От Великобритания до България – превоз и закупуване на поръчките ни – 21

• 57 590
  • 738
  •   1
Отговори
# 135
Няма значение кой ти освобождава стоката. Това е само представителство, стоката е твоя - трябва ти, както са ти писали горе, като ЕГН пред митницата.
Ако е на фирма - по сия начин. Като ЕОРИто вкючва и ЕИН на фирмата.
Има тема за митници - почети малко там.
За Китайски стоки от Алиекспрес съм ходила до митници Варна. Когато БГ Пощи го освобождават вместо теб/ срещу таксата им/ Никой не ми е искал ЕОРИ Номер. А пратката си е на мое име.. Документи за стойност съм представяла аз.. DHL когато носят директно до вратата , да не би да представяте ЕОРИ преди това..
Да, пред DHL и FedEx съм давала ЕОРИ.
Пощите си имат Митнически клонове. и те представляват в качеството му на избран пощенски оператор на Република България
+ това ти си пряк получател на адрес в България.
А като получаваш на "измислен" адрес в друга страна, реално ти си си получила пратката - това, че ти се транспортира за сметка на трета страна повторно, не те прави пряк получател точно.
Абе не е 1:1 с пощите изобщо...

Ако транспортните фирми се регистрират като пощенски оператори и регистрират митнически складове, в което силно се съмнявам, тоагва може би по закона за пощенските оператори ще могат да те представляват без да декларираш ЕОРИ.

# 136
ЕОРИ е безплатно за регистриране, каква е драмата с него, правиш веднъж и забравяш, все ще ти го поискат ако пазаруваш редовно.
Може ли да се регистрира онлайн без да ходиш на митница?

# 137
  • Варна
Нямам драма с изкарването на еори, ще си направя щом се налага. Не разбрах каква им е идеята на Габиели, различно е от това, което е описано на сайта на митниците. Така или иначе изчаквам да се изяснят нещата и да качат новите цени, и въпросната таблица за попълване.Hands V

# 138
ЕОРИ е безплатно за регистриране, каква е драмата с него, правиш веднъж и забравяш, все ще ти го поискат ако пазаруваш редовно.
С КЕП да.

# 139

Да, така извадих моето само с ел. подпис на физ лице.

# 140
Здравейте, имам въпрос, ако можете да ми помогнете. Преди НГ поръчах бебешка количка от английски сайт с превозвач Габиели. След пристигането ѝ установих, че липсва предпазния борд на количката и им писах имейл. Пратиха ми го пак до превозвача, но борда е черен с червен надпис, а количката лилава. Както и да е, реших, че няма да се занимавам повече и ще го преживея така.
Днес от сайта са ми пратили имейл, че проблемът явно е бил при доста поръчки, че се извиняват, че не са пратили правилния цвят и, ако искам да им върна имейл, за да ми пуснат точния цвят.
Въпросът ми е има ли смисъл да се занимавам, защото няма да мога да представя на Габиели нито проследяващ номер, нито снимка на продукта или платежно нареждане. Нямам идея как ще стане освобождаването в такъв случай.

# 141
Здравейте, имам въпрос, ако можете да ми помогнете. Преди НГ поръчах бебешка количка от английски сайт с превозвач Габиели. След пристигането ѝ установих, че липсва предпазния борд на количката и им писах имейл. Пратиха ми го пак до превозвача, но борда е черен с червен надпис, а количката лилава. Както и да е, реших, че няма да се занимавам повече и ще го преживея така.
Днес от сайта са ми пратили имейл, че проблемът явно е бил при доста поръчки, че се извиняват, че не са пратили правилния цвят и, ако искам да им върна имейл, за да ми пуснат точния цвят.
Въпросът ми е има ли смисъл да се занимавам, защото няма да мога да представя на Габиели нито проследяващ номер, нито снимка на продукта или платежно нареждане. Нямам идея как ще стане освобождаването в такъв случай.

Само Вие знаете отговора на този въпрос.

# 142
Защо да няма смисъл? При пратките от ибей също няма платежно нареждане, често няма и проследяващ номер. Когато регистрираш пратката в сайта на Габиели, ще напишеш каква е стойността на артикула. Със или без снимка на продукта, превозвачът не отваря пратки да ги проверява за съответствие Wink

# 143
  • софия
... Нямам идея как ще стане освобождаването в такъв случай.

# 144
По-скоро се притеснявам как ще докажа на Габиели, че от сайта са ми пуснали липсваща част, без да плащам аз никаква сума. Имам само един имейл, в който ме питат дали искам да ми я пуснат и това е.

Тъкмо видях и, че временно са преустановили приемането на пратки на английския адрес. Явно няма да стане така или иначе. Благодаря ви за отговорите все пак 🙂.

# 145

Да, така извадих моето само с ел. подпис на физ лице.
Имам фирмен ел. подпис, аз като физическо лице - не. Имам само ПИК на Нап.
Виждам, че се подава едно заявеление, не може ли да бъде подадено по пощата с обрана разписка и да се спести разходката до митницата?

# 146
Какво представлява ЕОRI номерът?

Възможно е при представяне на документи пред митница да имате необходимост от така наречения ЕОРИ (EORI) номер.

EORI (ЕОРИ) е регистрационен и идентификационен номер на икономическите оператори и физическите лица, използван при всички дейности, обхванати от митническото и акцизното законодателство.

Той е задължителен при комуникацията с митниците в целия Европейски съюз и един път получен може да се използва многократно при взаимодействието на лицето с всички митнически администрация на ЕС.

Гражданите имат нужда от ЕОРИ номер най-често във връзка с освобождаване на пощенски и куриерски пратки (в зависимост от стойността на пратката, доставчика и начина на митническо представителство, който са избрали).

ЕОРИ номерът е уникален за всяко лице. Той е безсрочен и може да се използва всеки следващ път.

ЕОРИ номер можете да получите:

чрез подаване формуляр на хартиен носител: ЕОРИ номер се издава във всяко митническо учреждение в срок до три работни дни. За издаването му не се заплаща такса.  Заявителят попълва формуляр за получаване на ЕОРИ номер и представя документ за самоличност.
по електронен път чрез е-Портала на Агенция „Митници”:  Необходим е квалифициран електронен подпис и валидна регистрация е-Портала. С повече информация за издаването на ЕОРИ по електронен път можете да се запознаете на Е-Портала на Агенция „Митници“ в рубриката „Как да…“
Издаването на ЕОРИ номер е регламентирано в Наредба № Н-9 от 7.11.2018 г. за регистрите, водени от Агенция „Митници“, издадена от Министерство на финансите, обнародвана в Държавен вестник бр. 94 от 13.11.2018 г.

# 147
По-скоро се притеснявам как ще докажа на Габиели, че от сайта са ми пуснали липсваща част, без да плащам аз никаква сума. Имам само един имейл, в който ме питат дали искам да ми я пуснат и това е.

Тъкмо видях и, че временно са преустановили приемането на пратки на английския адрес. Явно няма да стане така или иначе. Благодаря ви за отговорите все пак 🙂.

A защо не звъннете на Габиели да ги попитате? Смятам, че те могат най-точно да ви кажат дали могат да го докарат или не.

# 148
Скрит текст:
Здравейте, имам пратка с курс №793, втория камион на GGBG.
Вчера видях съфорумничка да казва ,че си е взела пратка от този втори камион,който се разтоварвал,а днес чета това:

Както изглежда доста ще го почакам курс 799.
Благодаря, че публикувахте информацията.

# 149

По добре си го поръчайте,нищо не губите,може да имате късмет  да пристигне.

Общи условия

Активация на акаунт