От Великобритания до България – превоз и закупуване на поръчките ни – 21

• 57 579
  • 738
  •   1
Отговори
# 90
  • София
От Габко получавам от info@gabco.org

# 91
Аз с Габко от UK нищо не смятам да поръчвам докато не им дойде поне един курс сега при тези условия.Сърбах им вече попарата- ще има /няма да има курс!Ами благодаря! ГГбГ и Габриели поне нещо мъчат да направят.

# 92
  • гр. София
Здравейте, нова съм в темата и моля да ме извините ако нещо сгафя Simple Smile

Прочетох от вас че Габиели имат нов сайт, в който се опитвам да се регистрирам но неуспешно (не съм имала до сега рег., ползвала съм друга фирма до сега). Ходих днес до офиса във Варна, но служителката ми каза да звъня във Пловдив, а там никой не отговаря.
Въпросът ми е странен, но от кой имайл получавате съобщенията от Габко, защото по това което ми изписва сайта си правя извод че съм регистрирана, но не получавам потвърждение в пощата.

Иначе попитах как стои въпроса с доставките от Англия, казаха ми да чакам - новият месец щяло да има нови условия.
А всъщност за кой превозвач питате - Габко или Габиели? Или и при двата се опитвате да се регистрирате? Thinking

# 93
  • Варна
Здравейте, нова съм в темата и моля да ме извините ако нещо сгафя Simple Smile

Прочетох от вас че Габиели имат нов сайт, в който се опитвам да се регистрирам но неуспешно (не съм имала до сега рег., ползвала съм друга фирма до сега). Ходих днес до офиса във Варна, но служителката ми каза да звъня във Пловдив, а там никой не отговаря.
Въпросът ми е странен, но от кой имайл получавате съобщенията от Габко, защото по това което ми изписва сайта си правя извод че съм регистрирана, но не получавам потвърждение в пощата.

Иначе попитах как стои въпроса с доставките от Англия, казаха ми да чакам - новият месец щяло да има нови условия.
А всъщност за кой превозвач питате - Габко или Габиели? Или и при двата се опитвате да се регистрирате? Thinking

Извинявам се, за Габиели питам.

Последна редакция: ср, 27 яну 2021, 10:35 от Tatti

# 94
info@gabieli.com - това е мейлът им.

# 95
Интересно какви ще са тези нови условия, освен заплащането на 20% ДДС.

# 96
  • София
Интересно какви ще са тези нови условия, освен заплащането на 20% ДДС.
Всички чакаме да разберем, като начало митническа декларация и кой знае какви такси ще измислят.

# 97
Понеже няма такава тема, как да разбера кой точно петък тръгва курса на ГГБГ от Испания?

# 98
  • Sofia
Понеже няма такава тема, как да разбера кой точно петък тръгва курса на ГГБГ от Испания?

Има и такава тема, заповядай. Simple Smile

# 99
  • София
При мен още не се е разрешила драмата с пратката ми през Габко. Хермес я е занесъл в техния склад в ОК на 21 декември 2020. Те не са я приели!  Не знам защо още на 21 декември са започнали с тъпотиите... Това е преди Брекзит. Като вляза на проследяване на пратката, пише, че трябва да се свържа с Хемес. Писах им вече два пъти. До момента нямам никакъв отговор от тях. Писах и на фирмата, от която ми беше поръчката. Надявам се да ми възстановят парите, че сумата не е малка. Но да видим...
Отделно имам и една дребна пратка през амазон, но там и да не ми ги върнат, не е кой знае какво.

# 100
Документи не съм пращала, писах им че фактурата е в пакета. Също така пратката беше регистрирана на сайта им с цената. Успех на всички чакащи!

# 101
  • София
Рамката е подписана, но не е приета. Проблемите продължават. Мислех, че за април ще е готово, но като чета и не се обнадеждавам.
https://m.investor.bg/evropa/334/a/ekspert-tepyrva-shte-vidim-is … na-brexit-320701/

# 102
Споко. Въпрос на време е UK да се разпадне. Обединена Ирландия е мокър сън от много време, Шотландия вече размишлява, няма да се изненадам и от Уелс. Даже вече има планове за лек ъпгрейд на пристанището в Корк - Ирландия. Англия не иска, но има учудващо много на острова които искат да са приятели с ЕС. Така че Разпадането на UK може да е бонус от брекзита.
Well played BoJo.

# 103
  • софия
Най-късно до 3 месеца англичаните ще започнат да пищят и ще осъзнаят какво надробиха. Няма да има много за ядене от него, но нека са "Империя" Grinning
Харесвам необяснимата им лудост, но в здравословна доза. Сега отпиха великанска глътка.

# 104
https://gabieli.com/bg/news/4

Като чета ми се струва, че това засяга само личния багаж. А онлайн поръчките?

15 паунда ще е декларацията там, предполагам ще ползват митнически агент в Англия, който да подготвя документите за износа.
Бях чела някъде из новините в сайта на ангилйското правителство, че франзуците подготвят електронна система за обработка на камионите, за да не ги спират на митницата. Митническите агенти в Англия трябва да подават информацията за товарите по електронен път и още при преминаването на Ламанша ще засичат номера на камиона с данните от тази електронна система и по преценка на французите ще пускат камиона директно да пордължи или ще бъде задържан на митница за проверка.

Общи условия

Активация на акаунт