От Великобритания до България – превоз и закупуване на поръчките ни – 21

• 58 168
  • 738
  •   1
Отговори
# 195
Мисля и аз да пробвам с Доставки Англия. Звънях им, 2 пъти потвърдиха че освен 3 лв/кг друго няма да се плаща.
За Габиели да питам, дали някой е запознат, цената 2 лв ли остава засега, но плюс още какви такси отгоре, имате ли идея? Супер некоконкретни са в отговорите си. "Може да поръчвате, ама засега по-добре недейте..." И кога???
И извиняеам сече питам тук - сигурно ли че от Германия Габиели вече таксуват  2,10 лв/кг?
Доставки Англия ще искат ли декларации  или само увеличават таксата? Чудя се дали са разрешени хранителни стоки и хранителни добавки?Sad

# 196
Все ми е тая с какво возят пратките, стига да вършат качествено работа.

# 197
Мисля и аз да пробвам с Доставки Англия. Звънях им, 2 пъти потвърдиха че освен 3 лв/кг друго няма да се плаща.
За Габиели да питам, дали някой е запознат, цената 2 лв ли остава засега, но плюс още какви такси отгоре, имате ли идея? Супер некоконкретни са в отговорите си. "Може да поръчвате, ама засега по-добре недейте..." И кога???
И извиняеам сече питам тук - сигурно ли че от Германия Габиели вече таксуват  2,10 лв/кг?
Доставки Англия ще искат ли декларации  или само увеличават таксата? Чудя се дали са разрешени хранителни стоки и хранителни добавки?Sad
Нищо не искат. Днес говорих с тях и за това ми се видя странно, а и цената 3лв е много нормална, в предвид положението в момента и липсата на превозвачи от UK. Аз лично имам опасения относно тях, въпреки, че офиса им в Пловдив ми е на удобно място.

# 198
Хора, 90 % от фирмите с доставките ползват чужди камиони, на фирми които извършват международен превоз на промишлени стоки. Кашончетата от ибей, амазон, личния багаж се слагат най отгоре на палетата, пространство около 50-60 см се пълни фул, няма празно. Единствено за Габиели не знам, възможно е да имат един два тира, но малко ме съмнява.
В София разтоварват в промишлена зона Дружба. Ходила съм да взимам обемни пратки оттам директно. С очите си съм виждала камион със запълнени ниши от кашони. Няма празно. Оттам товарят бусчетата и разправят врели некипели "тир на митница".

# 199
Моята пратка от lookfantastic вече 2 седмици стои на митница, упълномощила съм Федекс със всички документи, но няма никакво движение. Питах ги колко ще дължа за представителството - нищо не ми казаха.
Сега получих известие и за втора пратка при тях, но към нея искат не само документи, но и 36 лв за обработка на документите и т.н. пише, че ще се дължи за всяка пратка FlushedRage
Златни ще ми изпязат, по-евтино ще ми излезе аз да си я освободя.
Най-забавното е, че тези две пратки са от една обща поръчка, разделена на 4-5 отделни пратки. Една част пристигна със Спиди без проблем, тези двете са при Федекс, а една е изпратена по пощата... Направо нямам думи! Confused

# 200
jazzzzy, ужас Flushed
Сподели за тази по пощата като пристигне...
Интересно ми е дали с БГ пощи задържането на митница също е почти задължително...

# 201
Под Федекс, ТНТ ли имаш предвид?

# 202
Да, мейлите са от Fedex/TNT
Точното определение за какво са тези 36 лв е:
1. Попълване на митническа декларация по внос за ЕАД - за всяка митническа пратка  ,
ИЛИ   Митнически транзит чрез електронната система NCTS
2. Банкова гаранция, за временен митнически склад - за всяка митническа пратка

Споделям, за да знаете.

От 3 години пазарувам супер често от lookfantastic за пръв път ми пращат нещо от Англия и то с Fedex. Досега всичко ми пристигаше с DPD oт Германия.

# 203
Да се похваля с първа получена пратка след Брекзит. Днес си взех пакетите от Доставка от Англия тръгнали на 13.1. ChampagneBalloonParty Time

# 204
  • София
Да се похваля с първа получена пратка след Брекзит. Днес си взех пакетите от Доставка от Англия тръгнали на 13.1. ChampagneBalloonParty Time

Супер! 3лв. на килограм?

# 205
2 лв. на кг  и нищо допълнително, защото се брои от преди да вдигнат цените.

Супер! 3лв. на килограм?

# 206
jazzzzy, ужас Flushed
Сподели за тази по пощата като пристигне...
Интересно ми е дали с БГ пощи задържането на митница също е почти задължително...
Не съм ползвала услугата, но май 15 лв. им плащаш да те представляват пред митниците и БП ти освобождават пратките.

Да, мейлите са от Fedex/TNT
Точното определение за какво са тези 36 лв е:
1. Попълване на митническа декларация по внос за ЕАД - за всяка митническа пратка  ,
ИЛИ   Митнически транзит чрез електронната система NCTS
2. Банкова гаранция, за временен митнически склад - за всяка митническа пратка

Споделям, за да знаете.

От 3 години пазарувам супер често от lookfantastic за пръв път ми пращат нещо от Англия и то с Fedex. Досега всичко ми пристигаше с DPD oт Германия.
Съжалявам, че така се е получило с пратката ти, но съм ти много благодарна, че сподели, че аз чаках на нисък старт да поръчвам едни червина на UD, ама не мерси.
Те имат и европейски сайтове, включително румънски, не съм пазарувала и не съм следила обаче там цени и промоции, само се чудя ако поръчаш от тях дали на 100% нещата ще ти дойдат от ЕС или пак има шанс да те прецакат с митницата.
Аз си мислех, че като доставят със Спиди и DPD ще си обмитяват всичко като пичове и ще ти го носят само до вратата, ама уви....

# 207
И кои са тези превозвачи?

# 208
  • Sofia
Усещам някакъв патос и жертвоготовност в поста ти.Ще следя с интерес опита от драмата с памперсите Simple Smile Пазар от ЮК ще предприема отново поне след 2 успешни курса на някой посредник

# 209
Joy Поръчвам си тампони за почистване на лице от чужбина, чакам порицание - по- скъпи са от нашенските, но си ги искам.

При ггбг няма никакво раздвижване с последните английски курсове.

Общи условия

Активация на акаунт