От Великобритания до България – превоз и закупуване на поръчките ни – 21

• 57 594
  • 738
  •   1
Отговори
# 120
Преди малко си взех пратката от втория камион на GGBG (#793). Имах някакъв луд късмет, защото го разтоварваха, отделно нямаше хора и отидох за пратка от съвсем друга държава. Grinning
Спазиха си обещанието и ги поздравявам. Платих си само за транспорта.

Нещо казаха ли как ще се случват нещата от тук нататък?

# 121
Взех си от Габиели английска пратка - платих само както досега 2лв/кг.
Казаха да се въздържаме с поръчките онлайн, докато оправят детайлите.
Аз не виждам как ще се плаща мито, ако няма сертификат за произход, който трябва да ти предостави продвача. Никак не го виждам с тия пазарувания от Амазон, Джордж, ТкМах и подобни... шир потреба магазини за крайни клиенти един вид.

# 122
Абсолютно нищо друго не платих. Бяха обещали, че за #793 от 29.12 те ще поемат таксите. Все още няма яснота за останалите курсове, но предполагам, че скоро ще има някакъв механизъм, защото доколкото разбрах си имат редовни клиенти за курсовете от Англия.

# 123
  • софия
Какво плтихте допълнително освен доставката? Аз чакам неща от следващите два курса, които са още в Англия и се чудя ще си ги видя ли въобще, че не са и евтини.

Преди малко си взех пратката от втория камион на GGBG (#793). Имах някакъв луд късмет, защото го разтоварваха, отделно нямаше хора и отидох за пратка от съвсем друга държава. Grinning
Спазиха си обещанието и ги поздравявам. Платих си само за транспорта.
Това как е решен въпросът с последния камион, планиран да тръгне преди НГ, не е приложимо за следващите.

# 124
Е хубаво де ... решението не е ли налице както правят с поръчките от САЩ? Нали там ГГБГ и други правят доставки от САЩ. Как става при тях и колко е сложно? И с какво ще се различава доставянето от Англия с това от САЩ?

# 125
Като започнеш от разликата в обема поръчки..

# 126
Всяка трета страна е специфична. Когато внасяш стока от Швейцария, нужните документи са доста по-“леки”, отколкото от Турция например.

# 127
  • Varna
Супер е,че си си взела нещата.Надяваме се другите,които имат пратки да пуснат инфо ,ако разберат нещо ново за следващите два  курса на ГГБГ.

# 128
  • Варна
На мен не ми стана ясно ние сами ли ще подаваме митническата декларация към АМ или те от наше име. Защото ако сами се представляваме ни трябва и е-подпис, и регистрация за подаване на данни по ел. път. Ако те ни представляват, не разбирам защо ни е Еори.

При болшинството куриери е така, стоката се внася на твое име. В света на митниците и вноса това е твоето ЕГН Simple Smile
Това да, но нали еори ти трябва,  когато сам освобождаваш стоката. Когато друг го прави вместо теб, не ползва ли свое еори?
https://customs.bg/wps/portal/agency/home/info-citizens/receiving-stock от този сайт това разбирам. Нещо са им много омешани обясненията на Габиели.

# 129
  • София
Значи камионът вече се разтоварва? Моите пратки от 793 на GGBG са още със статус "На път". В страницата им няма никакъв ъпдейт.

# 130
Няма значение кой ти освобождава стоката. Това е само представителство, стоката е твоя - трябва ти, както са ти писали горе, като ЕГН пред митницата.
Ако е на фирма - по сия начин. Като ЕОРИто вкючва и ЕИН на фирмата.
Има тема за митници - почети малко там.

# 131
Здравейте, имам пратка с курс №793, втория камион на GGBG.
Вчера видях съфорумничка да казва ,че си е взела пратка от този втори камион,който се разтоварвал,а днес чета това:

# 132
Няма значение кой ти освобождава стоката. Това е само представителство, стоката е твоя - трябва ти, както са ти писали горе, като ЕГН пред митницата.
Ако е на фирма - по сия начин. Като ЕОРИто вкючва и ЕИН на фирмата.
Има тема за митници - почети малко там.
За Китайски стоки от Алиекспрес съм ходила до митници Варна. Когато БГ Пощи го освобождават вместо теб/ срещу таксата им/ Никой не ми е искал ЕОРИ Номер. А пратката си е на мое име.. Документи за стойност съм представяла аз.. DHL когато носят директно до вратата , да не би да представяте ЕОРИ преди това..

# 133
  • софия
Здравейте, имам пратка с курс №793, втория камион на GGBG.
Вчера видях съфорумничка да казва ,че си е взела пратка от този втори камион,който се разтоварвал,а днес чета това:
Скрит текст:
Не е актуализирана информацията. Това съобщение не е от днес.

ЕОРИ е необходим за освобождаване на стоки на стойност по-висока от 30 лв.

Последна редакция: чт, 28 яну 2021, 09:33 от zvаnchе

# 134
ЕОРИ е безплатно за регистриране, каква е драмата с него, правиш веднъж и забравяш, все ще ти го поискат ако пазаруваш редовно.

Общи условия

Активация на акаунт