За тях нито Енгин, нито Туба заслужават внимание. Само и единствено Неслихан и артистът, който играе Гедиз. А това момче, според мен, има мнооого да учи, докато стигне поне в малка степен актьорското майсторство на Енгин. В КПА човек не можеше да познае измислена история ли гледа, или истинска. Така добре се бяха превъплатили в ролите си Енгин и Туба! Страшно много ги харесвам, както писах вече, с такава лекота си партнираха, че беше изключително удоволствие човек да ги гледа. Вярвам, че и в това дизи ще бъде така. А тази снимка на двамата в хижата направо ми докара пеперуди в стомаха! Според мен е зад кадър, защото е още много рано да си разменят такива погледи и усмивки при първо запознанство.

# 597
  • Пловдив

Ямур - Гюлсие ни напомня за довечера.
Ох, тези двамата ще имат сцени, големи скици са.

# 598

Момичета Two Hearts
Всеки с разбиранията си и съответно мнения.

Довечера ще гледаме поредната серия и аз се радвам, че ще продължа със Санджар и Мелек. Да видим как непознатата ни за сега жена ще промени живота им. Надявам се за добро.

Поредното ми откритие - една красиво изпълнена песен. Като магия е.

# 599

Като разбра за Акън, вместо да го предаде на полицията, щеше да го убива.

Добре, че ме подсети. Ако беше предал Акън на полицията за изнасилване , какво следваше - Наре да предяви обвинение, дело, на което тя трябваше подробно да разкаже какво се е случило преди години. Това добре ли щеше да бъде според теб за нейната психика и на дъщеря и. На всичкото отгоре е нейната дума срещу тази на Акън,няма свидетели,баща и не би свидетелствал в нейна полза. А за втория опит за изнасилване ,за който има запис- то е само опит и едва ли предвижда голямо наказание ,и може да го обърнат даже да осъдят нея, че го е наръгала.
  Но разбира се, Санджар пак е виновен . В случая веднага се сещам за вица за зайчето , което яло бой защото е с шапка, следващия път защото е без шапка.
  Съжалявам, но аз не смятам ,че е престъпление човек да има комплекси, не всички могат да са на 100 процента със самочувствие за ценността си като хора, някои изпитват съмнения и колебания по една или друга причина, може би защото живота им не е бил цветя и рози, или доста шамари са отнесли от него. Срещнали са презрение и подигравки, особено когато е в детските години, много е трудно да се преодолее.

И защо след като толкова зле се отнася с Наре тя продължи да го защитава според теб , защо не си взе чукалата и да избяга от този "лош" човек ? Това е голямата загадка на историята на Наре и Санджар, в крайна сметка тя наистина замина...
  Финал.

Последна редакция: пн, 01 фев 2021, 16:17 от araselia

Общи условия

Активация на акаунт