От Великобритания до България – превоз и закупуване на поръчките ни – 21

• 58 190
  • 738
  •   1
Отговори
# 180
Да ви кажа честно ми се струва, че ще си видя пратката от тях най-скоро, защото е единствената, която тръгна с митническа декларация още от там на 13.1. Чакам и от два курса на GGBG неща, но информацията от тях също е доста противоречива.
[/b]
Като как си ги представяте тези камиони дето седат на плаца...на митници и т.н.?!Това знаете ли какви загуби са за един превозвач да му седи камиона на едно място.Кой знае къде ви седят пратките и ви гъбаркат като както си искат:)
Що някой дето чака пратки от тези на "митницата" не се разходи да види този камион с очите си.
Кой покрива загубите ?Личните пратки от 2лв на кило,ли?
За мен това също е много смехотворно...
Както и в момента си мисля, че няма фирма, която може и знае как точно ще продължи да извършва тази дейност.
Тези звезди “доставка от Англия” не мисля че ще могат да прелитат или да нямат спънки при митническото освобождаване, както всички останали . Не ми се стори много адекватно и логично изявлението им 🤦♀

# 181
  • София
Приятелка от UK каза, че говорила с Доставки Англия и й били казали, че има вдигане на цената, но за 2 седмици щяла да пристигне пратката. Тя праща на майка си до БГ. Изразих съмнение, но знам, че въпреки това е пуснала пратката. Та чакам я след 2 седмици да видим какво ще се случи.
А GGBG ще трябва да си поговоря и с тях, разбирам, че и те не са много наясно, ама това там са моите пратки/пари и бих искала да знам поне къде са. Та така.

# 182
Приятелка от UK каза, че говорила с Доставки Англия и й били казали, че има вдигане на цената, но за 2 седмици щяла да пристигне пратката. Тя праща на майка си до БГ. Изразих съмнение, но знам, че въпреки това е пуснала пратката. Та чакам я след 2 седмици да видим какво ще се случи.
Ако си оформят камиони само за лични багажи с декларации, оформени от подателя при тръгване - това е едно. Така ти си пряк получател на нещо, което реално ти изпраща физическо лице.
Обаче с 632969 покупки, различни по стойност и съдържание, за толкова получателя, които реално вече да си получили пратката на посочения им адрес за доставка в Англия, как точно се оформя износ ? Това е, което се опитват да измислят всички в момента.
Личните багажи са друга бира...

# 183
  • София
Не ми е казвала да са й искали декларация.

# 184
Аз няколко мои пратки съм ги отписал, не са с висока стойност и не са ми грижа. Преди Нова Година ми беше ясно че не се знае какво ще се случи, превозвачите и те не знаеха и даваха противоречива информация ама аз въпреки всичко си накупих няколко неща, които някъде най-вероятно висят по складове в момента. Имам и предположение че след 1-2г може да ги дават по Дискавъри Ловци на складове Simple Smile

# 185
  • София
Аз няколко мои пратки съм ги отписал, не са с висока стойност и не са ми грижа. Преди Нова Година ми беше ясно че не се знае какво ще се случи, превозвачите и те не знаеха и даваха противоречива информация ама аз въпреки всичко си накупих няколко неща, които някъде най-вероятно висят по складове в момента. Имам и предположение че след 1-2г може да ги дават по Дискавъри Ловци на складове Simple Smile

Не се бях сетила за това 😁😁😂. У дома гледаме същото предаване, но по History channel - "Storage wars". Вчера си вземах пратка от Габиели и питах - ей така профилактично, отговориха ми да задържа, да не поръчвам още месец най-малко. Те може би се регистрират като куриерска фирма, тъй като ме накараха да се подписвам за получената пратка, както се подписвам в Спиди и Еконт. Ще се радвам скоро да се разреши проблема с пазаруването от UK.

# 186
Може ли да кажете впечатления за http://www.dostavka-anglia.com/. Говорих с тях, нямат проблеми с доставките, имало малко забавяне, както леко вдигане на цената. Странно...само те нямат проблеми..
Моля ако някой е поръчвал с тях да даде мнение.
Благодаря

# 187
Ползвал съм ги, системата за отчитане им е доста ретро, бавни са, една пратка едвам я издирих, но в крайна сметка всичко съм си взимал, след което пак започнах та ползвам друга фирма макар и да ми се оскъпяваше транспорта с нея заради допълнителния куриер в България. Звънял съм и на съпорта, горе долу ми свършиха работа. Ако няма други алтернативи пак бих ги ползвам ,но ако те успяват и с другите ще е така.

# 188
но ако те успяват и с другите ще е така.
Амииии може би зависи и от обема.. Едно е да докараш един бус с куфари и пакети, друго е цял тир с 20тина палета...
Като им поня складчето в Пловдив (един гараж, дъхащ на мухал) и как докараха "курса" от багажника на едно комби...
Еми ... не е точно бизнес модел тяхното Simple Smile Та може и да им се получава ... Но станат ли повече пратките - пиша ги бегали - организацията им е доста странна и със сигурност не бих ги ползвала редовно, дори да нямам друга алтернатива за момента...

# 189
Аз пуснах с тях за проба

# 190
  • Varna
Аз пуснах с тях за проба

Чакаме с нетърпение.Кога трябва да е тук курса?

# 191
Аз пуснах с тях за проба

Знам ли и аз, пишат до 20дни, ако ги взема до края на февруари ще е супер. Ще се похваля

# 192
  • Varna
Аз пуснах с тях за проба

Знам ли и аз, пишат до 20дни, ако ги взема до края на февруари ще е супер. Ще се похваля

Това с пишат до 20 дни го прочетох 3-4 пъти за да съм сигурна:)Струва ми се ужасно дълго и се чудя ако всичко им е ясно как става и нямат проблем защо такова време,но наистина най-важното е да е успешно.
Моля,ако някой има инфо за курс 796 от ГГБГ да сподели:)

# 193
Аз пуснах с тях за проба

Това с пишат до 20 дни го прочетох 3-4 пъти за да съм сигурна:)Струва ми се ужасно дълго и се чудя ако всичко им е ясно как става и нямат проблем защо такова време,но наистина най-важното е да е успешно.
Моля,ако някой има инфо за курс 796 от ГГБГ да сподели:)

Предполагам се презастраховат. В графиците им срокът е значително по-къс

# 194
Мисля и аз да пробвам с Доставки Англия. Звънях им, 2 пъти потвърдиха че освен 3 лв/кг друго няма да се плаща.
За Габиели да питам, дали някой е запознат, цената 2 лв ли остава засега, но плюс още какви такси отгоре, имате ли идея? Супер некоконкретни са в отговорите си. "Може да поръчвате, ама засега по-добре недейте..." И кога???
И извиняеам сече питам тук - сигурно ли че от Германия Габиели вече таксуват  2,10 лв/кг?

Общи условия

Активация на акаунт