От Великобритания до България – превоз и закупуване на поръчките ни – 21

• 58 087
  • 738
  •   1
Отговори
# 375
Здравейте, правилно ли съм прочела до тук(или съм пропуснала нещо) че само ГГБГ за момента са “отпушили” доставките си.
Аз ползвах simplyshopping доста години, но ми трябват спешни неща от Англия и вече 2 месеца не намират решение. Та търся алтернатива....
Отпушили е доооста силно казано. Още чакаме да потегли от Англия курсът от 17.01. Ако ти трябва нещо спешно, не са вариант. Най-бързо би пристигнало с директна доставка, ако се предлага такава.

# 376
Grinning Да вече е променена на път и аз сега видях.

# 377
Аз за спешно от Англия визирам нещо да ми дойде за седмица две. Grinning
Вариант са, защото им влизат курсовете в страната вече...симпли още първият си курс не са вкарали. Ще ги пробвам май.

# 378
Съжалявам, че сте получили разкъсани пратки... Поне ггбг са били коректни с връщането на пари.
Аз влизам да кажа че си получих пратка от втория камион на курс 793 в отлично състояние срещу 2 лв. Даже не съм стояла много на опашка, имаше само няколко човека пред мен в петък. Е, почакаках месец и половина, но предвид обстоятелствата се бях въоръжила с търпение.
Цената от 5 лв. за бъдещи пратки мен лично ме устройва.  Не поръчвам тежки продукти и ако процедурата по превоза и освобождаването е кратка, ще продължа да ползвам ггбг за доставки от Англия.
Още не съм поръчвала от Германия с тях.

# 379
  • София
Аз съм от недоволните в последно време от ggbg, не мерят пратките като хората, винаги има разминаване, а с тези опашки, не мога да ги карам да мерят пратките пред мен.

Вдигането на цената без предупреждение, също не е коректно, 5лв. на килограм е супер и ще ги използвам и занапред, но не би трябвало да важи за вече пристигнали в склада им пратки, за да си направи всеки сметката.

# 380
Е, какво да тарашат. Моя кашон не мирише на цигари и не пише Badidas на него. Знам че са лакоми и гладни, но така са се уредлили дет се вика. На моята пратка пише DO NOT UNPACK та ше видя дали е сексуално тормозена от митничари, като я взема от Еконта.
Естествено, че на тези които правят контрабанда кашоните им няма да миришат на цигари, марихуана и на тях няма да пише Бадидас. Може направо да си ги надпишат контрабанда...
/сарказъм

Иначе днес си взех пратката от курс 796 на GGBG, макар че почаках доста, всичко е тип топ.

# 381
  • Sofia
Далаверата е че тира се пълни с пакети в килограми и колкото повече малки пакети по 5 лева, толкова по-добре за тях.
По- добре е, няма спор, но ако трябва да платят мито/ддс (каквото се плаща при внос) на пратка за £10000 или повече, ще им “отидат” доста по 5 лв. , същевременно получателят тук ще плати само 5 лв.

# 382
  • Anywhere
Директната доставка от Англия също не работи добре! Поръчах една емблема за кола с доставка до БГ за £2. Пусната е с Royal Mail, непрепоръчана, съответно няма начин да се проследи. Няма следа от нея вече 2месеца. Чудя се при кой да я търся в БГ. Продавача също не е особено съдействащ, та май накрая на срока за доставка ще му пусна един диспут за липсваща пратка!
Имате ли идея кой е български партньор на Royal Mail?

# 383
  • Sofia
Днес взех от пощата пратка, изпратена с  Royal mail.

# 384
  • Sofia
Имате ли идея кой е български партньор на Royal Mail?

Нашите пощи.

# 385
Съвсем логично е националните пощенски оператори в Европа да си партнират по между си. За България това е Български пощи, за Великобритания е Royal Mail.
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_national_postal_services#Europe

# 386
  • Anywhere
Благодаря Ви! Дано скоро да дойде!
За колко време дойде Вашата пратка?

# 387
  • Sofia
Благодаря Ви! Дано скоро да дойде!
За колко време дойде Вашата пратка?

Не мога да видя точно кога е изпратена, но поръчката ми е от 27.01.21.

# 388
Обаче препоръчания роял мейл го разнася интерлогистика, както и deutche post dhl от Германия rapido/speedy та не е много ясно докато не получиш поне веднъж.

# 389
Тук може да прочетете за сроковете на доставка от Royal Mail до България според вида на пратката, тегло, цена и пр.

https://www.royalmail.com/bulgaria

https://www.royalmail.com/sending/international

За икономичните пратки до източна Европа пише 5 седмици.

Тук има и калкулатор според държавата, до която се изпраща, вида на пратката и т.н. https://www.royalmail.com/price-finder

Общи условия

Активация на акаунт